CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kiütéssel győzött az MSZP és a DK jelöltje Káposztásmegyeren

2015. március 22. 21:00 - csú

valasztasokhoz-100904.jpgIdőközi önkormányzati választást tartottak vasárnap Budapesten, a IV. kerületi Káposztásmegyeren. A választást az MSZP és a DK által támogatott Barrel Zoltán nyerte 56%-kal, a Fidesz az októberi vesztest, Jánszkyné Ulman Máriát indította, aki 24%-ot kapott.

A kerület 2. számú, káposztásmegyeri körzetében a választást azért kellett kiírni, mert az eddigi képviselő, Horváth Imre ősszel bejutott a parlamentbe, és az összeférhetetlenségi szabályok miatt helyi képviselőségéről le kellett mondania – írja a hvg.hu.

A választást az MSZP és a DK által támogatott Barrel Zoltán nyerte 845 szavazattal (56,5%), őt a kormánypártok jelöltje, Jánszkyné Ulman Mária követi 363 vokssal (24,2%). A további sorrend: Gál György (Jobbik) 133 szavazat (8,9%), Kanász-Nagy Máté (LMP) 84 (5,61%), Antal Gábor (Együtt) 50 (3,3%), Körmendi István (Liberálisok) 16 (1%), Janoviczky Imréné (Munkáspárt) 5 (0,3%). A részvétel közel 25%-os volt.

Nem meglepetés a szocialisták győzelme: októberben 42%-os részvétel mellett Horváth Imre 1056 szavazattal (40,32%) győzött a Fidesz indulója előtt, aki 902 voksot (34,44%) kapott. Az Együtt külön jelöltet indított Antal Gábor személyében, így a Barrel Zoltánnak, az MSZP-DK jelöltjének még vele, továbbá az LMP és a Munkáspárt aspiránsával is meg kellett küzdenie. A Fidesz az októberi vesztest, Jánszkyné Ulman Máriát indította.

Az eredmény a stabil fideszes testületi többséget nem befolyásolja. (168 óra)

A Fidesz megalázó vereséget szenvedett a főváros IV. kerületében. Októberben mindössze hat százalékkal kapott ki, most 33 százalékkal. A közvélemény-kutatásokhoz hasonlóan itt is harmadával csökkent október óta a kormánypárt népszerűsége. A körzetben az MSZP-DK jelöltje sokat erősödött, a Jobbik kicsit gyengült, az LMP pedig elvesztette a támogatói negyedét.
http://hvg.hu/itthon/20150322_Kaposztasmegyer
A Fidesz országos választáson is legyőzhető, ezt a rendszerbontó népszavazás bizonyíthatja be. Csatlakozz hozzá:
www.ujmagyarkoztarsasag.hu/nepszavazas Via: Új Magyar Köztársaság

Forrás: Fideszfigyelő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr277292735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása