CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kovács József emlékére

2010. december 02. 11:49 - Szerkesztő73

 Zenés est lesz a Csepeli Munkásotthonban december 27-én

Az Interoperett  2010. december 27-én, hétfőn 19 óra 30 perces kezdettel koncertet rendez Kovács József énekes emlékére.
 
Csepel díszpolgára, a hazai és a külföldi színpadok jól ismert, megbecsült művésze, az Interoperett egyik alapítója, hosszan tartó, súlyos betegség után az idén június 26-án hunyt el.
 
A Munkásotthonban működő Csepel Színház keretei között szervezett daleseten Kovács József  pályatársai, barátai az elhunyt művész repertoárjából, illetve az Interoperetthez kapcsolódó programjaiból mutatják be a közönség által kedvelt, legemlékezetesebb részleteket. Jegyek a Munkásotthon jegypénztáránál válthatók.
 

A Csepel Vas- és Fémművekből szakmunkásként indult, és nagy népszerűséget elért Kovács József 1967-ben tűnt föl a Táncdalfesztiválon, amelyen a Jöjj vissza hozzám kezdetű dallal viharos közönségsikert aratott. Ezután még két évben, 1968-ban és 1969-ben is megnyerte a fesztivál közönségdíját. Csepel Önkormányzata 1997-ben díszpolgári címet adományozott Kovács Józsefnek, aki ezer szállal kötődött a városrészhez, csepeli gyökereit, szakmunkás indulását egész életében, népszerűsége csúcsán, és a közelmúltban, a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetés átvételekor is büszkén vállalta. Éveken át, legutóbb tavaly karácsonykor koncertet adott a Csepeli Munkásotthonban az Interoperett Társulatával. A Magyar Távirati Iroda a művész halálhírét tudatva azt írta róla, hogy

Kovács József zenei tanulmányait 1968-ban kezdte el az Országos Szórakoztatózenei Központban, ahol előadóművészi szakvizsgát tett.

A Színház- és Filmművészeti Főiskola operett tanszakára 1971-ben jelentkezett. Három évvel később oklevelet szerzett olyan tanárok irányításával, mint Vályi Éva, dr. Sipos Jenő, Nádasdy Kálmán, Vámos László és Seregi László.

A Budapesti Operettszínházhoz 1971-be került, itt a Mosoly országa című operett Szu-Csong hercegeként debütált. Ezután külföldi szerződést kapott, a grazi színházhoz került, ahol egészen 1990-ig szerepelt. 17 év után visszatérve Magyarországra létrehozta az Interoperett Kft.-t, amelyet mostanáig igazgatott. Munkája során számos fiatal énekes tehetséget fedezett fel.
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr142488066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása