CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Becsületbeli ügy leleplezéssel és búcsúval?

2024. október 02. 00:05 - csú

abel_attila_leleplez_lehullik_a_lepel.png Ábel Attila a lepellel. De mi vagy ki van a  lepel alatt valójában?

Érdekel valakit Csepelen Ábel Attila becsületbeli ügye? Tudják, ő a volt alpolgármester, aki éveken át hűségesen szolgálta Németh Szilárdot, Borbély Lénárdot, majd Borbéllyal közösen, összevesztek Némethtel, aki kirúgatta őket közös pártjukból a Fideszből. Az utóbbi 2-3 év politikai közélete hármójuk botrányáról, adok-kapokjáról, hatalmi harcukról szólt, amiben a szájkarate Ábelre hárult. Borbély csak szőr mentén, ritkán mondott véleményt, azt azonban a médiában sok helyen, ahol csak tudta, előadta.

Hármójuk áldatlan harcának egyik eredménye, hogy

2023-ban a csepeli Fidesz frakció kettészakadt, Borbély csak áldozatok árán tudta elfogadtatni a költségvetési rendeletet. Idén pedig a Németh Szilárd elleni harc vezetőjének hálás szerepében, civil politikát hirdetve, sok tízmilliós populista kampánnyal nyerte meg ismét a polgármesterválasztást. Közben Németh egész személyiségét bevetve, kiharcolta, hogy ő maga, a helyi választásokon 2014 óta rendre megbukjon. A csepeliek ellenszavazata miatt csak listáról jutott be a parlamentbe s lett a Fidesz országgyűlési képviselője, s a helyi csapatával a mostani önkormányzati választáson is komoly vereséget szenvedett.

    Azonban 2019 óta Ábel sem nyert egyéni önkormányzati választókerületben, most pedig még listáról sem lett képviselő. A legutóbbi csütörtöki képviselő-testületi ülésen Borbély bejelentette, hogy alpolgármester sem lesz. Most már nincs szüksége Ábel Attila arroganciájára, Ábel védelmező kirohanásaira, nem egyszer ártalmas támogatására. Tizenkét gáncsnélküli civil védi majd az új testületben, akik közé Ábel, több mint 15 év szoros együttműködés ellenére sem fért már bele.  

    Ábel Németh elleni személyes vitáját, több éves kakasviadaluk alatt összegyűlt sértődöttségét, egész haragját most ismét ránk zúdította, mert neki lezáratlan, becsületbeli ügye van Németh Szilárddal. Szerdán, saját fb oldalán indította el újabb, hosszúnak ígérkező bosszúhadjáratát, azzal, ha Németh nem vonja vissza……akkor ő, irgum-burgum, azonnal, de már hétfőn, kiteregeti a szennyest, a nyilvánossághoz fordul.…. stb. stb.    

    Mindkét politikust a nyilvánosság élteti. De a múlt állandó felhozatala, ennyi év, ennyi önsorsrontó, nyilvánosság előtt vívott politikai csetepatéja bizonyára már a nyilvánosság egy részét sem érdekli. Sokan már Ábelt és Némethet is unják.

e.-s.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr318694532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása