CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Már 99 éve

2016. november 07. 04:24 - csú

aurora-3.PNGLőttek, nem lőttek, kinek lőttek, miért lőttek? Az Auróra őrzi a legendát és a tényeket meg a titkot, felújítva ismét Szentpéterváron horgonyoz, úgy mint 1917. november 7-én. (A régi orosz naptár szerint október 25-én). A Téli palota a cári időket idéző fényben pompázik lőtávon kívül

A naptárból ki lehetett törölni a mai nap piros színét, ezért hazánkban csak feketén létezik november 7. A 99 évvel ezelőtti naphoz kötött bolsevik (szocialista) forradalom XX. századi történelemformáló jelentőségét azért még a befeketítők sem kérdőjelezik meg. Inkább elhallgatásra ítélték. Az igazi tűzokádás ellene várhatóan csak jövőre, a centenáriumi évben kezdődik el, pedig milyen jó lenne helyette az elfogultságtól mentes történelmi eseményleírás, a tények összegzése. A tények így is úgy is tények maradnak...  

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8611932279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.11.07. 21:28:16

Nevezetes nap november 7-e! Ezen a napon teljesedett be Németh Szilárd és a csepeli Fidesz összebútorozása Tóth Mihállyal és a csepeli MSZP-vel, 2000. november 7-én (SIC!) szavazták meg a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződést! Közösen hozták létre azt a szerződést, amely Csepelre nézve rendkívül hátrányos volt. Én, Tarjányi László voltam az egyetlen, aki éveken keresztül küzdöttem a szerződés ellen, teljesen egyedül! Végül sikerrel jártam, 2003. március 13-án a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság ülésén sikerült leszavaztatnom a Wallis szokásos évi, 128 MFt-os számláját, amivel kikényszerítettem a szerződés felmondását. Amikor az MSZP is kiszállt, Németh Szilárd még akkor is makacsul kitartott a szerinte jó szerződés mellett. 2005 decemberében a csepeli 126 hektárból 84-et megvett a FADESA 11.3 Milliárdért. A szindikátusi szerződés alapján, ha a szerződés még fennállott volna, 4 Milliárd járt volna a Wallisnak. Addigra viszont már 200 MFt bánatpénzzel elballagott. NEKEM MIND A MAI NAPIG SEM AZ MSZP, SEM A FIDESZ NEM KÖSZÖNTE MEG, HOGY 3.8 MILLIÁRDOT MEGSPÓROLTAM CSEPELNEK!

Köszi szépen! Szilárd, ugye Tiborcz István jól van, mert ugye ő Orbán vejeként megérdemli hogy jó pénzért ledesíthette, meg most második ütemben megint ledesítheti a csepeli Kis-Dunapartot!
Legyél még nagyobb ember, ezt a Wallisos, MSZP-s csókosságot úgysem tudod magadról levakarni! Éljen a volt SZDSZ-es, ma fideszes, holnap kitudja milyen elvhűség!
süti beállítások módosítása