CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen, a strandon közmunkás Sándor Mária, a fekete ruhás nővér

2016. január 19. 20:38 - csú

sandor_maria_kozmunkan.PNGSándor Mária pénzbírságot vált ki a közmunkával, ma délelőtt már a csepeli strandon dolgozott.

A pénzbírságot egy tavaly szeptemberi flashmob miatt szabta ki az V. Kerületi Rendőrkapitányság: az egészségügy helyzete miatt tiltakozók 18 percre lezárták az Erzsébet hidat. Első körben az összes demonstráló pénzbüntetést kapott, de a TASZ közbenjárására végül csak Sándor Máriát bírságolták meg, és az ő büntetését is tízezer forintra mérsékelték.

A fekete ruhás nővér elképesztőnek tartja a büntetést, szerinte jogosan hívták fel a figyelmet az egészségügyi dolgozók elvándorlására, az alacsony bérekre, az ellátást fenyegető veszélyekre.

Sándor Mária  kedden már a csepeli strandra ment be dolgozni. A közmunkához kesztyűt, mellényt és egy termosz teát is kapott. A Nol úgy tudja, Sándor Mária kedden falevelet gereblyézett, később pedig fabrikettet gyárt majd.

A közmunkára nyolc társa is elkísérte Sándor Máriát, aki jelenleg munkanélküli. (nol.hu és hvg.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr308286864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása