CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hol vannak, hova tűntek a katonák?

2024. szeptember 02. 00:03 - csú

sok_kerdojel_gondolkodoval-2_2.pngA Gellért-hegy tetején a szabadságot jelképező nőalak lábához keresztet akarnak telepíteni Orbán hűbéresei. Simicskó úr meg is magyarázta: ezzel mutatunk példát keresztény erkölcsiségből a züllött Nyugatnak.A mellékalakokat már korábban eltakarították. De hova tűntek a katonák?

Az emlékmű hátoldalán nevek és dátumok sorakoztak: azokéi, akik itt a hegyen lelték halálukat. Akik nem maguktól indultak ide, talán azt sem tudták pontosan, hol vannak, de itt estek el fegyveres harcban.

A régi szoborcsoportnak volt íve, koncepciója: az absztrakt szabadságtól a történelmi gonosz sárkánykígyójával küzdő férfitól a Vörös Hadsereget jelképező katonaszoborig. Innen pedig a személyekig, az Ivánokig, Koljákig és

Aljosákig.

Fontos erény a kegyelet: az elhunytak iránt érzett tisztelet, megbecsülés, ez a történelmi tudat érzelmi megalapozása.

Csak remélni merem, hogy a holt katonák neveit őrző táblák nem a szemétben végezték. Ha már erkölcsi példát mutattunk az aljas globalistáknak, ennyi talán nekünk is maradt.

Forrás: Huszár Ágnes (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9518479691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása