CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hazugságokra épített kampányszöveg és mosolyalbum az e heti Csepeli Hírmondóban

2024. május 03. 00:05 - csú

jatszoter_vizmu_lakotelep_borbely_es_pakozdi_csh_2024-05-01-kitakart.jpgKét átvágó a kerületvezetők közül csepeli gyerekekkel: Borbély Lénárd polgármester és Pákozdi József alpolgármester. Az óvodások  arca a CSH-ban látható, itt mi takartuk ki, mert szerintünk a gyerekek nem lehetnek a politikai kampány eszközei.  

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) május 1-én megjelent idei 11. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

    A lap legújabb száma május elsejei dátummal készült, terjesztésére 2-án, a kora reggeli órákban került sor: közvetlenül az emeletes házak postaládáiba, nehogy ne jusson el az olvasókhoz. Aktuális rovatának tartalma a régi, változatlanul Borbély, illetve Borbély Németh és a baloldali ellenzék elleni gigászi küzdelméről szól. Előre vetítve ezzel a következő, valószínűleg hetente megjelenő számok tartalmát, a megzenésítésre váró rendezvényeket: újabb hajókirándulás, családi nap és főzőverseny, szenior akadémia, csepeli mesekör, esti kerékpározás, Tabáni István koncert, stb. – egészen a választásokig.  

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Megújult a Vízmű – lakótelep játszótere

A cikk a csepel.hu-n megjelent hasonló című írás, a polgármester fb oldalán megjelentek, illetve Ábel Attila jobboldali hírblogján megjelentek figyelembevételével készült. 

Blogunk április 28-án foglalkozott a témával. 

https://csepeliek.blog.hu/2024/04/28/egy_het_csepelen_borbely_es_dudas_megfutamodott_dukan_elol_politikai_homokozo_kizarok_es_kizartak_ko#more18391415 

Csak akkori írásunk végét idézzük: 

„Az ügy érdekessége, hogy Borbély úr Balogh Ernőt, korábban a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitűntetésre javasolta, míg 2019-ben, az új testület alakuló ülésén – a képviselői esküt követően –, ugyanő javasolta a nemzetiségekért, a halmozottan hátrányos helyzetűekért és a hárosi terület (amihez a Vízmű lakótelep is tartozik) fejlesztésért felelős tanácsnoknak Balogh Ernőt! 

    Hol vannak már a régi dicsőségek?! A politikai hatalomért folyó harc mindent felülírt, az eskü szövegét már rég elfelejtették.” 

**********

2) Királyfik és királylányok a Dunán

    Nyugdíjasok hajókiránduláson

    A hajókirándulások szervezése a Csepeli Városkép Kft feladata – Borbély úr döntése alapján. Ezekre a programokra április 18-án mondott áment a képviselő-testület, azzal, hogy a cég idén 27(!) millió forintot fordíthat a csepeliek hajóztatására. Van pénz bőven, van miből osztogatni az ingyen krumpli, színházjegyek, a közpénzből való kampányolás, stb mellett, ingyen hajóra, kajára, műsorra stb. A Csepeli Hírmondó most kettőről adott hírt. A lap szerint a harmadikra, az újabb nyugdíjas hajókirándulásra május 16-án kerülhet sor. Ha idén csak négyet tervezett a cég vezetése vagy maga a kampányoló polgármester/polgármesterjelölt, akkor egy ~ 300 fős ingyenes hajókirándulásra, amelyen még ingyen ételt, italt is felszolgálnak, sőt valamilyen műsort is biztosítanak, akkor tehát egy hajóút 6,75 millióba(!) került/kerül. Egy résztvevőre 27.500 forintot(!) fordít, alkalmanként, az önkormányzat. Biztos, mindenki jól érezte magát, még a polgival is kezet foghatott, gratulálhatott a programhoz, az emberek ilyen mértékű megbecsüléséhez, ami ilyen gazdasági helyzetben egyszerűen csoda. Ráadásul ilyen aranyos, cuki embertől kapják, aki él-hal a csepeli emberekért. Tuti, hogy rá is fognak szavazni június 9-én. Hogy közben vagy hazafelé tartva, hány résztvevőnek jutott eszébe, hogy ezek a milliók a csepeliek pénzéből jöttek össze, illetve, hogy a ~ 12-13.000 nyugdíjas semmit sem kapott idén, azt nem tudjuk. Az újságírót meg csak az érdekelte, hogy megfeleljen a hatalom elvárásainak, mint ahogy évek óta teszi. Ezért tartják fenn a lapot és a szerkesztőséget.

3) Európai parlamenti és helyi önkormányzati választás 2024

    Mind a hét polgármesterjelölt helyet kapott a lapban, kivéve a Fidesz-KDNP jelöltje, aki állítólag „többszöri kérésre sem küldte el választási programját a pártokkal leegyeztetett módon…” (A QR kódot beolvasva megtalálható.) Csak néhány megjegyzésünk van:

> Borbély úr konkrét program nélküli szövege csak kérdéseket vet fel. Mondandójának közel fele az általa fontosnak tartott eredményekről szól, a többségben pedig semmi konkrétum nem szerepel. Szavai: szükséges, nyitottak vagyunk, együttműködünk, megvédjük, tovább kell folytatnunk a munkát, stb., teljesen semmitmondók. Ezek alapján jogos lehet az olvasó kérdése: ezért kellene folytatni? Miért? Már egy éve skandálják azt is, hogy „meg kell védenünk…!” Kitől, milyen konkrét bizonyíték alapján, stb? Csak azért, mert ők állítják? „Hiteles és egységes a csapattal tovább…” Mitől hiteles és egységes a csapat? Azért, mert egy a választásokra hatalmi erővel létrehozott civil szervezettel a hátuk mögött, a csepeliek nevében fogalmaznak meg mindent?  

> „Felajánlunk egy pártmentes, szakmaiságot képviselő önkormányzati munkát…” A pártok elutasítása jól hangozhat a politikából kiábrándultaknak, csak az önkormányzati képviselő-testületek politikai testületek, amelyek összességében választóik érdekeit kell, hogy képviseljék, tagjaik pedig mindezért havonta többszázezres tiszteletdíjakat is felvesznek…. Öt év múlva ők is utálatos politikusok lehetnek….

> A „HÉV-et a föld alá! – de nem Pesten, hanem Csepelen!; Csepel Művek területének kármentesítése…” – jó célok, de ebben a gazdasági helyzetben, a következő öt évben teljesen irreális, végrehajthatatlan ígéretek. 

    Most látszik csak, hogy a mennyire szüksége lett volna egy jól megszervezett, korrekt polgármesterjelölti vitára, amelytől Borbély és Dudás urak is elzárkóztak. Miért?  

4) Visszatérhet a 2010 előtti világ 

    Feltételezésekre, légből kapott véleményekre, csúsztatásokra, hazugságokra épült kampányszöveg Borbély Lénárd érdekében a polgármester közvetlen munkatársa tollából. Az ellenfeleket tudatosan lejáratni szándékozó megjegyzések pedig rávilágítanak: Borbélytól eddig is és most is távol állt a korrektség, a másképp gondolkodók véleményének tisztelete. A választási küzdelmet Németh-Borbély párharcra szűkíti le, tudatosan lenézve, kicsinyítve ezzel az ellenzék minden elemét. Blogunk a cikk több részét már sokszor cáfolta, konkrét véleményeket is megfogalmazott a polgármester eddigi munkájáról, véleményt mondtunk a kialakult helyzet okairól, többek között a Németh-Borbély duó 14 éve tartó hatalmáról, az utóbbi évek botrányos hatalmi harcairól, a 10 éves Borbély-világ visszatérésének veszélyeiről. 

    Mivel a cikk a tulajdonosok és a feladatot végrehajtó szerkesztőség durva beavatkozásaként is értékelhető, lehet, hogy a helyi választási bizottságnak is be kellen avatkozni, a választási törvény megsértése miatt. Ezzel együtt fontosnak tartjuk, egyik, a témakörhöz illő korábbi írásunk néhány gondolatának megismétlését: 

„Szerintünk… egyik kutya, másik eb. Mármint Németh és Borbély, csak habitusban és alkatban különbözik egymástól. Mindketten megszerették a hatalmat, s már nem tudnak élni nélküle, ezért mindent megtesznek megtartása érdekében. Ezt a politikai vircsaftot is ők hozták létre, ők a felelősök eldurvulásáért, melynek legnagyobb vesztese a csepeli lakosság. Az ideológia nem érdekli őket, nézeteiket, felfogásukat, választási ígéreteiket szükség szerint változtatták/változtatják. Egyedül Orbánhoz való hűségükben nem változtak. Mindketten ….új kórházat, fedett uszodát, HÉV fejlesztést, gerincút folytatást, gyári útépítést stb, ígértek – nem lett belőle semmi….A kiállás mindkettőnek gyenge oldala: nem vállalják a nyílt vitát,…. Most is csak másokkal üzengetnek egymásnak, amiből még a választás előtt nyilvános választási összeborulás, megegyezés is lehet – hiszen igazából a Fidesz érdeke az első. S ha Orbán mondja majd, akkor meg pláne.” https://csepeliek.blog.hu/2024/03/24/heti_osszefoglalo_csepel_a_lejton_14_evnyi_szennyes_teregetese_ketrecben_a_kozelet_kitekinto#more18362345 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4318395465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása