CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A megker(g)ült cirkáló

2024. június 30. 00:03 - csú

gulyas_gergely_jo.pngAz oroszok betörtek a magyar külügy informatikai rendszerébe. Gulyás Gergely miniszter szerint bizalmas adatokhoz nem fértek hozzá. „Aki azt mondta, hogy titkos információk jutottak a támadók kezébe, az nem valós.”

Rejtő Jenő A megkerült cirkáló című regényében egy pályakezdő rabló és a kékszakállú Wágner úr arról társalog, hogy az alvilág királyát, Piszkos Fredet keresi az angol titkosszolgálat. „Alig hiszem, hogy bűntényről van szó. Nem említették, hogy betört volna, vagy pénzt lopott” – mondja az

ifjú rabló.

„Én pedig nem hiszem, hogy az öreg valahol betört és hozzátett a pénzhez. Nem természete” – vélekedik Piszkos Fred régi tettestársa, Wágner úr, aki nemrég egy csodálatosan nagy pofon következtében belezuhant a rakparton előkészített hajófestő zománcába, és emellett már jó néhány éve teljesen részegen járja a világot. Ennek ellenére Wágner úr érvelése sokkal hihetőbb, mint Gulyásé.

Forrás: Szilasi György (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5018419659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása