CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel ittas vezetője megúszta? Évfordulós kérdés, kijózanító valóság

2016. január 25. 05:59 - csú

borbely_dontott_iszik_es_vezet-621_1.pngPontosan ma van egy éve annak, hogy Borbély Lénárdot, Csepel fideszes polgármesterét  ittas vezetés miatt rendőrségi eljárás alá vonták! Akik rendszeresen olvassák blogunkat, azok a lapunk jobb oldalán lévő állandó rovatból ezt jól tudják, és most  a 2015. január 25-én történtekre emlékeztet Horváth Gyula is a saját Facebook oldalán, ahol ezt írja:

A vétkes, jó két hét múlva, sajtónyilatkozatban kért elnézést a választóitól, és a maga részéről ezzel az ügyet lezártnak is tekinti!  Az események pedig kezdik azt mutatni, hogy igaza is van!

A képviselő-testületi ülésen ugyanis többször nyújtottam be előterjesztést azért, hogy Borbélynak módja legyen arra, hogy elmondja a valós történetet. Ezt az előterjesztést hol a polgármester nem engedte napirendre venni, hol a Fidesz frakció utasította el.  Ebből következően aztán az ügy elindult a maga öngerjesztő népmesei módján és a történetek számtalan variációját hallani már a kerületben. Az emberek, megalapozott információk híján, híresztelésekre, pletykákra hagyatkozva beszélnek az ügyről. Például:

Hallani, hogy Borbély egy tivornya után ittasan igyekezett Soroksárról Csepelre, úgy, hogy maga vezette a Csepeli Önkormányzat tulajdonát képező, és személyes használatába adott Skoda „SzuperB” típusú autóját. A pesterzsébeti éjszakai szolgálatos rendőrök arra figyeltek fel a kihalt éjszakai utcán, hogy a közeledő gépkocsi bizonytalanul, kacskaringózva közlekedik. Ezért akarták ellenőrzés alá vonni, és nem azért, mert általános ellenőrzés lett volna az utcán. Azt is beszélik, hogy Borbély a rendőri utasításnak nem tett eleget és kikerülve a járőrt, továbbhajtott. A rendőrök pedig utána mentek, - és saját és az úton közlekedők életét veszélyeztetően - megpróbálták megállásra kényszeríteni. A népi bölcsesség ezzel magyarázza, hogy Ferencvárosban intézkedtek Borbéllyal szemben az erzsébeti rendőrök.

Vannak, akik tudni vélik azt is, hogy az ellenőrzés alá vont megfenyegette az intézkedőket. Politikai kapcsolatait felemlegetve fenyegette kirúgatással a rendőröket az intézkedés miatt. A különösen jól informáltak azt híresztelik, hogy az éjszakai intézkedésbe, - ettől tartva - a járőrök bevonták a kerületi és a fővárosi rendőrkapitányokat is. Ezek a „nagyfőnökök” rendelték el aztán a protokoll szerinti eljárást, ami igazolta Borbély ittasságát.)
Nem csak a csepeli képviselő- testületi ülésen a vétkestől, de a rendőrségtől és az ügyészségtől sem kapott - sem az önkormányzati, sem az országgyűlési képviselő - használható információkat. Ezért aztán a híresztelések tovább erősödtek. Az emberek kezdik úgy érezni, hogy ezt az ügyet valakik „el akarják meszelni”! Úgy vélik a lakók, hogy egy kisember hasonló ügyében már a törvényben megszabott kétéves börtönbüntetés derekán járna. Most meg semmi, mert "nekik" mindent lehet!

Akkor amikor a neves színész 2015. decemberi ittas vezetése kapcsán alig egy hónap alatt megvan az elmarasztalás, hogy lehet az, hogy a Fidesz vezérek védencének számító Borbéllyal szemben még nem született bírósági döntés? Erre a nép a maga módján válaszol: megtehetik, törvényen felüliek!

Ezt a véleményt támasztja alá, az is, hogy tovább folytatják magabiztos törtetéseiket. Azóta is folyamatosan megkerülik a törvényeket és a demokratikus módszereket. Hitbizományként kezelik Csepelt. Nem korrekt előterjesztésekkel igazolják elképzeléseiket, hanem /közpénzen/ hamis propaganda-módszerrel vezetik félre a lakosságot. A képviselő-testület tagjait nem hagyják, hogy tájékozódjanak az előterjesztések valóságáról, és éljenek ellenőrzési jogukkal. A Fidesz-tagok nem vitáznak, csak gépként szavaznak főnökeik utasítása szerint!

Az ellenzéki kritikát nem tartalma szerint bírálják, hanem előadóját próbálják karaktergyilkossággal tönkretenni./Még Csepelen olyan nem volt, hogy ne lenne egy ellenzéki frakció, amelyiknek valamely tagját az uralmon lévők ki ne kezdték volna, vagy bíróságon ne jelentették volna fel./ Rengeteg a helyszíni kiosztású anyag, amit nem képes a képviselő átnézni. Sok a rendkívüli ülés, gyakori a polgármesteri egyszemélyi intézkedés, sorjáznak a vezetők és az önkormányzati intézmények törvénysértő eljárásai, folytatódik a kontrollt jelentő szakmai és állampolgári ellenőrzési intézmények, és lehetőségek visszafejlesztése, a megmaradtaknak pedig pártfunkcionáriusokkal való feltöltése. Hát ez itt a baj, aminek jelei mint cseppben a tenger, benne vannak a rendszerükben és hétköznapi viselkedéseikben.

Forrás: HORVÁTH GYULA  Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr648305832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása