CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kémek a metrón

2017. január 11. 03:54 - csú

kem.PNGHarminc évre titkosíthatják a metrókocsik állapotát, tudta meg a hvg.hu. Most már nyugodtan lehet aludni, egyetlen orosz vagy észak-koreai kém sem fogja megtudni, mi is van ott lent a metróval.
A vasúti járművek biztonságos üzemeltetésével kapcsolatos törvény módosításával kormányunk arra is megteremtette a lehetőséget, hogy titkosítsák a 3-as metró állapotáról szóló információkat. Ahogy elmondja nekünk a nemzeti fejlesztési minisztérium, erre nemzetbiztonsági, bűnüldözési és bűnmegelőzési okokból van szükség. A titkosítás legfeljebb 30 évig tarthat.
Tekintettel arra, hogy 30 év múlva 95 éves leszek, most szeretném még friss és gondolkodó fejjel megkérdezni ennek a törvényjavaslatnak a szerzőjét: gondolt-e arra, hogy az emberek, akik minden áldott nap használják a borzasztó állapotban levő, titkosításra alkalmas csodát, minden pillanatban katasztrofális

helyzetben vannak? Gondolt-e a szerző arra, hogy bármelyik percben, ne adj’ Isten, tűz üthet ki a szerelvényeken, annyira elrozsdásodtak a kocsik alkatrészei?
Értem, hogy a főpolgármestert az ellenzéki képviselők állandó kérdéseikkel nem hagyják nyugodtan dolgozni. Értem azt is, hogy ezek az ellenzéki képviselők a városházán már mindenkiben utálatot keltenek. Nem értem viszont, hogy miért 30 évre titkosítják a metrókocsik állapotát.
Jobb lenne legalább 100-ra. És akkor senkinek nem juthatna eszébe, például 2116-ban megkérdezni, ki volt az az okos, aki 100 évvel ezelőtt kitalálta ezt. Úgy tűnik, „az alkotónak” az emberek élete és biztonságos közlekedése nem számít.
Lehet, azt sem tudja, hol van a metró.

Fried Rudolf

(VH)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3712106097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása