CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula válaszkeresése: miért halt meg egy csepeli ember, akit hazaküldtek a Dél-pesti Kórház sürgösségi osztályáról?

2018. március 11. 05:59 - csú

horvath_gyuszi-5_13.PNGPénteken jött a hír, de kellett egy nap, hogy fel tudjam dolgozni magamban - kezdi írását Horváth Gyula (képünkön), majd így folytatja:  

A csepeli tapasztalt háziorvos, a vérző gyomrú  betegét beutalta a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházba. A tünetek szinte egyértelművé tették a betegség okát. Az egyre gyengébb beteget mégis ahelyett, hogy az illetékes osztályra vitték volna, a sürgősségire irányították. Tíz órát várakozott, mire egy nagyon tapasztalatlan, elcsigázott fiatal orvos megvizsgálta. Felülbírálva a beutaló háziorvost, kimondta a verdiktet: a betegnek szervi baja nincs, vigyék haza!

Hiba mindenhol történhet! Még az egészségügyben is, holott annak igen gyakran tragikus következményei vannak. Itt sem az a legnagyobb baj, hogy emberi hiba történt. (Habár ez nehezen magyarázható azoknak az embereknek, akiknek a hozzátartozója ezért elhunyt!)

A legnagyobb baj az, hogy az illiberális rendszer sajátosságából következik a rossz döntés, ami már nem véletlen, hanem törvényszerű következmény! Most már a gyakorisága miatt általánosnak mondható az a probléma, hogy a vezetői lelketlenség, erkölcstelenség, embertelenség, követendő példaként gyűrűzik  a végrehajtás minden területére. Azzal van baj, hogy  olyan szemléletet akar Németh Szilárd ebben az országban meghonosítani, ami ragályos kórként terjed, és aminek rengeteg szegény válik áldozatává.

Mert – mint az esetünkben - minek is megy a beteg a sürgősségire, minek utalja őket oda az orvosa, akkor, amikor maga is meggyógyíthatná magát? (Ha, sikerül jó, ha nem hát spongyát rá- gondolják.) Így, könnyen belátható, hogy az emberek kevesebb problémát okoznának a fideszes politikusoknak, kevesebb munkát okoznának a kórházaknak, és kevesebb kiadást jelentenének a költségvetés számára.

Nem jobb lenne mindenkinek, ha Semjén Zsolt gyakrabban mehetne helikopterről közpénzen vadászni? A Kósa mama meg beszerezhetne még egy disznóólat, egy jópofa ártánnyal? És a Németh Szilárd lakására bejelentett számlára ezután nem kettő, hanem húsz milliárd érkezne? Vagy: nem lennének boldogabbak a csepeliek, ha Borbély Lénárd megvehetné újabb, ki tudja hanyadik  luxusautóját is közpénzéből?

A Fidesz logikája ezt követeli az alattvalóktól!Kevesebb baleseti, és sürgősségi ellátás, kevesebb orvost követelne az egészségügyben! Ez, azt is jelenthetné, hogy kevesebb egyetem kéne, és ezzel is kisebb lenne az ország kiadása. Kevesebb egyetem, kevesebb orvos, kevesebb mérnök, kevesebb professzor, és több tetőfedő! Ez nem gyógyszer, ez maga a faék egyszerűségű némethi terminológia. De ki veszi be?

 

Forrás: Horváth Gyula szombati Facebook-bejegyzése

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2913729958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása