CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Stancsics Erzsébet köszöntése a Csepeli Munkásotthonban

2024. február 29. 00:06 - csú

stancsics_erzsebet_80_csmo_tamasi_lajos_omk.jpgNagysikerű műsorral köszöntötte 80. születésnapja alkalmából a Csepeli Munkásotthon Tamási Lajos Irodalmi Klubja kedd délután, a klub tagját, Stancsics Erzsébetet.

stancsics_erzsebet.jpgA vers- és prózaíró, 1944. február 28-án született Székesfehérvárott. Több évtizede egyik meghatározó tagja a nagyhírű klubnak, néhány évig, az azóta már elhunyt férjével, Szántai Sándorral közösen, vezették is a klubot. Számos megjelent kötetével van jelen a magyar irodalomban. Eddigi munkásságát irodalmi díjak sorával (Krúdy Gyula emlékérem, Kláris Nívódíj I. fokozat, Nemzetközi prózaíró verseny I. díj stb) is elismerték. Mint a Táncsics család leszármazottja, 2007-ben vehette át a Táncsics Mihálynak adományozott posztumusz „A Magyar Kultúra Lovagja” kitűntetést. Az Országos Táncsics Művészkör alapító tagjaként, művésztársaival már közel 25 éve járják az országot, határon innen és túl, terjesztik a magyar kultúrát. 

    A klub tagjai, kedden, Lengyel Géza tanár úr klubvezetővel az élen, majd kétórás zenés programmal, saját elbeszéléseivel, verseivel köszöntötték, de több szép énekszám, gitárkisérettel előadott dal is színesítette az emberi hangvételű műsort, melyet az ünnepelt meghatottan köszönt meg. 

    Egyébként Táncsics Mihály, Stancsics, az író, publicista, politikus 225., Stancsics Erzsébet 80. születésnapjára – mindketten február 28-án születtek –, Udvarhelyi Andrással közösen szerkesztett könyv is megjelent a napokban, Akarjatok szabadok lenni! Táncsics-Emlékkönyv címmel. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3318341711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása