CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy hét Csepelen: Borbély és Dudás megfutamodott Dukán elől - Politikai homokozó kizárók és kizártak között a játszótéren - Kitekintő

2024. április 28. 00:05 - csú

dukan_andras_portre.jpgKetten is megijedtek a szelíd, békés tanától, dr. Dukán Andrástól, a csepeli ellenzék polgármesterjelöltjétől. Sem a jelenlegi polgármester, sem Németh Szilárd embere nem mert kiállni vele vitázni csepeli kérdésekről

   HÉTFŐ: a csepel.hu, az önkormányzat honlapja, ismét beavatkozott a hosszabb ideje folyó választási kampányba, természetesen, Borbély Lénárd polgármester/civilszervezeti elnök/polgármesterjelölt oldalán.

Magyarán: a szócső  - TÁJÉKOZTATÁS HELYETT - folytatta évek óta tartó beavatkozását a helyi közéletbe. Mint mindig a polgármester mellett, a csepeli ellenzék ellen.

A csepel.hu most a Csepeli Hírmondó április 17-i számából vette át az alpolgármesterrel, Ábel Attilával készült

interjút A csepeliek fontosabbak, mint a pártérdek címmel. Blogunk április 19-én reagált az cikkben szereplő állításokra. https://csepeliek.blog.hu/2024/04/19/kizarta_az_ellenzeket_a_csepeli_hirmondobol_a_borbely-abel_kulonitmeny Most mégis foglalkozunk a témával, mert a választási kampányban Borbély Lénárd és csapata tisztességtelen, a csepeliek pénzéből folytatott kampánya egyre több bírálatot kap a helyi közösségi médiában. 

    Az újból leadott cikkhez néhány konkrét megjegyzést teszünk:    

> „Pártjából Borbély Lénárd polgármesterrel együtt zárták ki, mert nemet mondtak az önkormányzati vagyont követelő Németh Szilárdnak.” – kezdi az írást a riporter. Ábel úr ezt a mondatot hónapok óta szajkózza. Nem Németh, csak az igazság érdekében hozzátesszük: eddig semmilyen konkrét bizonyítékkal nem tudta állítását alátámasztani. 

> „Az alpolgármester szerint Csepelen nyár elején arról is döntenek a választók, hogy a pártérdekeket vagy a csepeliek érdekeit engedik előbbre.”

Azt azonban, hogy mi a csepeliek érdeke, nem Ábel úr dönti el, aki eddigi alpolgármesteri regnálása alatt rendre a hatalmon lévő fideszeseket, Németh Szilárdot és Borbély Lénárdot szolgálta, most pedig Borbély úr hű harcostársaként csak egy cél vezérli: még hazugság árán is védi főnökét. Egyébként meg – a pártból való kirúgásuk óta –, mindketten egymást túllicitálva ismételgetik: nekik nem a Fidesszel, a kormánnyal volt és van gondjuk, csak Németh Szilárdot nem szeretik.

Ez szerintünk kevés: erre nem lehet felépíteni Csepel jövőjét.   

> „Leginkább a HÉV felújítása hiányzik, amit 2026-ra ígérnek” Kik ígérnek? Mi arra emlékszünk, hogy a Németh-Borbély duó 2010 óta ígéri a csepeli Hév felújítását, s 14 év alatt nem tudták, az Orbán kormánynál, vagy Tarlós István 10 éves főpolgármesteresége ideje ellenére sem kilobbizni a felújítást. De, a valamiért a most kihagyott Gubacsi hídi felújítást, vagy a gerincút folytatását sem. Sportpályák viszont szépen épültek a kerületben, külön sportegyesülettel járultak hozzá a Csepel SC Alapítvány szétveréséhez, támogatták a KIMBA felépítését a Hollandi úton, stb...

**********

    KEDD:  Borbély Lénárd  átadta a Vízmű lakótelep felújított játszóterét. Az eseményről a polgármester fb oldala, az önkormányzat honlapja, a csepel.hu is adott pár mondatos hírt. Az esemény vége a Németh-Borbély párharcnak adott némi nyilvánosságot. A botrányról csak Ábel Attila alpolgármester jobboldali hírblogján, a csepel.info adott rövid hírt, amiből kiderült, Balogh Ernő önkormányzati képviselő, a testület Német Szilárdhoz hű tagja, állítólag hangosan kifogásolta, miért nem ő a játszótér átadója. A visszatetsző ügy azóta pletykaként terjed Csepelen. Az ügy érdekessége, hogy Borbély úr Balogh Ernőt, korábban a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitűntetésre javasolta, míg 2019-ben, az új testület alakuló ülésén – a képviselői esküt követően –, ugyanő javasolta a nemzetiségekért, a halmozottan hátrányos helyzetűekért és a hárosi terület (amihez a Vízmű lakótelep is tartozik) fejlesztésért felelős tanácsnoknak Balogh Ernőt! 

    Hol vannak már a régi dicsőségek?! A politikai hatalomért folyó harc mindent felülírt, az eskü szövegét már rég elfelejtették. 

**********

    PÉNTEKEN tette közzé Dukán András, az ellenzék (DK, Momentum, MSZP, Párbeszéd) közös polgármesterjelöltje, hogy a Partizán stábja múlt héten megkereste, azzal, hogy vállalná-e a nyilvános politikai vitát ellenfeleivel, Borbéllyal és Dudással szemben. Dukán természetesen vállalta, azonban csütörtökön visszahívták: „…egyik ellenfelem sem vállalta a nyilvános vitát, ezért azt nem tudják megszervezni.” Ennyit a két jelölt Csepel iránti őszinte elkötelezettségéről. A választók korrekt tájékoztatása érdekében még egy nyilvános vitát sem mertek vállalni, ahol ismertethették volna választási programjaik legfontosabb elemeit. A legfeltűnőbb Borbély úr válasza, aki ezek szerint, a háta mögötti hatalommal, pénzzel együtt is fél a vitától. Isten ments – mondta talán a felkérésre. A vitában még kérdezhetnének is tőle, s akkor oda a nimbusz. Egyébként is van annyi költségvetési kerete, azaz közpénze, hogy akár naponta is készíttethet egy profi kampányvideót magáról. Április 20-a, a kampány kezdete óta már hetet fel is tett saját közösségi oldalára, de a legutóbbi két Csepeli Hírmondó is lényegében róla szólt. 

**********

    A magyar diákok több szervezete (Egységes Diákfront, az ADOM Diákmozgalom és a Fridays For Future Magyarország) sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a június 9-i a főpolgármesteri választásokon Karácsony Gergelyt támogatják.

https://24.hu/belfold/2024/04/25/karacsony-gergely-diakok-tamogatas-egyseges-diakfront-adom/

A csütörtöki sajtótájékoztatón kiadott sajtóközlemény szerint a korábban összeállított közös programról, a Mi Budapestünk Programról megkérdezték Karácsony Gergelyt és Vitézy Dávidot, majd ezek után szavazott tagságuk. Karácsony 73 százalékos eredménnyel nyerte el a tagság bizalmát.

    A Népszava szerint a három szervezet „…programbemutatójára három főpolgármester-jelölt – az azóta visszalépett Brenner Koloman, Karácsony Gergely, valamint Vitézy Dávid – ment el, Szentkirályi Alexandrát egy ásványvíz képviselte, és több kerületi polgármester-jelölt is megjelent…. A főpolgármester-jelöltek közül Karácsony Gergely és Vitézy Dávid hívta egyeztetésre a mozgalmakat….” 

https://nepszava.hu/3233307_karacsony-gergely-onkormanyzati-valasztas-diakszervezetek 

    A Fővárosi Közgyűlés április 24-én tartott ülésén már meg is tárgyalta a diákszervezetek közös programját, s elfogadva azt, döntött arról is, hogy együttműködési megállapodást köt a fővárosi diákság demokratikusan megválasztott érdekképviseleti szervezeteivel.

Kitekintő – egy mondatos hírek a magyar médiából

1) Már 35 párt küzd, hogy indulhasson az EP-választáson. https://444.hu/2024/04/26/mar-35-part-kuzd-hogy-indulhasson-az-ep-valasztason 

2) „A magyar kormányt nem nevezném a cseh kormány szövetségesének” – mondta a cseh külügyminiszter, miután Szijjártóval tárgyalt. https://telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky  

3) Herczog Mária: a kormány gyermekvédelme pusztán politikai lózungokat jelent.

https://hirklikk.hu/kozelet/herczog-maria-a-kormany-gyermekvedelme-pusztan-politikai-lozungokat-jelent/431243 

4) Több mint egymilliárd forintjába kerülhetett a magyar adófizetőknek a budapesti CPAC. https://atlatszo.hu/kozpenz/2024/04/26/tobb-mint-egymilliard-forintjaba-kerulhetett-a-magyar-adofizetoknek-a-budapesti-cpac/ 

5) Hadházy Ákos: A kínaiakkal kötött belügyi egyezmény alapján szó szerint mindent megtehet a kormány. https://hvg.hu/itthon/20240426_hadhazy-rendori-egyuttmokodes-kina 

V.-a.

+++V.-V

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1918391415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása