CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi és ki maradt ki egy hírből?

2016. szeptember 24. 04:24 - csú

gulyas_erika_4.PNGÖmlik ránk az állami média összes összefércelt műhelyéből a kormányzati idegengyűlölet, naponta akár századszor is meghallgathatjuk a népszavazásra mozgósító, szétküldött szöveget országos fideszesek, de járási no name urak szájából is.

Pontosan tudhatjuk, hogy a Fidesz szerint épp a karácsonyfák alá kapjuk meg a kötelező betelepítést, vagy hogy az itthon jól ismert belgiumi Professzorok Baráti Köre is beszállt a kampányba, netán, hogy a nagyhírű Migrációkutató Intézet szerint a német kancellár belebukott a menekültkérdésbe.

Csak az utóbbi három napban 42 hírt adott ki a nemzeti távirati iroda a bevándorlás rémes következményeiről és a mindent megoldó kvótareferendumról, fotósaik Röszkétől Tompáig örökítették meg a neves fellépőket.

Az MTI becsületére legyen mondva, a több tucat hír között beszámolt arról is, hogy az MSZP konferenciát rendezett biztonságpolitikai alapkérdésekről. A szép, terjedelmes írásban a rendezvény hat előadója közül ötöt idézett is a szerző. A hatodikat nem, így aztán még a vájtfülű

belpolitikai újságírók is gondolkodás nélkül ugrottak át a szoci véleményeket összegző beszámolón.

Mert a baj nem a megírt szöveggel van, hanem azzal, ami kimaradt az állami hírforrás anyagából. Hogy tudniillik ezen a találkozón egy negyedszázada ismert és elismert biztonságpolitikai szakértő alapjaiban zúzta porrá a fideszes kormányzati propaganda riogatásait, és bizonyította be, hogy a világra - benne kis nemzetünkre is - Oroszország birodalmi gondolkodása jelenti a legnagyobb veszélyt. Hogy korábban is volt menekülthullám, de azt drótkerítés és szükségállapot nélkül is képes volt kezelni az akkori kormány. Csakhogy Tarjányi Péter jól ismert a közvélemény előtt is, tekintélye megkérdőjelezhetetlen, jobb tehát eltüntetni az álláspontját, mert valaki inkább rá hallgatna jövő vasárnap, mint a kormány állami pénzen tűzparancsot kiabáló szakértőjére, Nógrádi Györgyre.

Akár a szerzőben, akár a szerkesztőjében működött az öncenzúra, mindkettő súlyos bizonyítvány. Ha felsőbb „kérésre” törölték a bekezdést, az pedig minden eddiginél egyértelműbben bizonyítja az állami média kiszolgáló szerepét. Már ha valakinek eddig lett volna kétsége efelől.

Gulyás Erika

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4911738953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása