CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kiért kellene imádkozni?

2016. november 11. 02:07 - csú

mozgassetult-szivatas.jpgMagyarországon az amputációk száma közel háromszorosa a többi országokéhoz képest. Az okok között szerepel, hogy a kórházak "jobban érdekeltek" az amputálásban, mint megmenteni valakinek a végtagját, mert több pénzt kapnak az előbbiért, mint a rekonstrukciós érműtétért.

Az orvosok hiába jelezték a problémát az egészségügyi kormányzatnak, eddig süket fülekre találtak. Mással vannak elfoglalva, most éppen az OEP-t verik széjjel, az fontosabb úgy látszik.

A kormány propagandája ellenére a várólisták hossza sem csökkent, egy csípőprotézis műtétre átlagosan 350 napot, egy térd protézis műtétre 434 napot kell várni. A várakozók között  nincs tehetős, gazdag ember. Nekik

a lábukat sem amputálják, ha lehetséges megmentik, mert ők magánkórházba mennek. A szegények meg várjanak a sorukra, örüljenek annak, hogy az amputációt elvégzik egyáltalán. Gondolom, akik az október 23-i ünnepségen Orbánt dicsőítették és inzultálták a sípszóval tüntetőket, biztosan nem műtétre várakozó, vagy amputált végtagú hívek voltak.

Az Orbánért indított "láncimára"nagyobb szükségük lenne a szegénységben élő betegeknek, mint Orbánnak.

Dr. Molnár István (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr811943867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása