CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lehidaltunk a Gubacsi hídról szóló hír miatt

2024. augusztus 05. 00:07 - csú

gubacsi_hid_2024-06.jpgA következő hónapokban többször lezárják a Gubacsi híd vasúti részét. Erről  a G7.hu portál számolt be.  

A Gyomros a magyar gazdaságnak: fél hónapra teljesen leállhat Budapesten a konténerszállítás című írást a több csepeli  fb-csoport is átvette. Azt is megtudhattuk a cikkből, hogy teljes felújítás nem lesz, mert nincs rá pénz, pedig 2017-es kormányhatározat van arról, hogy bruttó 10 milliárd forintért fel kell a hidat újítani.

Egy idei kormányhatározat bruttó 44 milliárd forintból, közvetlen uniós (CEF) forrásból valósítaná meg a fejlesztést, állítólag

ez a pénz még nincs felfüggesztve.

A hírtől először lehidaltunk, de miután újra olvastuk a tényeket, két megjegyzés mégis ide kívánkozik:

Először is, ez az intézkedés a Csepelen működő, a hidat igénybe vevő gazdasági vállalatokat is nehéz helyzetbe hozhatja, ami negatív hatással lehet a cégek működésére, s az általuk kerületnek is fizetendő iparűzési adók nagyságára, de a foglalkoztatottság alakulására is. 

Másodszor pedig érdemes elgondolkodni, hogy a magyar állam elmúlt években követett gazdaságpolitikája, ma ott tart, hogy már a gazdaság jövője szempontjából fontos szállítási útvonalak felújítására sem telik, miközben a kínaiak kedvéért épülő Budapest-Belgrád vasútvonal hazai szakaszát kínai hitelből finanszírozza a magyar állam.

A beruházás, ha elkészül, bekerülési költségének megtérülési ideje egyéként ~ 980 év! 

e.-s.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4118455825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása