CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ingyenes lesz a tömegközlekedés Belgiumban, a Baltikumban már az

2016. május 07. 04:44 - csú

kerdojel-mas-255_6.pngOlvasom: a brüsszeli regionális kormány közlekedésért felelős minisztere bejelentette, hogy a nyáron a belga fővárosban a külföldiek számára ingyenessé teszik a tömegközlekedést, három órára a parkolást és nem kérnek pénzt a közbringák néhány órás használatáért sem a vendégektől. A döntést nyilván motiválhatták azok a lehangoló idegenforgalmi adatok is, amelyek a robbantások után kerültek a hivatalosságok kezébe, de talán valami másról is szó lehet: kicsit szeretnék javítani a főváros vonzerejét.

Megint egy olyan hír, amiből kiderül, mi magyarok, sok esetben fordítva vagyunk bekötve. Néhány éve, amikor a főpolgármesteri székért induló szocialista politikus azzal kampányolt, hogy ha megválasztják, a budapestieknek nem kell majd sem bérletet, sem jegyet venniük, „várospolgári” alapjog lenne az utazás, hangosan röhögött az egész ország. Ördögtől való gondolat - mondták. Aztán a Baltikumban kipróbálták és bejött.

Ezzel szemben nálunk?

Alaposan megnehezítették a tömegközlekedés jegyárusítását, alig van olyan automata, amely előtt az esti órákban ne szerencsétlenkedne néhány külföldi. Ha a buszon veszik, duplán fizetnek és az ellenőrök is kifejezetten utaznak rájuk. A parkolási díjat ahelyett, hogy elengednék a külföldiek látogatta városnegyedekben az egekbe emelik, de még a szombat-vasárnap sem kivétel az autósarc alól. Most majd megtiltják a turistabuszok behajtását a Vár negyedbe. Vagy gyalogolnak a többnyire idős „tisztelt vendégek” hegynek fel, hegynek le, vagy tömegközlekednek.

Mi nem tanulunk senkitől, mi mindenben a magunk útját járjuk.

Somfai Péter

Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr138681874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása