CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel régi-új polgármestere megcsúfolja a csepelieket és a demokráciát

2024. július 17. 00:07 - csú

kozmeghallgatas_metrans_2024-07-10-amk_szabo_magda_kozossegi_ter.jpgPontosan egy héttel ezelőtt, pontosan az történt egy fontos csepeli ügyben, amire pontosan számítani lehetett. Délután kettő órától, 40 fok körüli hőségben, csupán néhány hallgató előtt 40 perc alatt ledarálták a fórumot. Borbély Lénárd kipipálhatja az újabb sikersztorit, mármint a Metrans Kft. fejlesztése ügyében kényszerből összehívott közmeghallgatását.

A kényszert az szülte, hogy a Metrans Kft., amely veszélyes anyagokat tároló konténerek szállításával és tárolásával foglalkozik, Duna parti telephelyén korszerű kamionparkolót kíván építeni. A katasztrófavédelem meg kötelezően elrendelte a közmeghallgatás megtartását. Borbély kiadta a meghívót, a kötelező dokumentumokat, majd, a főpolgármesteri szavazatok sokadik újraszámolása miatt módosította a helyszínt, ami végül a polgármesteri hivatal HELYETT az ÁMK-ként ismert Szabó Magda Közösségi tér színházterme lett. Ez is nagynak bizonyult azonban. A hatóságok megbízottain, néhány önkormányzati képviselőn, a hivatal munkatársain kívül mindössze pár érdeklődő jelent csak meg a kánikulában, amikor ráadásul sokan még az üzemekben, hivatalokban dolgoztak.

    A fórum elején, nehogy még kedélyborzoló kérdések is legyenek a Corvin-csomópontól,  a csepeli utak túlzsúfoltságáról, a polgármester  közölte:

csakis a cég által tervezett parkolóval kapcsolatos kérdéseket lehet feltenni. Így mindössze Dukán András képviselő véleményére kellett válaszolnia, amely a céggel kötött 2016-os megállapodásban szereplő közúti fejlesztéseket kérte számon. Borbély reakciója: vége van a kampánynak, míg Ábel Attila, a Borbélyt védő cerberusok egyikének válasza: Karácsony a felelős mindenért. 

    Egyébként az új parkolót csepeli közutakon keresztül közelíthetik meg, így a parkoló elválaszthatatlan az odavezető közutak állapotától, illetve a beérkezett kamionok vasúton történő be-és kiszállítását biztosító vasúti forgalomtól, konkrétan pl. a Gubacsi vasúti híd áteresztő képességétől. Így szakmai nonszensz volt Borbély részéről a kérdéseket korlátozó bejelentés. Ha tényleg vége a kampánynak, akkor mitől félt a polgármester? A kényelmetlen hozzászólásoktól, kérdésektől, vagy attól, hogy kiderül valami a valóságról?

    Egyébként a Metrans Kft-vel kötött nyolc évvel ezelőtti megállapodásban a gyári teherforgalmi út felújítására, amely mindkét fél érdeke lett volna, az önkormányzat vállalt felelősséget, sőt a testület a pénzügyi feltételeket határozatban is biztosította. Borbély úr! Miért nem hajtotta végre az önkormányzat képviselő-testületének határozatát? Nyolc év után azért illene már a kérdésekre válaszolni. 

E.-S.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6718446423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása