CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

AZ ÜZENET

2024. március 17. 00:03 - csú

volner_pal_a_vadlottak_padjan_1.jpegA vesztegetéssel vádolt, volt igazságügyi államtitkár, Völner Pál a vádlottak padjáról küldött az orbáni köröknek  kódolt szöveget, amelynek félreérthetetlen megfejtése: fiúk, ha úgy alakul akár konkrét neveket is fogok mondani

„ (...)– az ügyvédeimmel konzultálva – további indítványokat teszünk, további személyeknek a meghallgatását javasoljuk, és más, az üggyel összefüggő események feltárására is javaslatokat teszünk” – nyilatkozta minap Völner Pál a Blikknek arról, hogy a korrupciós ügyében tapasztalt „jogállamisági problémák miatt” mire készül. Az ex-államtitkár nyilván nem véletlenül adott most interjút.

A szövegben semmilyen új elem nincs. Leszámítva ezt az egy mondatot. Amit viszont nehéz lenne nem úgy érteni, ahogy. Pláne, hogy Völner már korábban is üzent ezt-azt, például már az előkészítő tárgyaláson belengette, hogy fontos emberektől vannak SMS-ei. Völner persze jó sakkozóként előbb a parasztáldozat lehetőségét villantotta fel, a NER-ben totálisan súlytalan rendszerbohóc Bayer Zsoltot említette név szerint.

Nem a személy volt a lényeg, hanem az üzenet, amit

a hónapokon át lehallgatott ember nyilván nem fog telefonba vagy közvetítőnek elmondani: fiúk, ha úgy alakul akár konkrét neveket is merek mondani. A mostani nyilatkozat időzítése sem lehet véletlen: a NER belső köreiből katapultált Magyar Péter „Tónit, Ádámot és Barbarát” emlegeti, mint olyan embereket, aki kocsiderékvastagon érintettek a Völner-Schadl ügyben. Völner mostani megjegyzésével összecsengve ez már eléggé kellemetlenül hangozhat Karmelita vájt fülű műértőjének. Aki azt is simán dekódolhatja, hogy mindez neki szól. Völner az interjúban több ponton „koncepciósnak” minősíti az ellene folyó bűnvádi eljárást.

Történelmi tanulmányaikból mindketten igen jól tudják, hogy egy koncepciós vádirat megalkotása sosem alanyi költészet, hanem csapatmunka.

 A vádirat például Polt Péter ügyészségén készült, ahonnan – ha koncepciós az eljárás - hétszentség, hogy napi szinten tájékoztatták erről a miniszterelnököt. Mármost a kérdés csak az, hogy ugyan 14 év alatt miféle tetves-nyüves maffiarezsimet építettek a fejünk fölé ezek az alakok, ahol az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkára, a hazai jogszolgáltatás egyik topvezetője ezt ilyen simán készpénznek veszi és így próbál alkudozni a rendszer névadójával?

Forrás: Batka Zoltán (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr918355567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása