CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tiltakozó csepeliek

2010. december 02. 21:58 - Szerkesztő73

Helyi lakosok szerint több család otthonát teheti tönkre a Csepelre tervezett új gyorsforgalmi út. Az építkezés miatt házak falai repedtek meg, és utak váltak járhatatlanná. Az RTL Híradóban elhangzott: a lakók az új út forgalmától is tartanak, ezért azt szeretnék, ha az önkormányzat kisajátítaná az ingatlanjaikat.

Több hónapja gyűlik a csepeliekben a harag, azért, mert

az egyik napról a másikra munkagépek jelentek meg ablakaik alatt és dolgozni kezdtek. Az egyik ház például közvetlenül az új út mellett áll, ha elkészül, a gyerekek a kétszer két sávos forgalom szomszédságában hintázhatnak a teraszán. A ház egyébként egy éve készült el, az útépítés óta pedig repedések jelentek meg a falakon. Az 59 centis rés már régen tovább kúszott, és folyamatosan jelennek meg az újabb repedések.

Őri Andrea, a ház tulajdonosa az RTL Híradónak azt mondta: a legmegfelelőbb megoldás az lenne, ha kisajátítanák az ő és szomszédjai házát, hogy ne kelljen a porban és a zajban élni a gyerekeikkel.

A gerincutat a fővárosi önkormányzat építteti azért, hogy a Csepelre érkező forgalom nagy részét azon vezessék el a kerület központjából. Ennek örülnének is a csepeliek, de nem ilyen áron. A polgármester szerint is ki kellene sajátítani több házat, de azt mondja, még jobban meg kell vizsgálnia a helyzetet. Németh Szilárd elmondta: amennyiben ezt jogosnak tartja, akkor fővárosi önkormányzati képviselőjeként előterjesztést fog tenni.

A két és fél kilométeres gerincutat 16 éve szeretnék megépíteni. Eddig 11 milliárd forintba került.

Forrás: HVG-2010-12-02 19 óra 41 perc

Korábban, október 18-án a csepel.hu így tudósított a gerincút építésével kapcsolatos Rákóczi kerti fórumról:

Bár az útépítők előbb műszaki adatok tömkelegével próbálták lenyűgözni a Csepeli Gerincútról összehívott lakossági fórum résztvevőit, igen hamar kiderült, hogy a hallgatóság egyáltalán nem a zajvédő fal hosszára, négyzetméterben megadott nagyságára vagy a beültetésre szánt cserjék és bokrok számára kíváncsi. Már az első kérdéstől kezdve parázs hangulat alakult ki a főváros és az útépítők, valamint a gerincút nyomvonalán lakók és önkormányzati képviselőik között..Az építkezéstől megsérült lakóházak tulajdonosai külön-külön fordulhatnak az építőkhöz kárpótlásért...Az útépítéssel kapcsolatban a 0680-205-158-as zöld számon vagy az info@mediacom.hu e-mail címen vehetik fel olvasóink a kapcsolatot, a Csepeli Gerincút tervei pedig a Szent Imre téren, az önkormányzat előtti vitrinekben tekinthetők meg.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr172489379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása