CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gonoszság jótettnek álcázva? Csepelen elüldözik klubjaikból a nyugdíjasokat?

2013. október 03. 05:59 - csú

Gonoszság.PNGAzt írja a csepel.hu, hogy az önkormányzat képviselő-testülete, az Idősek Világnapja alkalmából, „egy igazi köszöntéssel" felérő döntéssel örvendeztette meg a csepeli nyugdíjasokat: „megszavazták ugyanis a csepeli Kossuth Lajos utcai egykori MDF székház nyugdíjasházzá alakítását". Majd azzal folytatja, hogy „a határozat alapján, melyet csak az MSZP képviselői nem támogattak, négymillió forintból újulhat meg" a szolgáltatóház.

Nem voltunk ott a testületi ülésen, nem tudjuk, miért nem támogatta a javaslatot az MSZP frakció. Van persze véleményünk:

Ismereteink szerint a kerületben a következő helyeken működik jelenleg nyugdíjas klub: Csepeli Munkásotthon, Királyerdei Művelődési Ház, Radnóti Miklós Művelődési Ház, Rákóczi Kert. A négy önálló klub egy-egy foglalkozásán, mindig az adott intézmény környéken élő nyugdíjasok jelennek meg nagyobb számban. Sokuk véleményét ismerve, jól érzik magukat a művelődési házakban. Kaptunk viszont olyan jelzést, miszerint meg sem beszélték velük az ügyet, azt, hogy másutt kell működtetni klubjaikat. Lehet, hogy sokan nem akarnak majd átmenni a víztorony melletti nyugdíjas házba? Persze, el lehet üldözni őket jelenlegi helyükről, állítólag ez meg is indult, de megéri? Arról nem is beszélve, hogy a közművelődési intézmények, többek között ilyen közösségi programok miatt is jöttek létre. Mi vagy ki tölti majd be azt a „teret", amit a nyugdíjasok majd üresen hagynak?
Egyébként meg a cikket író vagy diktáló újságíró, legalább elolvasta volna az előterjesztést. Abban ugyanis a következő mondat szerepel: „Jelen előterjesztéssel ezen tervezési munkák költségeire kérjük a fedezet biztosítását." A határozat ezt meg is erősíti, amikor az épület átalakításához szükséges „építészeti és gépészeti" tervezéshez, a tervezés költségeire „fedezetet biztosító bruttó 4 millió forint" jóváhagyásához kéri a döntést a testülettől. Hogy a kivitelezés költsége mennyi lesz, nem tudjuk, de biztos, hogy a 4 millió nem lesz elég a szolgáltatóház megújulásához. Örülnénk, ha megúsznánk néhány tízmillióból.

Végezetül: talán jobb lett volna – még a döntés előtt –, leülni és megbeszélni a dolgokat a nyugdíjasokkal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr845548424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása