CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Szárcsa utcában valami készül?

2011. január 20. 01:18 - Anzágo

 Újabb helyen, a csepelinfoplusz.hu blogon találtuk az előző bejegyzésünkhöz hasonló segélykérő "kommentet", amit most szintén szó szerint ismertetünk. Eddig ezekkel ellentétes jelzést nem láttunk:

 "Tisztelt -bármelyik oldalon fórumozók!

Most értesítettek bennünket, hogy a régi és népszerű iskolát , a Szárcsa utcai általános iskolát be akrja záratni a polgármesteri széket elfoglaló személy. Ma este lesz testületi ülés , ahol ezt bejelenti. Ha minden igaz, alternatívát is fog/akar kínálni, de ez nem biztos. Kérünk mindenkit, hogy segítsen a bezárás megakadályozásában!
Kérem a szocialista frakció tagjait ,a többi frakció tagjait, a fórumozókat , hogy -esküjükhöz és ígéreteikhez híven – a kerületet támogassák, fejleszék és ne engedjenek egy eltévedt ölet megvalósulásának!Kérjük a most ide járó gyerekek szüleit és azokat, akik az eltel 50 !! évben idejártak, hogy fogjunk össze és akadályozzuk meg intézményünk bezárását!

Erős Csepelért Mozgalom"

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr512599289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szárcsa fióka 2011.01.20. 20:28:45

Ma már be is jelentették intézményünkben, hivatalosan is.

Szárcsa fióka 2011.01.20. 20:30:42

Hol vannak a csepeliek? Hol a civilek, akik eddig minden ügy mellé olyan bátran odaálltak?
Minden segítségre szükségünk van.

Anzágo 2011.01.20. 21:26:09

@Szárcsa fióka: Kedves Szárcsa fióka! Kérlek, írd meg a részleteket, a Csepel újság közzé teszi a tőled kapott információt, és segít, amiben csak lehet

grizzli 2011.01.21. 08:50:20

Sziasztok!
A hír igaz. Jan.27-én fogja az előterjesztést tárgyalni az könkormányzat.
Az előterjesztés megtekinthető a www.budapest21.hu jobb oldalt fent meghívó címszó alatt 9. napirend, 13.sz. előterjesztés. Nem csak a Szárcsáról van szó, hanem több intézményről.
Csak az nem derül ki belőle, hogy mindezt hogyan akarják megvsináni és az így kialakult helyzetet hogyan kívánják kezelni.
A stratégia ami a címe az anyagnak, bezárás, megszüntetés, bontás. De miért, és mi lessz azokkal akiket ez érint arról semmi. Senkivel nem beszéltek, szülők, tanárok, stb. döntenek.
És kész.

grizzli 2011.01.21. 10:04:48

Január 27-én 17 órakor lesz az önkormányzatnak ülése. Minél több szülőnek el kéne menni oda és megérdeklődni, hogy miképpen is gondolták ezt.

Szárcsa fióka 2011.01.21. 15:22:56

Kérjük a Zöld Duna partért egyesület, a Nagycsaládosok, a helyi fideszes képviselők segítségét!
Zupkó úr, Bercsik úr! Ugye, önök nem szavazzák meg? Intézményünk 50 éves, az előző ciklusban nagy felújítások, korszerűsítések történtek. Az a pénz ezek szerint kidobott pénz?
Kérjük a Csepel Újság segítségét, hogy az említett képviselőket kérdezze meg az ügyben!

Köszönjük!

batan 2011.01.23. 11:08:39

A döntéssel az elviek szintjén egyetértek, hiszen az iskola alacsony kihasználtsággal működik, ráadásul a gyerekek nagy része állítólag szigetszentmiklósi. Más kérdés, hogy nagyon sajnálnám a bezárást, mert épp most szeptembertől szerettük volna ide járatni a kisfiunkat.

reader21 2011.01.23. 12:06:29

@batan: Elvileg sem értek egyet a döntéssel. Egyszer már a csepeli gyerekek is megérdemelnék, hogy hasonlóan az a belvárosi, budai gyerekekhez, hasonlóan zsúfoltság nélkül, nyugodt, jó körülmények között tanuljanak. A Szárcsában minden meg van ehhez. Gyönyörű a környék, gyönyörű, családias az iskola, igen jók a pedagógusok. Látom, 71 százalékos a hely-kihasználás (NEM FÉRŐHELY!!!). Ennél a méretnél fantasztikusan jó dolgokat lehetne kihozni a gyerekekből. Összetartani, fejleszteni és nem szétverni kellene a Szárcsát. Talán még nem késő!

batan 2011.01.23. 16:13:25

@reader21: Azon túl, hogy a Szárcsa van hozzánk a legközelebb, éppen az általad írtak miatt szerettük volna, ha gyerekeink ide járjanak. Nem tudom, milyenek a belvárosi és budai iskolák, de tényleg nem racionális, hogy a csökkenő gyereklétszám mellett továbbra is 80-as évekhez méretezett iskolarendszer maradjon fenn.
Más kérdés, ha tényleg az iskolások majdnem fele Miklósról érkezik, az ottani önkormányzat miért nem segíti jobban (anyagiakkal) ezt az iskolát??? Erről van valakinek (pontos) infoja? A képhez ez is hozzátartozna, szerintem.

Szárcsa fióka 2011.01.23. 21:23:25

Nem valós , a gyerekek egy része tényleg "szigetszentmiklósi", mert így lett meghatározva a közigazgatási határ. Viszont sok régi cseeplei család költözött a 71-es végállomásától néhány száz méterre. Talán 15-20% "miklósi, ha jól tudom. Mit jelent az alacsony kihasználtság? 71% igen ideális, hiszen így oda tudnak figyelni a gyermekekre a pedagógusok (meg is teszik), van helyük az odajáró tanulóknak is , hogy jólérezzék magukat. A környezet ideális (nincs benzin bűz, közel a Duna-part stb.). Kinek miért áll érdekébe ezt az idillikus állapotot tönkretenni?

reader21 2011.01.23. 21:33:14

@batan: Jogos és ésszerű a megjegyzésed. Ezzel együtt szavaidból is kitűnik, hogy számunkra csak félinformációkat tesznek nyilvánossá alig hozzáférhetővé. Emlékszem rá, a békebeli Csepel újság is megírta talán két éve, hogy Csepel és Szigetszentmiklós megegyezett anyagilag is a miklósi gyerek csepeli oktatásának, óvodáztatásának anyagi feltételeiről. Erről azonban MOST senki egy szót sem szól. A most közzé tett adatokat senki sem ellenőrizte, csak egy forrás van, és az nekem mindig gyanús. De ha elfogadnám is a kiszemezett adatokat, akkor sem látom indokoltnak, hogy 71 százalékos helykihasználásnál iskolát, iskolákat szüntessenek meg. Arról nem is beszélve, hogy ILLENE (jogilag persze kötelező volna) MEGVITATNI az elképzelést, a szempontokat a csepeli érdekeltekkel, és a vita tapasztalatai alapján 3-4, de legalább ALTERNATÍV (tehát kettő) megoldási javaslatot kidolgozni. Így egy döntés azért védhető lenne, nem úgy mint ami most készül ERŐBŐL
süti beállítások módosítása