CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A zsarnokok már csak ilyenek: mindig megpróbálják

2024. augusztus 12. 00:04 - csú

a_beke_tabor_legyozhetetlen_1951.jpgLesz cenzúra a háborús uszítás ellen! Addig is: Orbán Viktor tegnap kétszer is megmentette a világbékét és fél kézzel legyőzte a Brüsszelt. Hamarosan  viszont megírni, hogy Tiborcz és társasága az elmúlt hetekben 250 milliárdért vásárolt be cégeket, teljesen nyilvánvalóan kimeríti majd a háborús uszítás fogalmát. Ahogy annak a felemlegetése is háborús uszítás, hogy a szakrendelő előtt órákig kénytelenek sorban állni az emberek, hogy ultrahangvizsgálatra időpontot kapjanak

A szabad és független sajtó csak viháncol és lázítgat, de rövidesen rend lesz itt ismét, hogy a Kárpátok, a Zengő bércei adják a másikat.

Lesz cenzúra, mert oké, hogy a Népszabadság már nem irkál helikopterezésekről, meg a Klubrádió nem szól rádiófrekvencián, vagy a megyei sajtó propagandauszítmánnyá tömörítve, de mégis. Lesz cenzúra, amely a “háborús propaganda” megfékezésére szolgál majd.

Nyilván sokan emlékeznek annak a

Népszava-címlapnak a képére, amely 1916-ban jelent meg a nagy főcímmel: I. Ferenc József meghalt – és utána a teljesen üres újságoldal. A gondos cenzúra, megakadályozandó a felesleges háborús, vagy akkor éppen békepárti propagandát szépen kihúzott mindent. Jegyezzük meg, hogy a gondos cenzurális tevékenység sem mentette meg a monarchiát, az országot, jött Trianon – ennyit a cenzúra hatékonyságáról. de tudjuk, a zsarnokok már csak ilyenek, megpróbálják.

Igaz, egyelőre nem úgy általában kívánja az igazságügyinek csúfolt tárca bevezetni a cenzúrát, csak a “háborús uszításra:” Ahogy a Szuverenitásvédelminek nevezett képződménynek is az első dolga az volt, hogy rátámadjon a független sajtóra és civil szervezetekre. Vagyis ne legyenek illúzióink.

Megírni, hogy Tiborcz és társasága az elmúlt hetekben 250 milliárdért vásárolt be cégeket, teljesen nyilvánvalóan kimeríti a háborús uszítás fogalmát. Ahogy annak a felemlegetése is, hogy a szakrendelő előtt órákig kénytelenek sorban állni az emberek, hogy ultrahangvizsgálatra időpontot kapjanak és aki nem elég élelmes, az szeptemberben vagy októberben újra beállhat a sorba – s onnan már csak pár hónap, és ha még él, lehet, hogy meg is vizsgálják. Az efféle híreket a cenzúra joggal fogja betiltani, Mert ez kétségtelen, háborús uszítás. Ahogy a béke védelmében az sem kerülhet ezentúl az első nyilvánosságba, hogy a Nemzeti Színházat inkább elkerülik a nézők, mint látogatják – és minden egyes jegyhez 27 ezer forint állami támogatás jár – miközben a független színházak kivégzése zavartalanul folyik. A cenzúra módja egyelőre még bizonytalan. De pár újság kinyírása szépen meglesz hamarosan, már csak a statuálás végett is. A szovjet, akarom mondani, az orosz tanácsadók már hegyezik a ceruzájukat (karandas).

Régi tapasztalat, hogy a társadalom egy kis részében minden cenzúra ellenére, vagy éppen azért, marad igény a valódi hírekre. Ilyenkor alakul ki a szamizdat, a külföldről sugárzott rádió és a többi. Persze az internet jelenléte árnyalja ezt a képet. De vigyázó szemeteket Moszkvára vessétek, ott már ügyesen korlátozni tudják azt is, ami a világhálón keresztül eljuthat a népekhez.

A „háborús propaganda” cenzúrázása viszont még csak az első lépés. Ja, március 15-ig a 12 pontot is át kell tekinteni, és megszerkeszteni. A Követeljük a cenzúra eltörlését! helyett javasoljuk, a Még több yachtot Mészáros Lőrincnek!, és Andika, ne fogd meg! – háborús propaganda.

Az adónkból finanszírozott állami propagandaadókon már most is csak jó hírek mennek – egyszer meghallgattam, jó tudni, hogy milyen remek helyen élünk és Istentől választott vezetőink hősiesen megvédenek minket. De az agitprop osztály valószínűleg a Klubrádiót is kötelezi a jó hírek sugárzására, a „háborús propaganda” helyett – tehát gyakoroljunk.

Orbán Viktor tegnap kétszer is megmentette a világbékét és fél kézzel legyőzte a Brüsszelt. A miniszterelnökhöz közelálló források szerint idén a  kovászos uborkája még sokkal roppanósabb lett, mint tavaly, hála a kormány népességnövekedést inspiráló intézkedéseinek.

Jó lesz, mi?

Forrás: DÉSI JÁNOS (Szabadság Klub)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3418464485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása