CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Vitézyhez vagy Szentkirályihoz csatlakozik Borbély Lénárd?

2024. március 26. 00:05 - csú

szentkiralyi_alexandra_kormanyszovivo_es_borbely_lenard_pm_-2021-09.pngMelyik lufi fog kipukkadni vagy elszállni? Borbély Lénárd Szentkirályi Alexandrával  és a gyerekekkel a csepeli sétáló utcában. A polgármester és kampánystábja Vitézy Dáviddal még nem készített ilyen szívhez szóló szíves-lufis képet  Mi következik ebből?

Borbély Lénárdnak alaposan főhet a feje, mert kellemetlenül feladták neki a leckét. Hova ki mellé fog állni a főpolgármesteri székért folyó öldöklő küzdelemben?

Miként beszámoltunk róla, Vitézy Dávid bejelentette, hogy indul a főpolgármester-választáson. Jelöltségét az LMP és a Vitézy nevét viselő civil szervezet is támogatja. Igen ám, de Vitézy előtt több nappal Szentkirályi Alexandra volt kormányszóvivőt, egykori főpolgármester-helyettest a Fidesz jelölte a júniusi választásra főpolgármester-helyettesnek.

A Fidesz értékei iránti elkötelezettségét oly gyakran hangoztató Borbély Lénárd most vajon mit fog tenni? Csatlakozik a hozzá hasonlóan fideszes elveket valló, de független Vitézyhez vagy lecövekel régi jó ismerőse, a csepeli családi kötődésű Fidesz-helytartónak jelölt Szentkirályi Alexandra mellett?

Vitézy szerint a fővárosi vezetésnek 5 súlyos problémával kell szembenéznie, amelyek egyrészt mindenki által ismertek, másrészt már maga is beszélt korábban róluk, harmadrészt egy szót sem olvashattunk a felsoroltak megoldásának lehetőségeiről. 

    A leírtakhoz már csak két megjegyzésünk van: 

> Örülünk annak, hogy Vitézy felismerte, a problémákat azok okozták, akik az elmúlt 5 évben több tíz milliárdot elvontak a fővárostól, ugyanis a problémák okait – szerintünk is –, a milliárdokat elvonó, ezzel a problémák többségét okozó magyar kormány Budapest ellenes politikájában kell keresnünk. Ahogy ő mondta: Szerinte nem várhatjuk Budapest problémáinak megoldását azoktól, akik a problémáinkat okozták. Nincs még öt évünk erre.” Tényleg nincs. Nem engedhetjük, hogy az Orbán-kormány tönkre tegye az ország fővárosát.  

> Kíváncsiak vagyunk Borbély Lénárd polgármester színvallására, ugyanis ő már nem Fidesz párttagként, korábban képet posztolt a Fidesz jelöltjéről, Szentkirályi Alexandráról és önmagáról, jelezve ezzel, hogy támogatja indítását. Most egy szintén pártonkívüli Vitézy, igaz LMP-s háttér esetében, támogatja-e Vitézy indulását? Pláne, ha mint sokan vélik, végül a Fidesz beáll az esetleg esélyesebb Vitézy mögé? Csepelen már nagyon gubancos a gordiuszi csomó. Nagy Sándor makedón királyra nem lehet számítani. A csepeli kiskirály Borbély vagy valaki más fogja megoldani?

e.-s.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5718362771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása