CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Újságpapírba csomagolt csepeli kampány a teljes ellenzék totális kiszorításával

2024. április 05. 00:05 - csú

sonkaosztas_es_osztogatas_2024_husvetja_elott_borbely_csh-04-03.jpgSonkaosztás. A Csepeli Hírmondónak és a polgármesternek van képe hozzá - közpénzből.

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) április 3-án megjelent idei 7. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

    A címlapon elhelyezett mondat, miszerint „Folytassuk közösen a családi és nyugdíjas programokat”, egyrészt tükrözi az újabb szám tartalmát, másrészt kampányfelhívásnak is tekinthető. Már több mint egy éve kampányüzemmódban jelenik meg a Csepeli Hírmondó: az egyes számok Borbély Lénárd és csapata tevékenységének dicséretét zengik. Gyakorlatilag a legtöbb hír, kép, a nagysikerű rendezvényekről, a családok, gyerekek és a nyugdíjasok körül végzett áldozatos munkáról, a polgármester híveinek népszerűsítéséről, az egyes társadalmi csoportok, civil szervezetek részére szervezett osztogatási akciókról, kitűntetésekről szól.  Másként fogalmazva: Borbély változatlanul folytatja a népszerűség-hajhászást. 

    A kerület önkormányzaton kívüli gazdasági, társadalmi és politikai közélet eseményei csak akkor kapnak teret a lapban, ha Borbély kampánycéljait szolgálják, míg az ellenzék tevékenysége meg sem jelenik. A Németh Szilárd és Borbély Lénárd közötti politikai hatalmi harc eldurvulását jelző események sem férnek bele a lapba, és a csepelieket foglalkoztató mindennapi helyi és fontos fővárosi, országos ügyekről most sem olvashattunk semmit. Rontanák a választásokig mindenáron megtartani kívánt pozitív közhangulatot, a Borbély körül kialakítandó mítosz esélyeit.   

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Helló, Csepel! Ez történt márciusban

    Eseménynaptár

    Választási hírdömping: 26 pozitív, vagy részigazságokat tartalmazó hír márciusról profi módon összeállítva. Hiányoznak viszont a hétköznapok eseményei

a Németh-Borbély közötti politikai botrány havi belháborúja; a képviselő-testületi ülés előtti vita az elfogadhatatlan költségvetésről, majd az elfogadás utáni újabb egymásra mutogatásról; a Németh-Borbély vita következményeként elindult ügyészségi vizsgálat hírei; a csepeli birkózók Németh Szilárddal szemben megjelent 2,4 milliárdos követelése; Németh Szilárd levele Borbélynak a választási megállapodásról; Ábel Attila alpolgármester márciusi botrányos írásai; a jelentősebb ellenzéki rendezvények, álláspontok, a választásokon induló jelöltek ismertetése stb.

Borbély Lénárd polgármester újabb öt éves ciklusra szóló polgármester-jelöltségnek támogatásában jelentős szerep hárul a Csepeli Hírmondóra. A borbélyi kampányt megkérdőjelező, az azt vitató negatív hírek vagy események üldözendők a CSH készítőinek körében.

2) Fejlesztések indultak el Hároson

    Egy oldal a semmitmondás jegyében, a polgármester választási csapatában helyett kapott alpolgármester, Pákozdi József népszerűsítése érdekében. A jövő időt jelző szavak, a lesznek, rendbe hozza, elkezdte, szeretnének, a tervezés zajlik, elkezdődhet, pótolják stb szavak sokasága jól mutatja, hogy az alpolgármester monológjában tulajdonképpen saját kampánycélkitűzéseit fogalmazta meg. Hogy mikor indulnak, illetve valósulnak meg a címben ígért fejlesztések, az viszont évek óta változatlan: majd, valamikor a jövőben.

3) Berendelték a KIMBA-ba az iskolaigazgatókat  

    A cikk a március 25-i, KIMBA-s eseményről a Fidesz helyi szervezetének polgármesterjelöltje és az iskolaigazgató közötti tájékoztatóról ad egyoldalú tájékoztatót. Megjelenése bizonyítja a Németh-Borbély féle politikai hatalmi harc újabb állomását. Az urak mindegyike változatlanul a másik cáfolatával, lejáratásával foglalkozik, hogy mit gondolnak róluk közben a csepeliek, az nem érdekli őket. Blogunk az április másodikán megjelent heti összefoglalóban már foglalkozott a témával:

Kíváncsian várjuk, mikor jönnek elő a konkrét, bizonyítékokkal alátámasztott állítások a két fél közötti politikai műbalhéban, mert az urak egyelőre ócska hazugságoknál, csúsztatásoknál, könnyen mosható, cáfolható sárdobálásnál többre nem képesek. Ez pedig így undorító, mindkét felet lejárató eredményt hozhat. Ha ez nekik jó, akkor lelkük rajta, viszont szerintünk árt a kerületnek. Ezért egyre többen mondják: elegünk van mindkettőből...”

4) Sonkaosztás húsvét előtt

    Sonkaosztás már volt a lap 3. oldalán, ez a cikk 6. oldalon volt olvasható, de a sonkaosztásról szóltak a hírek a csepel.hu-n és a polgármester közösségi oldalán is. Összesen 1.000 db sonkát osztott ki Borbély úr húsvét előtt. Állítólag nem csak sonkát osztogattak, pénzbeli anyagi támogatásra is lehetett jelentkezni, de ezekről nem jelent meg hír sehol. Pedig, ha valóban volt, azt is, mint a sonkát, közpénzből adták. Szerencsére volt rá költségvetési keret, lehetett tehát osztogatni, többet, mint tavaly. Lehet, hogy idén még másoknak is jutott. Igaz, a tavalyi nem választási év volt. Ezzel együtt hisszük, hogy idén is jó helyre került a sok sonka, s talán 3-4.000 főnek is jutott a húsvéti asztalra belőlük egy-egy darab. 

    Április 2-án, a blogunkon megjelent, egy heti eseményeket összegző írásunkban, már foglalkoztunk a témával. Mégis szükségesnek érezzük, hogy idézzünk akkori írásunkból:

Vannak olyan olvasói jelzések is, amelyek szerint rendre ugyanazok kapják ezeket a csomagokat, ami ismét felveti, hogy esetleg más módszerekkel kellene megkeresni a rászoruló embereket, családokat…. Szerintünk lenne is rá bőven költségvetési keret, amit most is csak az ellenzék kezdeményezésére növelt meg a képviselő-testület március 14-i döntése. A most módosított összeg, mivel 2010 után Németh Szilárd és Borbély Lénárd polgármesterek százmilliókat vontak ki a szociális ellátási, támogatási rendszerből, nem tudta pótolni azt a ~ 400 milliót,…” amennyivel csökkent 2024-re a keret nagysága”.

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7518370777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása