CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kérdezzük meg a népet: mit szeretne?

2016. február 16. 03:45 - csú

stop221_3.jpgA kormányzat vezető korifeusai bizonytalankodnak, amikor a felhatalmazási törvényről beszélnek. Elfogadásához a nem létező kétharmadra volna szükségük, van aki népszavaztatna, mások nemzeti konzultálnának. Valójában egyik sem működőképes, mert az alaptörvényt érintő kérdésekből eleve kizárták a nép akaratát, ugyanakkor a NER szívének olyan kedves konzultáció nem más, mint propagandafogás.

Egy elnéptelenedő faluban többen élnek, mint ahány eszement menekült nálunk keresne menedéket, arról nem is beszélve, hogy alaposan kellene ismernie az iszlám állam terroristakihelyező főosztályának a magyar viszonyokat, hogy a minket választó menekültek közé még egy rosszfiút is be tudjanak építeni. Szóval ez az egész „fenyegető terrorveszély” olyan, mint egy túlfújt lufi, könnyen kipukkanhat, egészen másra kellhet a „szabad kéz”.

Persze, nagyon jól hangzik, hogy az ilyen nagy horderejű kérdésekben döntsön a nép. Látszatországban ezzel a szöveggel megint hülyére lehet venni a polgárokat. Az ellenzék most leüthetné a felkínált labdát: azt mondja a kormány, tiltakozzunk a befogadási kvóták ellen? Rendben. Legyen népszavazás! 2004-ben is a nép döntött az uniós csatlakozás mellett, most megint nekik kell állást foglalniuk: kimaradunk, vagy beljebb kerülünk? Azok az országok, amelyek hajlandóak a szorosabb szövetségre, a menekültügy közös rendezésére, bekerülhetnek Európa centrumába. Akik nem? Kisodródnak a peremre, a Balkánra, a határokon túlra. Kérdezzük meg a népet: mit szeretne? Orbán vagy Merkel útját követné?

Ez ma az igazi választás. Felérne egy bizalmi szavazással.

Somfai Péter

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr938391184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása