CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli diáksérültje is van a szombati diszkótragédiának? A rendőrség szerint senkit sem szúrtak meg

2011. január 18. 13:33 - Szerkesztő73

A Magyar Hírlap információi szerint a szombati West Balkán diszkótragédia során szúrt sebet kapott a  egy csepeli diák is. A fiú tegnap nem ment haza az iskolából, a rendőrség keresi - írja az MH 

A lap beszámolt arról, hogy két gimnazista lány halálát fulladás és a belső szervek vérzése okozta. A harmadik lánynak  több bordája is eltört, s az egyik átszúrta a szívét. A Magyar Hírlap ennél a pontnál tartotta fontosnak megjegyezni, hogy szúrt sebet kapott a diszkóban egy csepeli diák is"  Az öt eddigi gyanúsított mellett – akiknek előzetes letartóztatását kezdeményezték – a BRFK további tizenhárom személyt gyanúsít, akik szabadlábon védekezhetnek. További részletek

A rendőrség cáfolja a Magyar Hírlapnak azt információját, hogy a szombati diszkótragédiában szúrt sebet kapott egy csepeli diák,  aki

a lap állítása szerint ennek ellenére hétfőn még iskolába ment, ahonnan azonban már nem tért haza.

A lap keddi cikkében azt írják, hogy a halálos áldozatok közül ketten fogyasztottak kábítószert, szervezetükben amfetaminszármazékot találtak. Az újság szerint két lány halálát is fulladás és a belső szervek vérzése okozta, a harmadik áldozatnak több bordája eltört, és az egyik átszúrta a szívét.

„A Magyar Hírlap értesülései egyértelműen rosszak” – mondta Horváth Katalin Fanni rendőrzászlós, a BRFK szóvivője. A halál okát mindhárom lánynál egyértelműen fullladás okozota, és csak az egyik lány testében találtak kábítószert. Nem igaz az sem, hogy a szórakozóhelyen megszúrtak egy diákot.

A szurkálást Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője is cáfolta. Kérdésünkre elmondta: a tragédia estéjén kivonuló mentősöket 23:23-kor riasztották először, majd gyors egymásutánban még több hívás érkezett a szórakozóhelyről.

A mentők a Markó utcából érkeztek rohamkocsival 23:27-kor, majd még két kocsit kértek a központjukból, mert a helyszínen az előzőleg jelentett egy sérült helyett három eszméletlen sérültet találtak.

Néhány perccel ezután a rendőrök elkezdték az épület evakuálását, a mentők pedig bejelentették a központnak, hogy egy negyedik embert mérgezés gyanújával vettek kezelésbe.

Végül éjfélkor elindult az első kocsi a "mérgezett" sérülttel, akit a Központi Ágynyilvántartó az Erzsébet kórházba irányított, vagyis esetében valószínűleg nem alkoholmérgezésről volt szó, mert akkor a dél-pesti Jahn Ferenc kórházba küldték volna.

A három további áldozatot, akiknek nem volt légzése és a keringésük is leállt, a mentősök még próbálták újraéleszteni.

A mentősök szerint a három lányon nem voltak nagyobb külsérelmi nyomok, olyanok pedig pláne nem, amik fulladást okozhattak volna. Szúrt sebeket, bordatörést egyáltalán nem láttak rajtuk, bár az elképzelhető, hogy a félórás újraélesztés közben egyikük bordája eltört.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr232592789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása