CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kitől, mitől, miért fél Németh Szilárd és Borbély Lénárd?

2024. április 29. 00:05 - csú

nemeth_es_borbely_lehajtott_fejjel_szegyenkezik_3.png„Ez a két ember valójában nem a csepeli ellenfeleitől fél, hanem saját magától: a korábban elkövetett bűneiktől, törvénysértéseik következményeitől és hazugságaik leleplezéséétől.”

Németh Szilárdot hallgatva a „KeljfelJancsi” című internetes műsorban úgy látszott, hogy ez az ember fél. Ugyanúgy fél, mint Borbély Lénárd és Ábel Attila. Az is érdekes, hogy mindketten az ellenzéktől félnek a legjobban. Pedig se a DK, se az MSZP, se Dukán András Ferenc nem eszik embereket. 

Nem lenne tehát ok, félni tőlük! Tudja ezt a két jómadár is, ezért inkább attól félnek, hogy ezek az ellenzéki fiúk a kutakodásuk végén, /vagy a vezetés átvétele után/ olyan bizonyítékokra lelhetnek, amelyek

Némethet is és Borbélyt is tönkreteszik! „Ez a két ember valójában nem a csepeli ellenfeleitől fél, hanem saját magától: a korábban elkövetett bűneiktől, törvénysértéseik következményeitől és hazugságaik leleplezéséétől.”

Szilárd, Fiala Jánosnak tett bevezetőjében mindjárt nekiment Pákozdi Józsefnek. Őt Borbély az ellenzéki oldalról csábította! Németh szerint Pákozdi eredendően alkalmatlan személyiség. Ezért kinevezése alpolgármesternek a kettőjük viszályát megnyitó hiba volt. Kimondva és kimondatlanul gyalázta azt az árulói attitűdöt és magatartást, amit ez az ember képvisel. Mihaszna semmirekellő benyomást keltette róla, és a másik két, (Tóth Sándor. és Kovács Dávid Attila, az ellenzéktől különböző időpontokban átállt) képviselőkről.

Németh Szilárd lányos zavarában olyan szavakkal vádolta Borbélyt, amik meglepőek, de teljességgel megalapozottak! A logika azonban akkor kapitulál, amikor belegondolunk, hogy ezek a dolgok túlnyomó többségében még az ő polgármestersége idejéből datálódtak. A felszínen jól hangzó jelzők, - amiket a most kormányzókra tett (pl. pénzzel kibélelt, defektes, elkóborolt) - csak saját agresszivitásának és másnaposnak tűnő durvaságának lehet az oka.

A NER rendszere a pofapénzekre, az adóforintok fideszes haszonszerzés alapján történő felhasználása 2010 óta Csepelen olajozottan működik. Az általuk híresztelt fejlesztések és vagyongyarapodás csak a pofátlanul túlárazott és pántlikázott pofapénzek következményei. Mert mindenki beláthatja, hogy úgy lehet ám eredményeket felmutatni, ha az éves költségvetés induló összege 20 Mrd Ft.-, a záró meg mondjuk 90 Mrd Ft.- Ezek az időközben a költségvetés háromszorosát is kitevő pénzek sohasem precíz pályázatokon kiérdemelt, a rászorultsági, vagy felkészültségi esélyeket megmérő, és szabályok szerint elosztott közpénzek, hanem Borbély Lénárd számára barátaitól (pl Szentkirályi Alexandra közbenjárásával) személyére szabott országos lehetőségek.

Ezek, a más települések jogos igényeit (pl főváros) semmibe vevő kizsákmányoló és ellehetetlenítő központosított gazdaságpolitika fideszes következményei! Ilyenek Szilárdnál is voltak (KIMBA, Jedlik, Sc stb.) és Lénárdnál is vannak (strand, szurkolói aréna, játszóterek stb) Németh sejtelmesen utalgat is rá Fialánál, hogy tudja: ennek hálapénzéből építette Borbély a 300milliós házát, rendezi folyamatosan tivornyáit. Most arcpirító módon „elszámoltatásról” beszélt a rezsibiztos, minközben tudja, hogy ezt ő sose indíthatja el, mert olyan elszámoltatási eljárást még ő sem szervezhet, ahol érintettsége azonnal fel nem merülne! Összegezve: ha Borbélyt sittre vágják, ő lesz a cellatársa!

Németh Szilárd kesernyés arccal mesélte Fialának, hogy Borbélynak olyan túlhatalma van, hogy valójában mindent megtehet. Ez sajnos így van! Azt azonban elfelejtette mondani, hogy ezt meg az összes többi jogsértést és demokrácia csökkentést az ő egyetértésével, - embereinek és az akkori Fidesz frakciónak a szavazatával - lehetett csak megteremtenie!

Borbély Lénárd egyeduralkodó vezérré és önkényúrrá éppen Németh Szilárd tanítványaként, mentora ösztökélésére és embereinek szavazatával vállhatott! Ez pedig nem azóta történt, amióta összevesztek a koncon, hanem még akkor, amikor (ahogy mondta a műsorban) „fiaként” szerette és nevelgette a mostanra önálló, magamutogató zsarnokká lett polgármestert. Némethnek tehát nem az önkénnyel, mint módszerrel van baja, - sem Csepelen, sem az országban - hanem azzal, hogy ezt nem ő irányítja! Ezért oly vígasztalhatatlanul mélabús!

Forrás: HORVÁTH GYULA közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6618392015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása