CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély-Németh rút viszály kemény érdekharcokkal a háttérben

2024. június 07. 00:05 - csú

monstrum_bunker_szorny_szornyszulott_birkozo_akademia_kis-duna-part_hollandi_ut_1.jpgAz agresszív kisajátítás  jelképe Csepelen a Kis-Duna-part, ékes eleme pedig a birkózóakadémia a maga  fenyegető ormótlanságával. Németh Szilárd és Borbély Lénárd viszálya, - nem véletlenül - éppen ebből keletkezett. Az egész ország röhögcsél azon a kakaskodáson, amit Csepelen Németh Szilárd és Borbély Lénárd produkál.

Itt nem egy emberi viszályról, két egyéniség magatartási, normaértelmezési különbségéről, hanem súlyos érdekküzdelemről van szó!

A 2010-es fideszes fülkeforradalom után a kompromisszumok módszerét durván felrúgták. Nagyon agresszív, senkire tekintettel nem lévő, szabad rablással felérő világ alakult ki Csepelen is.

Az agresszív kisajátításnak a jelképe Csepelen a Kis Duna part, ékes eleme pedig a birkózócsarnok a maga oda ne illően fenyegető ormótlanságával. Németh Szilárd és Borbély Lénárd viszálya, - nem véletlenül - éppen ebből keletkezett. Itt a látszattal szemben nem módszertani, magatartási problémák vannak, hanem kemény gazdasági, pénzügyi érdekek!

A terület kisajátításának pénzügyi lehetőségét ugyanis Németh Szilárd teremtette meg. Ő verekedte ki magának a Fideszen belül azt a kivételezett politikai előnyökkel járó helyzetet, ami lehetővé tette számára, hogy a pénzcsapok közelébe legyen! Ő építette ki azokat protekcionista a csatornákat, amiken keresztül kritikátlanul ömlött az adófizetők pénze a csepeli kiváltságos fideszesekhez. Ő teremtette tehát meg azt a gazdasági, pénzügyi alapot, amire építkezve a közvagyon kisajátítását (először NSz vezetésével, majd Borbély polgármesterré válásával) el tudták kezdeni és le tudták vezényelni! Németh hozta azt a mérhetetlen mennyiségű pénzt, amiből az éves százmilliós veszteséget termelő vállalatot a Csepeli Strandot megvették. A rendszer sajátossága szerint a szakembereket kirúgták, az üzemeltetést a hozzá nem értő Városgazdára testálták. Folyt is a drága pénzen vett termálvíz a régi tulajdonosnál hagyott kutakból egy egész télen át a medencéken keresztül a Dunába.

A Németh és Borbély közti viszály tehát nem abból a minőségi különbségből alakult ki, hogy az egyik lop, a másik nem lop, hanem abból az egységből, hogy a mindenkori helyi vezér, a profitot és a belőle keletkező kiváltságokat és jólétet magának, és vazallusainak kívánja lefölözni!

Az így kialakult helyzet semmiben nem különbözik az ország más területeitől. A különbség csak abban van, hogy itt a résztvevők még a látszatra sem adnak, a kisajátítási verseny harcait nem a színfalak mögött játsszák, hanem a nyilvánosság előtt!

Forrás: Horváth Gyula fb-oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1618412047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása