CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Holló a hollónak, Németh a Borbélynak…

2010. december 13. 17:11 - Anzágo

 

Parlamenti forrásokra hivatkozva többször tájékoztattuk olvasóinkat arról, hogy Borbély Lénárd, Csepel egyik fideszes képviselője a mentelmi jog mögé bújva menekül a felelősségre vonás elől. Most olyan dokumentumhoz jutottunk hozzá, amelyik fehéren feketén bizonyítja információink pontosságát. Ennél is fontosabb, hogy a birtokunkba került dokumentum alapján világosan kirajzolódik, miként bundázzák (mutyizzák) meg a csepeli fideszes képviselők a büntető eljárás kikerülését. Íme:

 
Borbély Lénárd ellen rágalmazás miatt indítottak eljárást 2009. októberében. Ő akkor még hat hónapnyi távolságra volt az országgyűlési képviselő-választástól. Csak a rend kedvéért egészen pontosan: a kampány idén februárban kezdődött, a választás idén áprilisban volt, az eljárást tavaly októberben indították meg Borbély Lénárddal szemben. Ennek ellenére a mentelmi bizottságnak néhány hete, november végén azt mondta, hogy „ez egyike azoknak az ügyeknek, amelyeket a kampányidőszakban lejáratása céljából indított a feljelentő”. Ennek a valósággal köszönő viszonyban nem lévő kijelentésnek az alapján 2010. november 30-án Németh Szilárd szintén csepeli és ugyancsak fideszes országgyűlési képviselő előterjesztése alapján az Országgyűlés a Mentelmi bizottsága 7 igen és 1 nem szavazattal azt javasolta az Országgyűlésnek, hogy „Borbély Lénárd országgyűlési képviselő mentelmi jogát az adott ügyben ne függessze fel”. A javaslatot a mentelmi bizottság elnöke – minő véletlen – ugyancsak fideszes dr. Rubovszky György képviselő írta alá.
 
Holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Németh Szilárd fideszes polgármester,fideszes országgyűlési képviselő viszont Borbély Lénárd fideszes alpolgármesternek, fideszes országgyűlési képviselőnek nem függesztteti fel a mentelmi jogát. Így kerek a világ és gömbölyű a szappanbuborék meg a luftballon. Az utóbbi kettő előbb, utóbb szétpukkad…
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr912513485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2011.01.04. 22:33:06

Miért újság ez? Hazudik mind a kettő. Még a szemük sem áll jól.. És ilyen polgármestere, képviselője van a kerületnek..
süti beállítások módosítása