CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lázadás a gardróbból

2016. február 22. 04:24 - csú

kockas_esernyo-ok.PNGEmlékezünk, hogy a 2002-es választások előtt mit művelt a Fidesz a kokárdával. Tudniillik, hogy március 15. után is viselni kell - mert hát viselni kell.

Az az orbáni felhívás akkor, és ott durván pártpolitikai jelképpé degradálta a trikolór szalagrózsáját – ami pedig a liberális francia forradalomból eredez.

Meg is bosszulta magát a kisajátított kokárda, csúnyán megbukott a kormány.

Bizony, történelmi jelképeket nem lehet büntetlenül megerőszakolni, bármekkora is a hatalomvágy.

Sorsdöntő szimbólumok az utóbbi napokban, hónapokban  a gardróbból származnak:

Nem rég, február 19-én, Kossuth Zsuzsanna születésnapján ünnepeltük a Magyar Ápolók Napját - 2014-ben ez a hatalom vezette be. Idén  viszont kussolt erről szinte a teljes – de legfőképpen az állami – média. Az ápolók ma – minden méz-máz-duma ellenére - ellenségek, különösképpen azóta, hogy Sándor Mária nővér felvette fekete ruháját, és kitette magát a kormányzati-jobboldali-kommentelői gyűlöletnek.

A fekete ruhások mára a NER hivatásos ellenségeinek számítanak a maguk minimalista „mohóságukkal”. Értsd: hogy bennünket, betegeket megfelelően elláthassanak.

Erre meg itt a ruhásszekrényből a kockás ing, ami az egykori oktatási államtitkár professzori csőrét csípi, így lehetett jelképe a visszavágyott tanszabadságnak, az elnyomás alól szépen felkelő pedagógusoknak. Akiket új erővel igyekeznek hitelteleníteni.

Veszélyes hely a gardrób, kivált, ha onnan más megalázottak (egyen)ruhái is előkerülnek.

A békemenet meg majd – nem kell soká várni – előkapja ízléses fehér zokniját, szandálját. És kokárdáját.

Kell még itt lennie egy belső ruhatárnak...

 

Veress Jenő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr18407312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása