CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli iskolamegszüntetésekről döntenek ma a fideszes kerületvezetők

2011. január 27. 02:24 - Anzágo

Túl sok jóra nem számítanak azok a csepeliek, akik a fideszes vezetésű Csepeli Önkormányzat képviselő-testületi ülésének mai döntését várják a csepeli iskolabezárásokról. (Az ülés délután öt órakor kezdődik a Szent Imre téri polgármesteri hivatalban. A napirend innen letölthető. Az LMP állásfoglalása. A fideszes Handa Banda hangja) A Csepel újság olvasói, szerkesztői nyolc nappal ezelőtt pedagógusoktól szereztek tudomást a fideszes városvezetés szándékáról: megszüntetik, magyarán be akarják zárni az 50 éves Szárcsa utcai általános iskolát, a Régi Rákóczi iskolát. A fővárosi átadással gyakorlatilag megszüntetik a Csete középiskolát is … Nyolc nap óta Csepel fideszes vezetői egy szó nem sok, de annyira sem méltatták a csepelieket, hogy közöljék velük: mire és miért készülnek. Aztán csak kiderült, hogy a Morovik Attila fideszes alpolgármester által jegyzett Javaslat a közoktatási intézményhálózat működésével kapcsolatos stratégiai döntések meghozatalára, illetve előkészítésére fedőnevű előterjesztés tulajdonképpen a kiszemelt csepeli iskolák végítéletét jelenti. A XXI. kerület fideszes vezetői a csepelieket megfosztották, elzárták a tájékozódás önkormányzati lehetőségeitől: megszüntették a Csepel újságot; nem szolgáltatott információt tegnap éjszakáig a csepel.hu. A Csepp TV és a Csepeli Hírmondó egy árva szót sem szólt a fenyegető fordulatról, stb. Ennek ellenére, ilyen körülmények között is futótűzként terjedtek a hírek. Az internetes fórumoknak köszönhetően a csepeliek egymással vitázva, indokolva vagy érzelmeik alapján elmondták véleményüket, kétségtelen alkalmanként nyersen, keserűen. Amit csak lehetett összegyűjtöttünk. Forrásaink: a  Csepel újság, a csepelinfoplusz.hu, index.hu-Csepel topic és a csepel.info. kommentjei. Szárcsafióka segélykérésével kezdődött minden. Mi lesz a vége?

Ami tény: most csepeliek véleményéből összeállított terjedelmes, de igen csak érdekes, jól hasznosítható csepeli kortörténeti és KÓRTÖRTÉNETI dokumentumot nyújtunk át olvasóinknak:
 
Nekünk meghozta a boldog új évet!
Be akarja záratni iskolánkat!
Erre van idézete ?

Bejegyzés: Ördögi szarvas hiba Németh Szilárd angyalos üdvözletében
 
Ma már be is jelentették intézményünkben, hivatalosan is.

Bejegyzés: A Szárcsa utcában valami készül?
Hol vannak a csepeliek? Hol a civilek, akik eddig minden ügy mellé olyan bátran odaálltak?
Minden segítségre szükségünk van.

Bejegyzés: A Szárcsa utcában valami készül?
@Szárcsa fióka: Kedves Szárcsa fióka! Kérlek, írd meg a részleteket, a Csepel újság közzé teszi a tőled kapott információt, és segít, amiben csak lehet

Bejegyzés: A Szárcsa utcában valami készül?
Sziasztok!
A hír igaz. Jan.27-én fogja az előterjesztést tárgyalni az önkormányzat.
Az előterjesztés megtekinthető a www.budapest21.hu jobb oldalt fent meghívó címszó alatt 9. napirend, 13.sz. előterjesztés. Nem csak a Szárcsáról van szó, hanem több intézményről.
Csak az nem derül ki belőle, hogy mindezt hogyan akarják megcsinálni és az így kialakult helyzetet hogyan kívánják kezelni.
A stratégia ami a címe az anyagnak, bezárás, megszüntetés, bontás. De miért, és mi lesz azokkal akiket ez érint arról semmi. Senkivel nem beszéltek, szülők, tanárok, stb. döntenek.
És kész.

Bejegyzés: A Szárcsa utcában valami készül?
Január 27-én 17 órakor lesz az önkormányzatnak ülése. Minél több szülőnek el kéne menni oda és megérdeklődni, hogy miképpen is gondolták ezt.

Bejegyzés: A Szárcsa utcában valami készül?
Kérjük a Zöld Duna partért egyesület, a Nagycsaládosok, a helyi fideszes képviselők segítségét!
Zupkó úr, Bercsik úr! Ugye, önök nem szavazzák meg? Intézményünk 50 éves, az előző ciklusban nagy felújítások, korszerűsítések történtek. Az a pénz ezek szerint kidobott pénz?
Kérjük a Csepel Újság segítségét, hogy az említett képviselőket kérdezze meg az ügyben!

Köszönjük!

Bejegyzés: A Szárcsa utcában valami készül?
 
Halihó! Szilárd úrfi már talán le is mutyizta valamelyik kebel(bocsánat: párt) béli cimborájával az ügyet? Kié lesz a terület? Mennyiért? Mi fog épülni az épület helyén?
És miért nem hagyja legalább , hogy "kifusson" a most még idejáró összes évfolyam?
Vannak érveik is vagy a Handa Bandának csak a handabanda megy? A csepel pont infon akkora hülyeségeket írnak a Fidesz fan élőhalottak, hogy csak néz az ember , mint Áder az angol szövegre.

Bejegyzés: Lelelplezték a Szárcsa utcai titkot: megszüntetik az iskolát
Tudja valaki, hogy mikor lesz az a bizottsági ülés, amelyiken ezt a gyalázatot tárgyalják? Elvileg szerdáig meg kellene tartaniuk a bizottsági ülést, ha nem akarnak teljesen törvénysértők lenni. Persze, jól tudom, hogy ez ma a legkisebb probléma a Fidesz háza táján. De mégis! Hátha lesz legalább formálisan valamilyen bizottsági ülés, ahol az iskolabezárásokról tárgyalnak. Oda (is) el kellene menni érvelni, hiszen a csepeli gyerekekről van szó. Ma a Szárcsa és a Csete. A folytatás sejthető. Nem kellene némán, ölbe tett kézzel várni a bizonyosságot!

Bejegyzés: Csete csata Szárcsa fojtogatással
A döntéssel az elviek szintjén egyetértek, hiszen az iskola alacsony kihasználtsággal működik, ráadásul a gyerekek nagy része állítólag szigetszentmiklósi. Más kérdés, hogy nagyon sajnálnám a bezárást, mert épp most szeptembertől szerettük volna ide járatni a kisfiunkat.

Bejegyzés: A Szárcsa utcában valami készül?
@batan: Elvileg sem értek egyet a döntéssel. Egyszer már a csepeli gyerekek is megérdemelnék, hogy hasonlóan az a belvárosi, budai gyerekekhez, hasonlóan zsúfoltság nélkül, nyugodt, jó körülmények között tanuljanak. A Szárcsában minden meg van ehhez. Gyönyörű a környék, gyönyörű, családias az iskola, igen jók a pedagógusok. Látom, 71 százalékos a hely-kihasználás (NEM FÉRŐHELY!!!). Ennél a méretnél fantasztikusan jó dolgokat lehetne kihozni a gyerekekből. Összetartani, fejleszteni és nem szétverni kellene a Szárcsát. Talán még nem késő!

Bejegyzés: A Szárcsa utcában valami készül?
@reader21: Azon túl, hogy a Szárcsa van hozzánk a legközelebb, éppen az általad írtak miatt szerettük volna, ha gyerekeink ide járjanak. Nem tudom, milyenek a belvárosi és budai iskolák, de tényleg nem racionális, hogy a csökkenő gyereklétszám mellett továbbra is 80-as évekhez méretezett iskolarendszer maradjon fenn.
Más kérdés, ha tényleg az iskolások majdnem fele Miklósról érkezik, az ottani önkormányzat miért nem segíti jobban (anyagiakkal) ezt az iskolát??? Erről van valakinek (pontos) infója? A képhez ez is hozzátartozna, szerintem.

Bejegyzés: A Szárcsa utcában valami készül?
Nem valós , a gyerekek egy része tényleg "szigetszentmiklósi", mert így lett meghatározva a közigazgatási határ. Viszont sok régi csepeli család költözött a 71-es végállomásától néhány száz méterre. Talán 15-20% "miklósi, ha jól tudom. Mit jelent az alacsony kihasználtság? 71% igen ideális, hiszen így oda tudnak figyelni a gyermekekre a pedagógusok (meg is teszik), van helyük az odajáró tanulóknak is , hogy jól érezzék magukat. A környezet ideális (nincs benzin bűz, közel a Duna-part stb.). Kinek miért áll érdekébe ezt az idillikus állapotot tönkretenni?

Bejegyzés: A Szárcsa utcában valami készül?
@batan: Jogos és ésszerű a megjegyzésed. Ezzel együtt szavaidból is kitűnik, hogy számunkra csak félinformációkat tesznek nyilvánossá alig hozzáférhetővé. Emlékszem rá, a békebeli Csepel újság is megírta talán két éve, hogy Csepel és Szigetszentmiklós megegyezett anyagilag is a miklósi gyerek csepeli oktatásának, óvodáztatásának anyagi feltételeiről. Erről azonban MOST senki egy szót sem szól. A most közzé tett adatokat senki sem ellenőrizte, csak egy forrás van, és az nekem mindig gyanús. De ha elfogadnám is a kiszemezett adatokat, akkor sem látom indokoltnak, hogy 71 százalékos helykihasználásnál iskolát, iskolákat szüntessenek meg. Arról nem is beszélve, hogy ILLENE (jogilag persze kötelező volna) MEGVITATNI az elképzelést, a szempontokat a csepeli érdekeltekkel, és a vita tapasztalatai alapján 3-4, de legalább ALTERNATÍV (tehát kettő) megoldási javaslatot kidolgozni. Így egy döntés azért védhető lenne, nem úgy mint ami most készül ERŐBŐL

Bejegyzés: A Szárcsa utcában valami készül?
Nyilvános a bizottsági ülés is? Nem csak az önkormányzat értekezlete nyilvános? Úgy tudom, hogy a bizottsági értekezletekre csak a képviselők mehetnek be. Erre a szárcsás-csetés bizottsági megbeszélésre azért én is elmennék

Bejegyzés: Csete csata Szárcsa fojtogatással
A bizottsági ülések nyilvánosak csak úgy mint a képviselő-testület tanácskozásai, vagyis minden 14 éven felüli érdeklődő részt vehet rajta.

Bejegyzés: Véget vetünk a dugdosásnak! Heuréka! Megtaláltuk a meghívót!
Egy előző bejegyzésben megszólították Zupkó urat és Bercsik urat, szerintetek nem szavaztak "rendesen"? Csak hogy mindenki tudja: mindketten a szárcsások voltak! Az iskolájukban tanult fegyelem jól jött nekik a szavazáskor is!
Bocsánatot kérni????? Nevetséges, az arcukat sem adják a történtekhez.
A gyerekek nem tudják hová menjenek, a sokan most keresték meg a térképen a Kék iskolát!!!
És a dolgozók? Ígéretekkel van tele a padlás!

Bejegyzés: Németh Szilárd és a Szárcsa-bezárás
Le se szarja Bercsik,azt a jó szemét Némethre veti és figyeli, mit int a helyi Führer. Ezt az arcot én sem adnám. Eddig egy senki volt, most hirtelen nagy senki lett...
A dolgozókat megfélemlítették, az igazgató nem tesz semmit. Most olvastam a csip-en , hogy létszám stop van kiadva, szárcsás gyereket nem vehetnek fel máshova , csak a Kék suliba. Új neve van a Handa banda vezetőjének,(szintén Cs I P): Féregh Szilárd :o)
Apropó Németh: Mi van itt Csepelen , Németh?! Hol a közbiztonság? Lövöldöznek, rabolnak? Mit tesz a polgármester ennek megakadályozására?

Bejegyzés: Németh Szilárd és a Szárcsa-bezárás
 
 
))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
 
Csepelinfoplusz.hu
 
· csapos szerint:
OFF!!!!
Csepelen a Szárcsa utcai általános iskolának ki segít? Megmaradásukért az a mutyibányász fideszes polgármester, Németh Szilárd fog segélykoncertet szervezni, aki a Szárcsa utcai iskola megszüntetésén dolgozik? Más csepeli fórumokon már vészjeleket ad “Szárcsa-fióka”. A csepel.info mint a Csepeli Önkormányzat hivatalosnak kijelölt szócsöve hallgat, elhallgatja ezt a “dicsőséges” intézkedést. Mi a bánat folyik Csepelen?!!!
Szárcsa-fióka jelzései:
1. (Január 19.) Tisztelt -bármelyik oldalon fórumozók!
Most értesítettek bennünket, hogy a régi és népszerű iskolát , a Szárcsa utcai általános iskolát be akarja záratni a polgármesteri széket elfoglaló személy. Ma este lesz testületi ülés , ahol ezt bejelenti. Ha minden igaz, alternatívát is fog/akar kínálni, de ez nem biztos. Kérünk mindenkit, hogy segítsen a bezárás megakadályozásában!
Kérem a szocialista frakció tagjait ,a többi frakció tagjait, a fórumozókat , hogy -esküjükhöz és ígéreteikhez híven – a kerületet támogassák, fejlesszék és ne engedjenek egy eltévedt ölet megvalósulásának!Kérjük a most ide járó gyerekek szüleit és azokat, akik az eltel 50 !! évben idejártak, hogy fogjunk össze és akadályozzuk meg intézményünk bezárását!
2. (Január 19.) Mit dugdosnak a kerületvezetők? Hogy mit? Azt, hogy be akarják zárni intézményünket. Ma este kerül bejelentésre , a testületi ülésen. Köszönjük, polgármester!
Kérünk mindenkit, hogy segítsen megakadályozni intézményünk bezárását!
3. (Január 19.) Németh Szilárd nekünk meghozta a boldog új évet!
Be akarja záratni iskolánkat!
Erre van idézete ?
4. (Január 20.) Ma már be is jelentették intézményünkben, hivatalosan is.
5. (Január 20.) Hol vannak a csepeliek? Hol a civilek, akik eddig minden ügy mellé olyan bátran odaálltak? Minden segítségre szükségünk van.
Szárcsa-fióka helyett már személyesen kérdezem újra: mi a bánat folyik itt Csepelen???!!!
A csepeli MSZP mit tud erről? A segélykiáltásra mi a válasz?
· Bakos Ida szerint:
Szomorú a hír, ha iskola-bezárásról szól. Szép 50. születésnapi ajándék a Szárcsának(:! Sajnos tény, hogy a 254 férőhelyen csupán 180 gyerek tanul jelenleg az iskolában. Nagyszerű lehetőség a pedagógusoknak az egyéni bánásmódhoz az alacsony osztálylétszám. Ám a gazdasági helyzet most a kihasználtságot fontosabb szempontnak tartja.
Évek óta pedzegetik a bezárást; úgy néz ki, most meg is lépik.
A legtöbb iskola (kettő kivételével) nem dicsekedhet 100%-os kihasználtsággal. Viszont nagyobbak, több gyerek befogadására alkalmasak.
Talán ezért esett a választás a Szárcsára. Itt sérül kevesebb érdek.
Ez persze nem vigasz a jelenlegi szárcsásoknak.
· Féregh Szilárd szerint:
Fontolgatták? Lehet. De nem lépték meg. A mocskos, diktatórikus szocik nem lépték meg. Bezzeg a Fidesz-becsapva a csepeli választókat – máris megkezdte áldásos 2011.évi ténykedését. Morovik hogy néz a diákjai, a volt kollégái szemébe? Egy nyalonc, akinek csak a pozíció számít-elérte élete csúcsát: az egyszerű tesitanár alpolgármester lett… (
· Bakos Ida szerint:
Lehetne itt írogatni ismét az iskola kihasználtságáról (46%), arról, hogy a középiskola fenntartása a főváros feladata, nem a kerületé.
És arról is, hogy a tesitanárok egyetemi végzettségűek, s nem egy tesitanárból lett már például iskolaigazgató. Ezért aztán nem értem, mért ne lehetne tesitanárból alpolgármester is.
Az említett úrnak biztos nem könnyű a diákjai és a volt kollégái szemébe nézni ebben a helyzetben. A népszerűtlen döntéseket nem könnyű sem meghozni, sem vállalni. Sokkal könnyebb kritizálni.
· Féregh Szilárd szerint:
Idácska!
Ha ennyire védi a fideszeseket, akkor biztos maga is az. mert tudja, nem láttam, hogy ilyen vehemenciával és ilyen bölcs mondatokkal állt volna ki 207-2008 környékén a szintén nehéz, népszerűtlen, de ésszerű döntéseket meghozó szocialista kormány mellett is… (
Akkor meg ne itt bölcselkedjen, hanem az elvtársainál, odaát!
· Bakos Ida szerint:
Senkit nem szándékom védeni, pusztán tárgyilagosan próbálom szemlélni az iskolákkal kapcsolatos dolgokat. S amennyit erről tudok, igyekszem megosztani azokkal, akik esetleg még nem tájékozódtak róla.
Nem túl régóta olvasgatom a fórumozók hozzászólásait, 2007-2008 környékén még nem ismertem ezt az oldalt.
Véleményemmel megpróbálok egyenes lenni, sem jobbra, sem balra nem elhajlani.
Bízom benne, hogy ezen az oldalon nem tilos az egyenes beszéd.
· Féregh Szilárd szerint:
Értem. Tehát az egyenes dolog ön szerint, hogy bátran nem mondtak semmit erről a tervükről? És milyen alapon próbál ön az iskolákkal kapcsolatos dolgokat megosztani, miközben még a nyilvánvaló számokat sem ismeri?
Az egyenes beszéd nem tilos, de talán próbálkozzon a másik oldalon is, mert ott egy fia szó nincs erről. Meg másról sem, ami a csalással hatalomra került hazug polgármesternek és társaságának kellemetlen lehet. Ha elolvasta volna az előterjesztést maga kis …. , nagyképű …., akkor nem írkálna itt baromságokat. És nem próbálna szerecsent mosdatni…
· Bakos Ida szerint:
Véleményemmel próbálok egyenes lenni, nem az új önkormányzatról alkotok ítéletet.
A számokat az előterjesztés adataiból vettem, azt többször is alaposan áttanulmányoztam, mert magam is érintett vagyok ebben a kérdésben.
Hozzászólásaimat igyekszem tényekre és ismeretekre alapozni.
Nem az a célom, hogy sárba döngöljem azokat, akiknek nem egyezik a véleményük az enyémmel.
S ha ezen az oldalon csak így lehet vitázni, valóban érdemes a másikat megpróbálni.
· Féregh Szilárd szerint:
Próbálja, Idácska. Maga olyan kis egyenes, tehát biztos talál kivetnivalót odaát, ahol mindenki “korrekt, okos, felkészült, nem gyűlölködő”.
Egyébként maradjon, mert én eddig nem jártam itt, csak azt gondoltam, mint szülő, aki szintén érintett sok társával együtt,hogy legalább a helyi ellenzékben bízhatok. De látom nem, úgy hogy távozok.
· Havasi Gábor szerint:
Bocsi, de úgy értesültem, hogy a bizottsági ülésen ezt az előterjesztést az mszp-sek is elfogadták. Kérdése is csak a jobbikos képviselőnek volt.
· csapos szerint:
Féregh Szilárd: miért kellene innen bárkit elzavarni? (Nem kell feltétlenül a nick-nevedhez méltónak lenni…)
Bakos Idával lehet egyetérteni, vitatkozni, érvelni. Speciel én nem értek egyet vele, de szívesen olvasom BI sorait. Hagyd meg nekem ezt az örömet ITT.
MÁS!
Mikor volt a bizottsági ülés?????
Igaz, amit Havasi Gábor ír?????
Egyelőre nem hiszem, de
a rohadt életbe’ MÉLTÓZTASSON VÉGRE MEGSZÓLALNI VALAMELYIK SZOCIALISTA KÉPVISELŐ!!!!!!!! (ÉN RÁJUK ÉS NEM A NÉMA LEVENTÉKRE SZAVAZTAM.) Szóval: mit csinálnak a csepeli szocialisták képviselő-testületben?
· Féregh Szilárd szerint:
Én nem akartam elzavarni senkit. (Nem kell feltétlenül a nicknevedhez méltóan egyszerűnek lenned). És amíg nem kezdtél el személyeskedni, kedveltelek is. BI meg hülyeségeket írt. Aki elolvasta az anyagot (nem úgy, mnt ő), az láthatta. Elég baj, hogy senki nem tesz semmit sem ebben az ügyben, sem más ügyben. A Fidesz és itteni vezére ennyire lebénított mindenkit?
· csapos szerint:
Én már csak ilyen egyszerű vagyok, és ha egy nagyon fontos ügyről van szó, akkor a szent cél érdekében még EGY ügyű is leszek. Őszinte szenvedélyességed tisztelem.
Az utolsó két mondatoddal maximálisan egyetértek – SAJNOS!
· Bakos Ida szerint:
Az előterjesztés nem csak a Szárcsa iskoláról szól.
Ott van még mellette a régi Rákóczi és a Csete középiskola is. A százalékos adat ez utóbbi kihasználtságára vonatkozik. S mivel a t. fórumozó ennek az iskolának a tesitanáráról írogatott, azt gondoltam nyilvánvaló, hogy én is erről beszélek.
Ha őszinték vagyunk, a két említett iskola leépítésének folyamata sem most kezdődött el, hanem már néhány évvel ezelőtt.
Velem lehet vitatkozni, de a tényekkel aligha.
· Tanár szerint:
Én azt olvasom, hogy nem most döntenek,hanem előkészítenek.
Így megmentik a Kéket meg a Ligeti iskolát,és összevonják az önkormányzatot egy épületbe-ez racionálisnak látszik.
A Jedliket nem adják át a fővárosnak?
· csapos szerint:
Kedves Bakos Ida!
Ha volt ilyen folyamat, amiről Ön beszél, akkor ezt be kellene bizonyítani, be kellene mutatni, tényekkel alátámasztani Morovik Attila fideszes alpolgármester részéről, hiszen ő az előterjesztője az iskolákat megszüntető előterjesztésnek. Nem volna ez olyan nehéz, ha vannak ilyen tények. Magyarország (még) nem királyság, ezen belül Csepel (még) nem elszigetelt fejedelemség, ahol kénye-kedve szerint az ország- vagy a városvezetés azt csinál amit akar. Összegezve: a tényeket, az indokokat hiányolom, és mindenek előtt az háborít fel, hogy semmilyen egyeztetést nem szervezetek erről az intézkedésről a csepeliekkel, a szülőkkel, a diákönkormányzatokkal, a szülőkkel. Nem hiszem, hogy egyedül az iskolák megszüntetése volna az üdvözítő út.
· csapos szerint:
Az egyik legfontosabb csoportot sajnos kihagytam: A PEDAGÓGUSOKKAL SEM EGYEZTETTEK, CSAK AZ ÍTÉLETET HIRDETTÉK KI – AZ ÍTÉLETHOZATAL ELŐTT!
· Tanár szerint:
Kedves Csapos!
Ha elolvasom,az előtejesztést több olyan dolgot találtam,amit Ön hiányol.
1. A határozat arról szól, hogy a szükséges egyeztetések (a hiányolt folyamat)után kell a döntést előkészíteni márciusig-itt felhatalmazást kérnek.
2. A régi Rákócziból pár éve már tagiskolát csináltak-és nagyon kevés a kihasználtsága. De az ott lévő gyerekekkel megmenthetik a Ligeti iskolát.
3. A Szárcsában pedig 1,5-2-szer annyiba kerül egy gyermek ellátása mint másik intézményben (az én gyermekem szempontjából- ez is indok. És megmenthető a Kék iskola is.
A Jedlik visszaadása nem került szóba?
· Balról szerint:
Ennek a döntésnek a szakmai elõkészületei három éve tartanak. Ezért nem lepett meg senkit, és ezért csak a Csapos vonaglik itt is. Borka-Szász és Szenteczky is több helyen elmondták, hogy fenntarthatatlanná vált a struktúra, fájdalmas lépések kellenek. Azt nem lehet figyelmen kívül venni, hogy feleannyi gyerek sincs, mint amennyire anno az intézményrendszert kiépítették.
Felelõs döntés kell; fejleszteni az iskolákat, és megválni a fenntarthatatlantól. Az MSZP is akkor politizál felelõsen, ha a fennmaradó iskolák fejlesztését követeli, mert több helyen balesetveszélyes az iskola a lepusztultságtól!
· csapos szerint:
Balról!
és jobbról is:
Felelős döntés kell!!! Ebben egyetértünk.
Ennek alapvető feltétele a felelős előkészítés, a sokoldalú egyeztetés, aminek a csepeli iskolamegszüntetések esetében nyoma sincs.
Sajnos, velem együtt mind azok “vonaglanak” (pedagógusok, szülők, gyerekek, iskolai fizikai dolgozók, közalkalmazottak, beszállítók, stb.) akiket az előkészítés nélküli intézkedés közvetlenül, húsba vágóan érint. Balról én valódi álláspontot hiányolok és nem mellébeszélést, mert abból jobbról nagyon jó a felhozatal.
· Balról szerint:
Csapos, hol láttál te arról kt-döntést vagy határozatot, hogy a Szárcsát bezárják? Mert olyan nincs!
Amit te hiányolsz, az pont az az elõterjesztés, amit olvasol! Ez nem dönt róla, hanem döntést elõkészít. Ha nem írnák le, hogy mit akarnak, nem az lenne a baj?
· csapos szerint:
Balról (és jobbról) sem vicc ez! Te hol olvastál volna, honnan tudtál volna erről az iskolamegszüntetősdiről, ha itt a szülők és a pedagógusok nem szólnak a készülő intézkedésről?!
A megfélemlített, állásukat joggal féltő pedagógusokkal végítéletet hirdettek, mielőtt megvitattak volna velük bármit. (Az eldugott előterjesztést is csak csütörtökön méltóztatnak majd elővenni, NYILVÁNOS bizottsági ülésnek híre, hamva sincs, a hivatalos fideszes helyi sajtóban, ami most az infós Handa Banda, abban egy hangot sem nyekkentenek, stb, stb, stb.) A szülőkkel kész tényeket közölnek. Ezek után BALRÓL csodálkozol, hogy akinek a lábára lépnek, az szóvá teszi ezt???!!!
Ez bizony tényleg olyan mint amit a Tanú című filmben láthattál: a csepeli iskolabezárások írásos ítéletét egy kicsit nagyon összekeverték a vádirattal.
· Balról szerint:
Három éve tud róla mindenki te balfék. Hol voltál eddig? Szenteczky meg a Borka is beszéltek róla, hogy fájdalmas lépéseket kell megtenni, mert a struktúra fenntarthatatlan.
· Szárcsa fióka szerint:
Hol beszéltek róla? Mikor? És miért nem egyeztetett a polgármester az igazgató úrral, a tanári karral? Hol az MSZP (nem akarunk politikát vinni bele, de -sajnos- a megkeresett fideszes képviselők szóba se álltak velünk, elzárkóztak bármilyen segítségnyújtástól), hol a sajtó? És miért tiltotta meg a polgármester ,hogy az általa kijelölt iskolán kívül bármely más kerületi iskola gyermeket vehessen át? Mi lesz azokkkal, akik nem engedhetik meg maguknak az utazást, a gyermek kísérését?
Segítséget kérünk!!!!
· közalkalmazott szerint:
Nagyon irritál balfék hozzászólása, mert ilyen hangnemben nem illene erről a témáról írni.
Tudod balfék, valóban kihangsúlyozta Borka, hogy strukturális változás kell a kerületben, de mindenki tudja, mindezt előre megfontoltan, széles körben, vitára bocsájtva, mindenki véleményét meghallgatva tették volna! Nem így, kis király módjára kijelentve!
Áttanulmányozva az előterjesztést, lenne néhány észrevételem, de a legfontosabb, amely most ehhez a témához kapcsolódik: Vajon a Móra iskolát, amelynek rosszabb a kihasználtsága, mint a Szárcsáé, miért nem szüntetik meg?
Köztudomású, hogy ebben az iskolában kis létszámú osztályok működtek, amelyekben elég sok volt a közösségbe nehezen beilleszkedő gyermek, olyanok, akik nagyobb közösségekben inkább hátráltatták a pedagógiai munkát. Ott, a Szárcsában, nyugodt, családias környezetben viszont sokkal több idő jutott az egyéni, speciális bánásmódra.
Én, személy szerint nagyon sajnálom őket, és nem tartom szerencsésnek ezt a döntést. Az ilyenfajta megoldás meg fájdalmas, antidemokratikus.
· Szárcsa fióka szerint:
Így van, kedves közalkalmazott! Sokan pont a családias környezet, a nyugalom, az egyéni “foglalkozás” miatt hozták ide a gyermekeiket….
Köszönjük, polgármester úr, köszönjük, helyi fideszes képviselők! Reméljük, legalább kicsit szégyellik magukat, elsősorban Bercsik és Zupkó urak (ők tudják miért) és Tóth János Iroda vezető…
· csapos szerint:
Balról – nak.
Sértegetés helyett bizonyítani kellene. Például az egyeztetés nélküli döntés jogosságát. Érveid, persze ehhez Balról még jobbról sincsenek.
Szárcsafiókának és közalkalmazottnak viszont az érvei mellett más is van: IGAZA!!!
· Szárcsa fióka szerint:
Rosszul érezzük magunkat, mert egy ilyen témát politikusok játékává kell silányítani- a Fidesz erőszakossága, gátlástalansága és egy diktátor hajlamú, bosszú szomjas személyiség miatt. Ugyanakkor a helyi ellenzék és a korábbi “kormányzó párt” gyengesége miatt is. És nem tudunk róla, hogy mit készül tenni akár az MSZP, a Jobbik vagy az LMP…
· Szárcsa fióka szerint:
A legrosszabbul az érint minket, hogy egy külön témát nem érdemelt ez az ügy. Nézzük meg, melyik témán belül beszéljük meg ezt az ügyet.
· Balról szerint:
Az a baj, hogy nem tudjátok, mirõl beszéltek.
Nincs olyan határozati javaslat, hogy bezárják a Szárcsát, ahol kevés a gyerek, nem is csepeliek és kétszer annyiba kerül az ellátásuk. Tehát nem ez a bezárás, tehát hazugság, hogy vita nélkül, azonnal bezárják. A Csapos vagy analfabéta vagy szimplán rosszindulatú kis gyûlöletpuffancs, aki gyerekeket akar felhasználni a Fidesz ellen.
Az igazság, hogy Tóth Mihály polgármester, Borka-Szász Tamás és a többiek már legkevesebb három éve tudtak arról, hogy ez bekövetkezik, és már õk eltervezték az intézmények bezárását, amirõl többször is beszéltek. Sõt! Borka nagy nyilvánosság elõtt felelõtlennek nevezte azokat, akik esetleg ellene mennek!
-->
6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr392617104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szárcsa fióka 2011.01.27. 20:12:27

Köszönjük a sok támogatást, a részvételt. Sokan voltak ma délután az önkormányzatban. Sajnos az történt, ami az előterjesztés alapján várható volt.

törött szárnyú fióka 2011.01.27. 20:38:44

Azt szeretném tudni, hogy a Polgármester úr és sleppje mikor áll a szülők (=választóik) elé, és mondja meg, hogy bezárják gyermekeink iskoláját?!
Remélem nem lesz arcuk eljönni az iskola "50 éves" rendezvényeinkre!!!
Nem az iskolabezárás ténye felháborító, hanem a módja.
És tényleg: a Mórát miért nem zárták be? Félig üres, mellette egy köpésre a Vermes, a végzett munka minőségéről most senki sem beszél ....Ja bocsi, elfelejtettem, hogy a színe narancsba hajlik ...

juliacska.kulka1988 · http://skypesuli.hu 2011.01.28. 11:10:48

Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a vége a dolognak.

grizzli 2011.01.28. 13:01:28

Végig olvasva a gyűjteményr sok igazság és még több érzelem tapasztalható a kommentekben.
Amit én gondolok erről az a következő.
Nehogy valaki is azt higyje, hogy ez egy előkészítés. Ez maga a döntés. Miért?
Mert februárban elő fogják terjeszteni az éves költségvetést és júliustól ezeknek az iskoláknak ( Szárcsa, Csete )a fenntartási költsége (közaalkalmazottak bére, rezsi költségek ) már nem is szerepel majd benne.
Márciusban pedig elő kell álni azzal, hogy melyik iskolákban lhet és hány első osztályt indítani, mert ennek ez a határideje. Utána lehet nézni ezeknek a dolgoknak.
A Szárcs iskolával kapcsolatban ez előző képviselő testületi többség is álszent módon járt el. Mindent megtettek azért, hogy a Szárcsa esélyeit csökkentsék a a 2 első osztály indításához. Láthatóan, de nem tényszerű döntésekben az Eötvös iskolát preferálták, s ebben partner volt a 2.sz.egyéni vk. fideszes képviselője is.
Az Eötvös isi igazgató nője mindkét pártnál jól feküdt, most meg a fidesznél van jó helyen. ( A sajkát szemszögéből)
Mit felejtettek el a korábbi és mostani döntéshozók. A gyerekeket és az ő esélyeiket a tovább tanulásban. A készülő új oktatási törvény szelleme szerint az a gyerek aki nem versenyistállóba jár annak esélyei az érettségi megszerzésére is minimálisra csökken. Ez a kontraszelekció.

A fullra feltöltött osztályok és intézmények csoportszáma eléri a 30-35 főt.
Ebben a tömegben aki nem zseni az elkallódik. A pedagógusnak sem érdeke sem ideje a nehezebben tanulókkal foglalkozni.
Amig a mérce az, hogy egy adott iskola, osztály hány tanulmányi versenyet nyert meg, egy osztályban mennyire magas az átlag eredmény, addig a gyengébb képességüek ( hangsúlyozom ők sem hülyék ) ebben a rendszerben elkallódnak. Tehetségek gyerekek vesznek el, mert a rendszer nem védi és nem sgíti őket.

A Csete helyzete. A fővárosnak történő átadással, most boritékolom a 2012 évben a Csete is bezárja a kapuit. Hova mennek azok a gyereke akik, a fentiekben ecsetelt szemlélet miatt nem elég jók a Jedliknek, a Fodornak, vagy a Vásárhelyinek.
A belvárosba még azok közül sem fér be mindenki akik a Jedliknek már jók.

A kötelezően ellátandó feladat ( ebben az esetben alap oktatás ) elvileg nem azt jelenti, hogy a gyerek nyolc évig jár egy helyre, s ezzel ezt a problémát ki lehet pipálni.

Az elöterjesztésben szereplő elérni kívánt cél a 25 fős csoport létszám a 100 %-ra való feltöltés mellet, hogy fog megvelósulni? Egyenlőre sehogy. Ez a maszlag.

AA korábbi többségnek sem volt ingerenciája a kerület oktatásának korrekt, tisztességes átszervezésére, s a jelenlegi többség sem akar ezzel a problémával tisztességesen szembenézni.
Amikor ellenzékben voltak, minden olyan ügyben tüntettek, amit most erőből lenyomnak a választóik torkán. Az emlékezet rövid.

Ezzel szemben csak egy jól összefogot polgári engedetlenségi mozgalom járhat sikerrel.
Akár az is benne lehet, hogy a Szárcsa és a Csete köré élőláncot alkosson az akiknek ez az ügy és kerület demokratikus ügyintézése mkég fontos.

A gyerekeknek nincs párt identitása! Viszont nekik lehet jővőjük, amit nem kéne ily módon tönkretenni.

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2011.01.28. 16:43:58

@grizzli: Mi benne vagyunk, tüntetünk, engedetlenkedünk és átvonulunk polgármesetr úr házához, kicsit forrradalmat játszani... :o) Majd meglátjuk, ahhoz mit fog szólni-hiszen mi nem garázdák leszünk, hanem forradalmárok.Iskola forradalmárok... :o)

igenember 2011.01.28. 22:56:15

Nyugika! Az MSZP is zárt be iskolákat. Lásd a 172 vagy a Csikó. Azt a Csikóról ki hitte volna? Volt benne anno vagy 1000 osztály kábé.
süti beállítások módosítása