CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Titkos nyaraló Lovasberényben

2016. július 14. 05:25 - csú

l_simon_laszlo.PNGSzámunkra L. Simon László (képünkön) szava parancs. Még akkor is, ha már nem államtitkár, mert a munkája - állítólag - némi kívánnivalókat hagyott mag után, például az örökségvédelem terén. Sőt, annál inkább. Hiszen ez az érdemes férfiú még e magas pozíció nélkül is megtestesítője a jelenlegi hatalomnak. Lankadatlanul gyarapítja vagyonát, miközben benne van a brancsban. Továbbra is Lázár János barátja, őt biztos nem hagyják az út szélén.

L. Simon pedig nemrég a lovasberényi kormányüdülő eladása kapcsán azt mondta érdeklődő munkatársunknak: "Nagyon könnyen meg lehet tudni ki a vevő, nyomozzák ki". Így hát nekiindultunk. Nem szegte kedvünket, hogy a minden kérdésre azonnal és kimerítően felelő kancelláriaminiszter csak későbbre ígért választ. Az sem, hogy bár egész listát helyezett kilátásba az üdülőkről, végül a vagyonkezelőhöz irányított. Ott aztán

persze írásban kérték a kérdéseinket, hogy aztán különböző magyarázatokkal húzzák az időt. Mígnem egy rövid e-mailben tudtunkra adták, hogy Lovasberényt eladták, de hogy kinek és mennyiért, az titok maradt. Akárcsak az, hogy a negyven közül melyik kormányüdülőt értékesítették már, milyen összegért, hányat akarnak még eladni és ha van még, ami az övék, akkor azt jelenleg mire használják.

Nyomozásunk eredményével nyilván még L. Simon László sem lenne elégedett, pedig ő aztán azért felelt kérdésünkre - hogy ő vette-e meg Lovasberényt - olyan cinikusan, mert tisztában volt vele, mire jutunk. Szó mi szó, mi sem lepődtünk meg igazán. Hozzászoktunk már, hogy a nemzeti együttműködés rendszerében igen kevés dolog tartozik az érdeklődő újságírókra, vagy éppen a társadalomra. Olyan ügyekről, amelyekről egyszerű halandó azt hihetné, hogy szinte kötelező a nyilvánosság, gyakorta kiderül, súlyos államtitkot rejtenek. Mi mással lehetne magyarázni, hogy hallgatnak róluk. (Ha csak azzal nem, hogy nem akarják felfedni a mutyit, a suskust, a korrupciót.) Ha pedig valaki nem tágít, évek múlva a bíróság esetleg kényszerítheti az érintetteket a válaszadásra. Csak győzzük kivárni.

Lovasberény és társai így jelképezik a jelenlegi hatalom és a társadalom viszonyát. Szép új világ.

Sebes György

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr438884858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.07.14. 21:38:43

Majd a vizsgálati fogságban csak akkor fognak enni kapni, ha aznap már írásban "daloltak" a tetteikről, az összelopott vagyonukról! Akit hazugságon kapnak, az egy hétig nem kap enni, igaz "dalolnia" sem kell, viszont gondolkodhat, érdemes-e a nép vagyonát maguknál tartani!
süti beállítások módosítása