CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fideszes lakásmutyi és fideszes névtrutyi Csepelen – Nem kérték a lakosság véleményét

2011. március 21. 09:47 - Szerkesztő73

Hivatalos forrásból eddig nem cáfolták a csepelinfoplusz.hu értesüléseit, amelyek a XXI. kerületi önkormányzat legutóbbi, rendkívüli képviselő-testületi üléséről származnak. Zűr zűr hátán, kapkodás, pazarlás, átláthatatlan döntések sorozata. Így jellemezhető a fideszes helyhatóság ténykedése. Szemtanúk beszámolója szerint a fideszes városvezetők mellett a fideszes képviselők meg sem szólalnak. Visszafojtott lélegzettel figyelik a fideszes városvezetők és a szocialista képviselők között zajló asszókat. A fideszes mamelukok csak a gombokat nyomkodják. Hogy mire? Ezt jól érzékelteti a csepelinfoplusz.hu tudósítása

Miként írják, normális esetben, egy város legfelsőbb döntéshozó szerve a képviselő- testület, amelynek ülésnapjain a testület döntéseket hoz a város életét illetően. Normális esetben persze… A fülkeforradalmi „új világban” ez másképp is lehet- sajnos. A XXI. kerületi fülkeforradalmi erő

utcanév változtatásra adta a fejét – írja a blog.
 
Volt is szép ünnepség, melynek keretében felavattatott az utcatábla, az ott lakók onnan értesülhettek, hogy hamarosan nem a Bajáki utcában laknak majd. Németh Szilárd fideszes polgármester mindenkit megnyugtatott a testületi ülésen, hogy miután felavatták az utcatáblát, majd megszavazták az erről szóló helyi rendeletet, előterjesztik a fővárosnak is a névváltoztatást, de a lakosság véleményét is kikérik majd. Ez van a demokráciában is, csak éppen fordítva. Lakossági vélemény, előterjesztés, helyi rendelet, fővárosi jóváhagyás, és a végén utcatábla avatás. (Természetesen a demokráciákban nem szokás középiskolákban pártrendezvényt sem tartani, így ebben a fideszes csepeli városvezetés is úttörő szerepet tölt be.)
 
Ellenzéki oldalról felmerült a kérdés (LMP), hogy ha mindenképpen névváltoztatásra van igénye az önkormányzatnak, akkor miért nem a hárosi számozott utcák egyikét keresztelték át?   A válasz őszinte volt: „Hárosnak sokkal nagyobb gondjai vannak, mint hogy az utcáit hogy hívják, ha egyáltalán utcáknak lehet azokat nevezni. Hároson nagyjából a 13. helyen van az utcanév probléma.” Ebből lehet tudni, hogy Csepelen már minden rendben van, csak az volt az egyetlen, és legégetőbb probléma, hogy a Bajáki Ferenc utca, Mansfeld Péter utca lehessen.
 
Azzal, hogy a fideszes városvezetés a lakosság megkérdezése nélkül nevezett át egy utcát (majd ígéretet tett arra, hogy további utcanévváltozások lesznek), a politika finomságoknak ezzel nem volt vége. Nyilvánvaló vált ugyanis, hogy Németh Szilárd kizárólag a Fidesz érdekeit tekinti fontosnak, még a csepeli lakosság érdekeivel szemben is! Csak ez lehet a magyarázat arra, hogy a fideszes városvezetés a XVIII. kerület szintén fideszes önkormányzata részére biztosít bérlőkijelölési jogot. Ez annyit tesz, hogy nem a Csepelen élő családok juthatnak önkormányzati bérlakásokhoz, hanem a XVIII. kerületekből költözhetnek Csepelre családok az önkormányzati bérlakásokba.
 
Borka-Szász Tamás hozzászólásában megjegyezte, hogy az önkormányzat feladata elsősorban a csepeli lakosok érdekeinek szem előtt tartása lenne, és arra kérte a polgármestert, hogy ő is ezt tartsa fontosabbnak, más kerület érdekeivel szemben. Természetesen az nem derült ki, hogy a XVIII. kerület, és a XXI. kerület fideszes politikusai között milyen háttéralkuk lehetnek, amelynek az az ára, hogy Németh Szilárd hátat fordít az évek óta bérlakásra váró csepeli családoknak.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr452758027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása