CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi volt az az életbevágó kérdés, amiért rendkívüli kt-ülést kellett összehívni?

2024. július 26. 00:07 - csú

vezerkar_8.pngHat éven át helyi jogszabályi környezeti háttér nélkül intéztette a hivatallal az osztogatást a polgármester?

Rendkívüli képviselő-testületi ülést trombitált össze a polgármester július 18-án reggel 9.00 órára. Az ülést megtartották, az egyetlen napirend egy rendeletmódosítás volt, amely nem tűrt halasztást. A nyár teljes tobzódása közepette, 35 fokban, amikor Csepel Borbély által felajzott népe, a Csepel napja rendezvény miatt, az esti BBC koncertet várta. Mi volt az életbevágó kérdés, ami azonnali döntést igényelt? 

    A hat éve elfogadott, az önkormányzati köszöntésekről és az egyes természetbeni juttatásokról szóló rendeletet kellett, semmitmondó „technikai, adatkezelési okok miatt” módosítani. Mert mint az általános indoklásból kiderült. „A rendeletmódosítás célja az adatkéréshez szükséges jogszabályi környezet megteremtése.”  Az egy mondatos indokláson túl, valóban ez volt az oka a

rendkívüli ülés összehívásának?

    Ezek szerint hat éve helyi jogszabályi környezeti háttér nélkül intéztette a hivatallal Borbély úr a jegyesköszöntő, babaköszöntő csomagokat, a mozijegyeket, a szépkorúak jubileumi köszöntő csomagját, a nagykorúakat köszöntő leveleket, az általános iskolákat megkezdő elsősök köszöntő csomagjait, a 60 év felülieknek küldött köszöntő leveleket? Hogy miért lett ez éppen most fontos? Talán más szabálysértés, vagy pontos jogszabályi háttér hiánya miatt vitatható osztogatásokról akarják elterelni a figyelmet? Netán a nemrég befejeződött választási kampányban történt valami adatkezelési hiba, amit a rendelet módosításával most „kezelni” lehetett? Hol volt a jegyző ezen évek alatt? Talán majd egyszer ez is kiderül. 

    Arra viszont sokkal könnyebben lehetne válaszolni, hogy miért kellett Borbélynak szerdán saját hatáskörben dönteni egy áprilisi képviselő-testületi határozat visszavonásáról (Dr. Báthori Éva gyermek háziorvos praxisának szeptember elsejét követő meghosszabbítása), amikor másnap ülésezett a képviselő-testület? (Csepeli vagyok nyilvános csoport közösségi oldala)

h.-r.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1618454287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása