CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mennyibe került az ingyen virsli és az Edda? Erről sem ír a Csepeli Hírmondó új száma

2024. május 10. 00:05 - csú

edda_pataky_attila_2024-retro_majalis_daru-domb.jpgBuli a kirakatban, belül sértődöttség és bosszú, dicsőítik Borbélyt, becsmérlik és átverik az ellenzéket, bűnbocsánatért esedeznek Orbánnál a CSH-ban

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) május 8-án megjelent idei 12. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

    Ismét megjelent az önkormányzat választási propaganda kiadványa, a Csepeli Hírmondó, amely a választási véghajrában már hetilapként adja el Borbély Lénárd polgármesterjelöltet és járatja le az ellenfeleit. Valószínűleg terjesztése sem változott, a testületi döntés ellenére a Csepeli Városgazda Zrt. emberei, juttatták el a csepeliek postaládáiba. A kampánytémákon kívül megtudhattuk, hogy Borbély Lénárd meglátogatta az ötödik emeletről kiesett kisfiút; elballagtak a végzős diákok, volt, ahol Borbély Lénárd jelenlétében; életmentő eszközök, új műszerek érkeztek a kerületi intézményekbe, átadásukon részt vett Borbély úr is; családi piknik volt az Ady-lakótelepen (a cikk nem írta meg a szervező/szervezők nevét); stb. Egy hete is csupa kellemes hírekről tájékoztatott bennünket a CSH. Csepelen tehát minden rendben van – legalább is a lap szerint.      

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Retró majális a Daru-dombon

A beszámolóból megtudhattunk, így például azt, hogy a sünöknek óriási a mozgásigényük, a rendőrautók megkülönböztető jelzésekkel hagyták el a helyszínt, hogy az egészet „a csepeli önkormányzat támogatásával rendezték meg.” Arról viszont nincs egyetlen szó sem a lapban, hogy miért volt minden ingyen, s mennyibe került a csepelieknek az önkormányzat támogatása, másképpen fogalmazva, mennyibe került a helyi költségvetésnek, a közreműködő önkormányzati gazadási társaságoknak a teljes program előkészítése, megvalósítása? Bár igaz, ami igaz: kampányidőszakban a pénz nem számít. Ez nem tartozik a csepeliekre? Szerintünk igen! Blogunk korábbi véleménye itt olvasható: https://csepeliek.blog.hu/2024/05/06/egy_het_csepelen_csapdaba_csalt_civilek_nagyon_draga_az_ingyen_cirkusz_a_legendas_pannonia_motor_70

2) MEGHÍVÓ a Csepel SC egykori sportolóinak találkozójára 

    Még egy éve sincs, hogy tavaly októberben Borbély Lénárd és Németh Szilárd, a két, egymással évek óta haragban, most már talán perben és haragban lévő fideszes (nekünk még mindkettő fideszes, bár az egyik pártonkívüli) pártkatona, egymással versengve hívta meg ugyanarra a napra, időpontra a Csepel SC egykori sportolóit. Egyik az önkormányzat művelődési házába, másik az egykori dicsőség helyszínére a Csepel SC területére felállított sátorba. A két úr akkor bevetett mindent. Volt étel, ital, film, Németh még a sporttelep főkapuját is átfestette, a sportolók egy része pedig ingázhatott a két program között.    

    Az önkormányzat most ismét „hívja és várja egy kötetlen összejövetelre, beszélgetésre” az egykori csepeli sportolókat. Huncut, aki azt gondolja, hogy az újabb találkozó megszervezésének bármi köze is lehet a finisbe forduló választási kampányhoz. Ha kampányrendezvény lenne, akkor azt Borbély Lénárd csapatának, magánegyesületének kellene fizetni. A meghívó szerint azonban önkormányzati rendezvényről van szó, ezért a polgármester tovább fogyaszthatja ~ 150 milliós rendezvénykeretét. Kíváncsian várjuk Németh Szilárd szervez-e ismét ugyanarra a napra hasonló programot? 

3) KÖZLEMÉNY Döntött a Fővárosi Választási Bizottság….

    Idézet a közleményből: „A Csepeli Hírmondó szerkesztősége korábban úgy döntött, hogy nem jelentkezik be az Állami Számvevőszék nyilvántartásába, így ilyen típusú politikai hirdetések a törvény szerint nem közölhetők a lapban.”  Ettől még a Csepeli Hírmondó Borbélynak és társainak hű kiszolgálója, kampánylap, amely rendszeresen közli, dicsőíti Borbély Lénárd polgármestert, közben pedig mindent megtesz az ellenzék lejáratása érdekében. Ez a lapszám is vaskosan alátámasztja véleményünket. 

 

4) Európai parlamenti és helyi önkormányzati választás 2024

    Orbán Viktor-interjú gazdaságról, uniós tagságról, választásokról

    A Helyi Választási Iroda tájékoztatóján kívüli négy oldalas összeállítás aláírását nem vállalta senki, ezért szerkesztőségi cikknek is értelmezhető lenne, ha az eddigi 15 éves gyakorlat alapján, nem látnánk benne az önkormányzati vezetés egyértelmű véleményét.  

    Szerintünk nem véletlen az Orbán-interjú közlése sem. Egyrészt a szerkesztőség idén még nem közölt hasonló interjút, másrészt a Németh csapat egy hete azzal vádolta meg Borbélyt, hogy kitiltotta a lapból Orbánt. Borbély azonnal cáfolt, majd megjelentették a lapban az interjút, a Kedves Vezető kiengesztelése érdekében. Azonban rögtön rátettek két lapáttal, mert biztos, ami biztos. Az interjú mellett lévő kék keretes írásban közölték, hogy Orbán Viktor júliustól, fél évig, az Európai Unió Tanácsának soros elnöke lehet, ami már hosszú ideje közismert volt. A zöld keretes kis írásban pedig Borbély, önmagát megalázva, bizonyítja hűségét a Kedves Vezetőhöz. Köszönetet mond a kerületnek nyújtott, fővárosban is kiemelkedő rezsitámogatásért – másfél évvel(!) a támogatás után. Hiába a pártonkívüli pártkatonának is szüksége van volt pártja elnökére, Orbán Viktor miniszterelnökre. 

    A rovatban jelentette meg a szerkesztőség a csepeli polgármesterjelöltek választási programjairól készült három oldalas összeállítást. Borbély kapcsán felhívják az olvasó figyelmét az őt támogató csepeli potentátok sorára, esetenként idézve a jelöltet támogató mondatokat. Ahhoz pedig, hogy az ellenzék 40 alkalommal leszavazta a költségvetést, három megjegyzés. Az egyik: a szocialistáknak is „nehéz volt”, mert az akkori fideszes ellenzék is rendre leszavazta a költségvetést. A másik: a költségvetés megszavazása a mindenkori hatalmon lévő politikai erő feladata. A harmadik: március 14-én, a Dukán András vezette ellenzék megszavazta az idei költségvetést, nem Borbély, hanem a fejlesztési tervek megvalósulása érdekében. 

    A lap a többi polgármesterjelölt esetében teljesíti feladatát: a tények helyett véleményként megfogalmazott mondataiban megmagyarázza, bár nem az ő dolga, mit hogyan kell értelmezni az ellenfelek programjaiból. Tudatos csúsztatásokkal, félremagyarázásokkal, bizonyíték nélküli állításokkal, hiányos idézetekkel operálva igyekszik lejáratni a Borbély ellen induló polgármesterjelölteket. Attól pedig, hogy Dudás Zoltán fideszes polgármesterjelöltet a baloldali összefogás, Dr. Dukán András Ferenc ellenzéki polgármesterjelöltet pedig a Fidesz emberének aposztrofálja, sem a szerző, sem Borbély Lénárd jobboldali elkötelezettsége, Orbánhoz való hűsége nem változik. Maradnak, akik voltak, párt nélküli pártkatonák, akik, ha hatalomról van szó, nem válogatnak a módszerekben. 

    Feltűnő, hogy Borbély és társai másfél éve történt pártból való kizárását több helyen is felhozó cikkből egyértelmű: szerzőjét, vagy a szerzőt irányító személyt, a pártból való kizárás miatti sértődöttség és a bosszú, a karaktergyilkossági szándék is vezérli. Ezekre a magyarázatokra, véleményekre, politikai, helyenként személyeskedő, megosztottságot okozó megközelítésekre, hazugságokra építő vezetőnek nem lehet helye a következő évek önkormányzati vezetésében. 

5) Németh Szilárd mindenkit átvert: pert indítottak a kisemmizett csepeliek

    Blogunk már többször foglalkozott a témával, legutóbb a május 6-án közölt heti összefoglalónkban írtuk meg véleményünket. https://csepeliek.blog.hu/2024/05/06/egy_het_csepelen_csapdaba_csalt_civilek_nagyon_draga_az_ingyen_cirkusz_a_legendas_pannonia_motor_70_#more18396625 

    Most, az akkor megfogalmazott véleményünk néhány mondatát idézzük:

A karaktergyilkosságoktól tarka helyi választási kampányban jelentős visszhangja lehet a helyi médiában is a valamikori pernek, a máris olvasható, hallható kölcsönös sárdobálásoknak, bizonyítékok nélküli állításoknak, a cáfolatok cáfolatának, a hivatalos közleményeknek. Az igazság, illetve a perhez való eljutás körülményei már senkit nem érdekelnek. Pedig az igazságnak egyszer ára is lesz…” 

    Az önkormányzati fenntartású Csepeli Hírmondóba rendszeresen írogató TK, a lapban folytatja az immár nyilvánosságra hozott pereskedést, önkormányzati megközelítésben. Arany János mondatával élve, „Ha per, úgymond, hadd legyen per!” Az ügyvédeknek is meg kell élni valamiből. Hogy a csepeliek miből éljenek meg, arról egyetlen szó sem esik az ő pénzükön, a közpénzen megjelentetett önkormányzati lapban, amit a kerületvezetők a saját kampány-szócsövükké silányítottak.

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr818400197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása