CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli kohászok tudták, hogy mi a kritikus tömeg kritikus hőfoka

2024. június 25. 00:05 - csú

nemeth-borbely_egyutt_fekete-feher_2.pngSzóljon valaki Borbélynak és Némethnek! A zavarodottságot használta ki a mai országos és helyi hatalom arra, hogy saját kiváltságait létrehozza és saját embereit a jól fizető funkciókba bebetonozza. A magyar társadalom nagy többségének azonban kezd elege lenni a hatalmi elit arroganciájából. 

Nem csak a Csepelen élő volt műszakiak tudják, - hanem már egyre többen – hogy a természeti törvények és a társadalmi törvények közt csak a törvény szó az igaz. A kohászok például tudják, hogy a vasnak és a fémeknek a szilárd állapotból, folyékony állapotba való átalakításához mekkora hőmérsékletet kell előállítani.

Ha ez a hőmérséklet nincs meg az olvadás nem következik be. Mert ez a törvény! Akkor se olvad meg az anyag, ha jó beszélőkéjű csavaros eszű „szakértő” ezt próbálja elérni. A társadalmi törvények azonban egészen másként üzemelnek. Ott a „ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes” elv érvényesül. Nincs egy biztos pont, amihez

alakítani lehetne a z álláspontokat.

Ezt a zavarodottságot használta ki a mai hatalom ahhoz, hogy saját privilégiumait létrehozza, saját embereit bebetonozza. Úgy látszik, hogy hegemóniáját a társadalom és az ellenzéki pártok is elfogadták! Ezzel a hatalmasok azt a látszatot keltették, mintha az igazságtalanságok alapján létrehozott előnyös helyzetüket az egész hazai társadalomra, és a világra nézve is jogossá, törvényessé, egyben visszavonhatatlanná tették.

Hát Nem tették!

A magyar társadalom nagy többségének kezd nagyon elege lenni a hatalmi elit ezirányú arroganciájából. Látják már, hogy átverik, kizsákmányolják, és kihasználják őket!

Még nincs meg a „kritikus tömeg”, de hatalmas léptekkel indult el a magyar nép ennek irányába! Sajnos az igazságügyhöz kapcsolatos korábbi kormányzati döntések (legfőbbképpen egy a korábban a fideszes elit legbelső köreihez kapcsolható személy főügyésszé való kinevezésével, az egypárti Alaptörvénnyel, a magukat sorozatban lejárató köztársasági elnökökkel, stb) azonnal elindult a bizalmi devalválódás útján!

Azért vannak százezrek Magyar Péter rendezvényein az ország minden területén, mert neki a nép elhiszi, hogy nem fogadja el a Fidesz által diktált szabályokat! Nem hajlandó a kialakult elit által kerékvágásába belezökkeni! A sikerének oka tehát a Tisza párttal szemben meglévő bizalom!! A kormányzattal, (NER) ügyészséggel szembeni bizalmatlanság oka pedig éppen ennek a bizalomnak az igen erős és egyre gyorsuló csökkenése lehet!

Akkor azonban, ha az emberek többségének a bizalma a kormányzattal, a vezető elittel, és a joggyakorlattal szemben meginog, rettenetes bajok következhetnek. A kormányzati viselkedés jottányit sem változott a június 9-i választásokat követően. Továbbra is az öntömjénezés, a félremagyarázások és az átverések uralják. A nép hátán lehet fát vágni, de egy idő után megelégeli!

Forrás: Horváth Gyula közösségi (Fb) oldalának Pletyka című bejegyzése

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3118434451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása