CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Ezt megkaptuk!

2016. november 26. 05:34 - csú

amerika_sir-333.pngItt van az ember a hatodik iksz környékén és azt látja, hogy mindaz, amiben idáig bízott (küzdött) megbomlott. Az elmúlt évtizedekben nem csak a politikai jobboldal, de a baloldal is azért küzdött, hogy a demokrácia, mint államrend megvalósuljon!  Magyarországon és egyre nagyobb teret nyerjen a világban.

Aztán mi lett belőle mostanra? Nem elég, hogy itthon Orbán, a Lengyeleknél Kaczynski nyerte meg a szavazók bizalmát, de „felkészül” a franciáknál Le Pen, az osztrákoknál Hoffer és egyre erősödnek a Görögországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában és Németországban is a jobboldali populista szélsőséges elemek? Eközben meg a demokrácia fellegvárában az Amerikai Egyesült Államokban megválasztották Trumpot!

Még arra, hogy itthon, meg a lengyeleknél miért történtek úgy a dolgok, ahogy történtek talál az ember magyarázatot! Ezek az államok negyed százada jöttek ki a szocializmusból, és a demokrácia okozta változás sok nem várt nehézség elé állította az embereket. Az is felmerül, hogy annak idején a rendszerváltó új pártok erejük maximalizálása miatt olyan ígéreteket csillogtattak a nép előtt, ami nem jött be. Ilyen nekünk, hogy utolérjük Ausztriát! Lehet utazni a világban, Szabadon kibontakoztathatóvá válik a tehetség, lesz sajtó-, vallás- és lelkiismereti szabadság! Sokkal nagyobb egyenlőség lesz az emberek között!

És mi lett mindebből?  

Nem értük utol Ausztriát! Sőt 2010 óta a kisemberek leszakadása sokkal erősebb! Nő a szegénység, és a mélyszegénység! Az egyetem és a külföldi utazás szóba se jöhet a szegényeknél. Ami a szocializmus nyolcvanas éveiben elképzelhetetlennek tűnt, - nevezetesen, hogy éheznek és fagyoskodnak ártatlan gyerekek – az mára valósággá vált. De valóság a magánéletbe való beavatkozás, az abortusz szűkítése, és a negyven éves fogatlan nő is! Sok helyen önkényeskedő kis, és nagyurak korlátlan agressziójának színtere lett a munkahely. Éhbérért, be nem jelentve, megalázóan lenézve, titoktartási nyilatkozattal sakkban tartva, a szervezkedéstől eltiltva, - ha kell bármikor kirúgással fenyegetve - alkalmazzák az embereket. Az orvosi ellátás színvonala, főleg a hátrányos területeken nem javult, hanem nagyon visszaesett! Semmelweis hazájában az orvosi ellátástól való pénzelvonás miatt kórházi fertőzések vannak! Csepelen nincs mammográfia, megszüntettek háziorvosi körzetet és szakorvosi rendelést. A tüdőszűrő állomás a hatvanas évek színvonala, és eredménye! („Itt a beteg csak hiszi, hogy az orvosa lát valamit”: néhai dr Göcsei) A Népszabadság a Clubrádió és néhány más független lap és adó megszüntetése azt mutatja, hogy a sajtó csak akkor „szabad”, ha a tulajdonos érdekei, és nem a tények és a szerkesztő lelkiismerete szerin közvetíti a dolgokat. Stb, stb!  De, mind azt hittük, hogy ez az átmenet vadhajtása!

A Nyugat európai és amerikai választási eredmények viszont azt mutatják, hogy itt nem „átmeneti” dologról van szó! Az ösztönök és főleg a gyűlölködés előretörése a fejlett világban is azt jelenti, hogy az eddigi irányítási rendből az emberek kiábrándultak! Az elvont, túlbonyolított kérdéseket nem értették, és nem értik ma sem. Azt tapasztalták, hogy mikor az általuk nem értett dolgok magyarázatát várták politikusoktól, hozzáértő vezetőktől, akkor azok sokszor becsapták, meglopták őket. Így lett aztán, hogy szavazatuk vált saját érdekük ellenségévé! Ide vezethető vissza, hogy az értelmiséggel, és a vezetői elittel szembeni bizalom elolvadt! Inkább szavaz a kisemberek többsége az ismeretlen újra, mint a megtapasztalt régire! Még akkor is, ha gyanítja, hogy a szép szavak mögött üres ígéretek vannak. De legalább az újak idáig még nem csapták be. Talán ezért van az, hogy most olyan szervezeteket favorizálnak a népek, akik számukra érthetően mondják ki a vágyaikat. Amikor, elvont bonyolult magyarázatot hallanak, azonnal bezárkóznak, mert azt tapasztalták, hogy ilyenkor jön a hazudság és az átverés!  Pedig a világ bizony bonyolult! Nem mindent lehet egyszerűen megfogalmazni. Érdemes lenne figyelni az értő, őszinte szóra!

A populisták tudják, hogy az, amit mondanak nem igaz! Rosszabbak elődeiknél, mert tudván tudják, hogy a hangzatos szavak mögött nincsen semmi más csak átverés! Azt is tudják, hogy a demokrácia a választásokon mutatja népakaratot. „Egyszer kell nyerni, de nagyon!” Nem az igazságot, hanem annak látszatát kívánják az általuk képviselt értékrendbe helyezni! Amikor a hatalmat megragadják, akkor megkezdik a népek végleges kisemmizését a demokrácia köreiből. Húsz, harminc évre kívánnak berendezkedni. Húsz-harminc év alatt akarnak dinasztikus, hűbérúri rendszert építeni! Egy új „illiberális” rendszert, olyant ahol szabad egyetérteni, szolgálni, kezet csókolni, és a véleményét magában tartani!

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7211993940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.11.26. 22:20:49

Horváth úr! Amit leírt az igaz, mint az is hogy Ön is felelős ezért! Csepelen 16 évig kormányzott az MSZP, Ön alpolgármester volt és fővárosi képviselő is az itteni képviselősége mellett! Ön is felelős a tüdőszűrő és tüdőgondozó hatvanas évekbeli állapotáért, s a szakorvosi rendelő orvos és nővérhiányáért, a csepeli kórház bezárásáért, mint a területért felelős alpolgármester! Amit Ön az egészségügy állapotáról leírt, azért Ön is felelős!

Kétségtelen, nem értük utol Ausztriát! Cukrászdát sem nyitottunk ott. Talán Ön megtehette volna, ha nem veszti el a bécsi szállodában a kitömött bukszáját!
csepel.info/?p=37314
A bécsi dráma: luxushotelből lopták el Horváth Gyula kitömött bukszáját

A populistákat meg kár emlegetnie! A nép szavazott az Ön pártjára, szavazott a Fideszre, most már csak a populisták vannak hátra, még ha Önnek nem is tetszik!
Tessék leváltani a népet, ha nem az Ön ízlése szerint szavaz!

Ami meg a hatodik ikszet illeti, Horváth úr lássa be, Ön felett és a pártja felett is eljárt az idő! Egyaránt lejárt lemezek! Önt is unják már a csepeliek, kérem vegye a politikai kalapját és az idejét ezentúl legfeljebb az emlékiratai megírására fecsérelje!

Ahogy már megírtam, Tóth Mihály és így Ön is felelős hogy Németh Szilárdot bevették a Wallis-Észak-Csepel bizniszbe, ahelyett hogy kitörték volna a pelyhes politikusi nyakát! Így aztán Önök után a Fideszt is megkaptuk a nyakunkba!

Jó lenne ha jönne már egy garnitúra, amely nem akarja se a saját, se a Wallis, de még Tiborcz István zsebét se megtömni! Csepeliek ébresztő!!!

csú 2016.11.27. 00:01:07

@Tarjányi László: Bárki lesz a baloldal jelöltje Csepelen, csak akkor nyerhet, ha a választókat "elviszi" a szavazásra. 2010-ben és 2014-ben is otthon maradt a baloldali választók nagy része, aminek persze súlyos helyi és országos okai voltak. A következményeit látjuk, érzékeljük. Horváth úr derekasan küzdött és küzd ma is, ezt az ellenfelei is észlelik, ezért zúdul rá az össztűz. Tarjányi László úr véleménye természetesen maximálisan tiszteletben tartva

Tarjányi László 2016.11.27. 23:36:10

@csú: Nem értem, miért van itt Csepelen és az országban is kivénhedt politikai osztályunk! Mintha a hajdani Lenin-mauzóleum vagy a városligeti emelvény közönségét látnám!

Kérem nézzenek szét, kik vállalkoznak ma közszereplésre! Ötvennél fiatalabb alig van! Már Németh Szilárd és Orbán felett is kezd eljárni az idő! Az elmúlt 26 évet egy szinte változatlan politikai osztállyal töltöttük el! Hol vannak a fiatalok! Nem érdekli őket a politika, mert nyilvánvalóan az egész a pénzlenyúlásról szól! A bebetonozott pártok, attól függően ki van kormányon, 60/40-en arányban osztoznak a közpénzeken! 2010 óta ez változott, mert a Fidesz kétharmadhoz jutott!

Tessék megmondani, miért kellett Tóth Mihálynak bevenni a Wallis bizniszbe Németh Szilárdot? S miért is követte Bajnai Gordont a Wallis vezéri székében a fideszes Gansperger Gyula? Hát azért, mert a hatalom és pénzmegosztás nemcsak az ausztriai politikai életben szokásos! Na ebből van elegünk választóknak!
Szemétdombra a teljes politikai osztállyal! A kabátot újra kell gombolni a "rendszerváltásig visszamenőleg!

Kövér felmenői is párttagok voltak, ő is az MSZMP politikai háttérintézményében kezdett dolgozni, így aztán tudja, honnan is került elő a rendszerváltáskor az "új" politikai osztály! Ahogy jópofáskodva szokta mondani: " Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna!"

Ezt ő is bizonyítja naponta, amikor büntet vagy kitilt a Parlamentből! A Fidesz túltett az MSZP-n! Az MSZP úgy lopott, ahogy a szocializmusban megszokott volt! Mindenki ahol volt, onnan lopott, bocsánat magánosított. A gépírónő a géppapírt, a melós a 6-os csavart, az elvtársak meg a közpénzt meg a közvagyont! A Fidesz újított. Nem egyénenként lop, ott ahol van, hanem hálózatba szervezve, összehangoltan! Sőt, előbb törvényt hoz, csak utána lop, nem milliókat, milliárdokat, százmilliárdokat! Kis dolgokat is, trafikot, állami földet, földbérletet, uniós támogatást! Nagy a klientúra, a nagyok milliárdokat lopnak, valamivel a hatalomba segítő kis csatlósokat is honorálni kell!

Szerintem tabula rasa-t kell csinálni, elzavarni a rendszerváltókat! Nem teljesítették azt, amit a nép tőlük várt! Röhej hogy már 26 éve maszatolunk, s éltanulóból Magyarország a sokkal rosszabb helyzetből induló országok mögé került! Románia elhagy bennünket? Egyben biztosan, ott nem szégyellik bebörtönözni a zsebtömő politikusokat!
süti beállítások módosítása