CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gátlástalanok

2016. augusztus 10. 03:12 - csú

orban_a_lesajnalo_1.PNGÉn nem hiszek azoknak, akik azt állítják, hogy ebben az országban még a kutya sem ugathat Orbán Viktor jóváhagyása nélkül. Sőt, egyre inkább az az érzésem, mintha kezdenének kifutni a kezei közül azok a szálak, amelyeket egy igazán erélyes főnök a világ minden kincséért sem volna hajlandó átengedni másoknak.

Napok óta hangos a sajtó attól a különös esettől, hogy egy kormánydöntést néhány nappal a megszületése után ugyanazzal a lendülettel töröltek. Fideszológus legyen a talpán, aki ki tudja sakkozni bizonyos döntésekből az igazi okot. Rosszabbul teljesít a gazdaság és Varga Mihály behúzta a féket? Túl sokat beszélt Lázár és az orrára koppintottak? Seszták és a főminiszter összecsapott? Aki valamilyen politikai játszmában rosszat húz, megnézheti magát. A politikából eltűntek a gátlások.

Meglehet, Simicska is többet gondolt magáról, mint amekkora valójában Orbánnal szemben. A folyamatos szívatása legalábbis ezt jelzi. Minden jött-ment hivatalnok beletörli a lábát, azt gondolja, magasságos vállveregetés, netán előléptetés lesz a jutalma, ha eljut az „Ő” fülébe, hogyan törlesztett a bukott embernek.

Mert ez az egész mai világ a gátlástalan törlesztésekről szól. Orbán már hat éve törleszt Gyurcsánynak, mert

egy tévés vitában felmosta vele a padlót. Minden rendű és rangú szocialista politikusnak, akibe valamilyen módon bele tud kötni, a nyolc évért, amiért két ciklusra ellenzékbe kényszeríttették. Neki a gátlástalan szívatás, a meghurcolás, az erkölcsi kivégzés a fontos.

Ha tehetik, a kisvezérek is törlesztenek. Lehet Spédernek, vagy Tarsolynak lenni, turkálni a közpénzekben, ahogyan az MNB-nél teszik, lehet Rogán-mód bizniszelni, amíg ki nem esik az ember a pikszisből, vagy szemet nem szúr egy erősebbnek, vagy valakinek, aki a helyébe akar ülni.

Folytathatnánk a sort, fentről lefelé. A média mogul is megteheti, hogy összeráncolja a szemöldökét, beszáll egy újságíró és a felesége családi viszályába, és enged a törleszteni vágyó feleségnek. Ha bankárok, politikusok nyakát ki lehet törni egyetlen csavarással, miért ne lehetne egy celeb-újságírónak is letörni a szarvát?

És ez így megy, körbe-körbe.

Somfai Péter

Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr338987364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása