CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért ?

2010. december 04. 23:58 - Anzágo

 Szívesen megszívlelnénk Horváth Gyula Kérés a csepeli sajtóhoz című írását. Csepel korábbi alpolgármestere nyilván arra gondol, de ki is mondja, hogy Csepel jelenlegi polgármesterét, Németh Szilárdot nem kellene, nem lenne szabad  a „mutyibányai” előnévvel jelezni. Továbbá illene impresszumot is közölnünk a világhálós Csepel újsághoz. Szögezzük le: elvileg egyetértünk Horváth Gyulával. De sajnos van gyakorlat is. A gyakorlat bizony makacs, kedélyborzoló tényektől hemzseg.

Tény: a jelenlegi fideszes vezetés első látható, érdemi intézkedése a 65. születésnapját köszöntő Csepel újság megszüntetése, betiltása volt.
 
Tény: a papír nélküli, internetes Csepel újságot az olvasók ragaszkodása, igényei és a kényszerítő tények szülték. (Csepel újságos közösség szerveződött, például az iwiw-en)
 
Tény: a korábbi MSZP-s vezetés 1994-es elsöprő választási győzelme után egyetlen 1990-94 között dolgozó újságíró kenyérkeresetét sem tette lehetetlenné.
 
Tény: a fideszes vezetés minden, 1995 és 2010. között dolgozó újságírót az utcára dobott, dobatott.
 
Tény: a csepeli MSZP-s vezetés sem írásban, sem szóban, sem képben soha, semmilyen fórumon, így a Csepel újságban sem gúnyolta a csepeli fideszes politikusokat egészen 2010. elejéig.
 
Tény: a csepeli hivatalos fideszes fórum és a Fidesz helyi szócsöve, az info 2007-től kezdődően az emberi méltóságot, becsületet sértő írások és manipulált képek tömkelegét közölte Csepel négyszer megválasztott polgármesteréről, vezetőiről.
 
Tény: a mutyizás emlegetését Csepelen Németh Szilárd honosította meg. Úton, útfélen szajkózta kedvenc kifejezését. Mindenütt, ahol csak lehetett ezt a szót használta.
 
Tény: a mai napig korábbi, 1994 és 2010 között dolgozó csepeli önkormányzati vezetővel szemben egyetlen bírói, hatósági döntés sem állapított meg semmi féle visszaélést.
 
Tény: Németh Szilárd és Borbély Lénárd gyáván az országgyűlési mentelmi jog mögé bújva közéleti megnyilvánulásaiban papagájként változatlanul a mutyi kifejezést használja
 
Tény: Németh Szilárd és Borbély Lénárd a fentiek alapján szereti a mutyit, ez a szó védjegyük lett.
 
Tény: a mutyivári és a mutyibányász kifejezéseket – az előzőek miatt szerintünk igen találóan – először a csepel.info egyik kommentelője (véleményt írója) használta vitéz nagybányai Horthy Miklós mintájára. Napokkal később jeleztük: átvesszük a formulát. 
 
Tény: évek óta és most is Németh Szilárdnak a csepeliek számára nincs más mondandója mint a mutyi. Mutyit bányászik mindenütt, tudomásunk szerint a vitacikket író volt alpolgármester által korábban felügyelt csepeli és fővárosi területeken is. A mutyibányászattal foglalkozó Németh Szilárdnak eddig tökéletes a kudarca, mert a mutyira alapozott mindent. Mutyit nem talált, hát mutyit csinál saját maga. Márpedig, aki mutyit rántott, az mutyi által fog elveszni.
 
Impresszumot pedig akkor közlünk majd, amikor a csepeli Fidesz 2008 óta működő helyi honlapja, valamint a helyi Fidesz 2007-es alapítású, amerikai szerverről működtetett  valódi szócsöve, a csepel.info méltóztatik feltüntetni a szerkesztők és a szerzők nevét. Mi még két hónapja sem létezünk. Igen nehéz körülmények között egy fillér támogatás nélkül készül internetes lapunk. A fideszesek vannak a hatalomban, kezükben a pénz, paripa, fegyver. A szocialistáknál elképzelhetetlen volt a névtelenségbe burkolózó, felelősségtől irtózó gyakorlat a Csepel újsággal és az önkormányzati honlappal is. Mind a kettőnek külön-külön, más-más FELELŐS szerkesztője volt. Nem szégyelli magát az egész csepeli fideszes vezérkar, hogy egy titkárnő levelezési címével takaróznak, amikor a csepel.hu - n információt közölnek?
 
Bárki meg tudná mondani, hogy ma a fülkeforradalmáros, fideszes csepeli önkormányzati vezetők csepel.hu honlapjának ki a FELELŐS szerkesztője, és ki lesz a FELELŐS szerkesztője a mutyiban születő Csepeli Hírmondónak? Látni kell, és mi látjuk, továbbá szeretnénk, hogy más is lássa, hogy ahol fideszes mutyibányász a polgármester, ott mutyibányászat, mutyibánya az van,de városvezetés, városfejlesztés és normális csepeli közélet az nincs. Ez van. Most.
 
Tisztelettel:
 
 
 
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr192493697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lavoglia 2010.12.09. 19:39:18

Én azért megkérdezném, hogy a Csepel újság nevet és logót jogszerűen használjátok-e...

Többek között mert ami itt folyik, az korántsem emlékeztet a Csepel újság színes stílusára...

Szerkesztő73 2010.12.09. 22:22:32

Örülök, hogy tetszett a színes stílusú Csepel újság, kedves Lavoglia. Nekünk is. Az október óta regnáló fideszes önkormányzati vezetés ezt a nevet és logót dobta el, a Csepel újságot akarta megfojtani. Ők eldobták, mi fölemeltük. Ez nem jog, hanem tisztesség kérdése. Nézd meg az iwiwet, ott is őrzik a Csepel újság nevét olyanok, akiknek - hasonlóan hozzánk - a Csepel újság készítéséhez korábban semmi közük nem volt.
süti beállítások módosítása