CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elpaksolt milliárdok

2016. augusztus 31. 03:02 - csú

meszaros_lorinc_orbannal_1.pngElsőként valamelyik ellenzéki bérrettegő nyilatkozta a Népszabadságnak még a bővítési projekt előjátéka idején, hogy a tervezett atomerőmű-építés nem az ország energiaellátásának, hanem a fideszes holdudvar közpénz-utánpótlásának biztonságát lesz hivatott garantálni.

Akkor mindez nem tűnt sokkal többnek egy politikai szóvirágnál. Elvégre két orosz nukleáris reaktor még az orbáni kormányzás harmadik-negyedik évében is túlságosan nagynak látszott ahhoz, hogy csak úgy ellopják, mintha elhagyott bicikli lenne. Most, hogy már a hatodik esztendőnél, Paks 2. vonatkozásában pedig úgy egymilliárd eurónál (300 milliárd forintnál) jár a számláló, több okunk van az aggodalomra.

Az erőmű helyén még két szalmaszálat sem tettek keresztbe, de a paksi kasszából már bőségesen markolhatott mindenki – a Habony-médiától a Fidesz-rendezvények dalnokaiig –, aki

a hatalomnak a közelmúltban szívességet tett.

És eddig csupán az invokáció zajlott, a főszereplők csak ezután lépnek színre. Közülük a közelmúltig leginkább az érdekszféra perifériáin a multiknál is multibbként viselkedő (nemrég Bulgáriával egy félbehagyott erőmű üres munkagödréért egymilliárd dollárt kifizettető) Roszatomot ismerhettük meg, ám végre feltűnt a pódiumon a Mészáros família is, hogy szemernyi kétségünk se maradjon felőle, kikhez gurulnak végül az évszázad beruházása során elköltött adóforintjaink.

Mert továbbra sem kizárt ugyan, hogy a sok sebből vérző bővítés előbb-utóbb elszenderül, az viszont atombiztos, hogy addig még néhány Felcsúton kiválasztott koma és stróman úgy megszedi magát rajta, hogy a legedzettebb oligarchák is csak pislogni tudnak az irigységtől. (nol)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2311654958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása