CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fideszes hazugságok az észak-csepeli pénzről! De mi az igazság? Íme a tények!

2011. március 29. 14:03 - Szerkesztő73

Olvasónktól, VOX-tól érkezett a következő írás, amit szó szerint közlünk:

Hazugság, szemtelen hazugság. Végre nevükön kell nevezni a dolgokat, mert a hazugságok már elöntik életünk mindennapjait! S ennyi hazugság láttán, olvastán, talán már korábban is így kellett volna! Aki próbál még vak türelemmel lenni mindazzal szemben, ami ebben az országban, ebben a kerületben, itt Csepelen történik, az később már ne szóljon, írjon. Nem lesz hol szólnia, hova írnia, nem lesz „…hol fölolvasnia.” Most a hazugságokkal szembeállítjuk a szigorú tényeket:
 
A csepeli képviselő-testület februári üléséről a Csepp TV részletes tájékoztatást adott. Az egyik MSZP-s képviselő az északi pénz felhasználásáról kért tájékoztatást, amikor a polgármester eléggé el nem ítélhető módon közbevágott. Idézem: „Eltapsolták!” Mármint az előző önkormányzat szocialista vezetői. Kíváncsi lettem. Megnéztem a XXI. kerületi  fideszes önkormányzat honlapján a kérdésre válaszként készült hivatali tájékoztatót. Minden érdeklődő megteheti. A tájékoztató nem támasztotta alá a polgármestert.
 
Most meg kezembe került a Csepeli Hírmondó legutóbbi, március 25-i száma. A lap riportot készített Borbély Lénárd alpolgármesterrel. Több dolog nem tetszett az általa elmondottakból. Voltak ugyanis közöttük már korábban elmondottak, bár tudom, ők fontosnak tartják az ismétlést, mert „előbb-utóbb úgyis elhiszik”. Leginkább azonban az előzőekben már jelzett északi pénzzel kapcsolatos mondatai verték ki nálam – ismételten –, a biztosítékot. Őt is idézem: „…A kilencmilliárd forintból mindössze 132 millió maradt meg, a többit nyomtalanul elköltötték.” Újból megnéztem a testületi előterjesztést, illetve az előző polgármester által átadott, a jelenlegi által átvett irathalmazt, amely szintén megtekinthető. Lássunk tehát – amíg még érdemes –, néhány tényt:
1) Az átadás-átvételi iratok szerint 2010. augusztus 31-én, az északi , összesen 9.096.112. eFt-ból ténylegesen kifizetésre került:                5.626.520 eFt,
                          banki betétben volt:            3.600.000 eFt,
                          finanszírozásba bevonva: -    130.408 eFt.
Azaz, az átadáskor több mint 3,6 milliárd forint még megvolt. Bankban! Senki nem tapsolta el! Igaz, a képviselő-testület, kötelességének megfelelően, minden forint mögé feladatot is tett, azaz a bankban lévő összeg – képviselő-testületi többség által jóváhagyott határozatokkal, a határozatok mögött ismert tervekkel, előkészített közbeszerzési eljárásokkal –, „foglalt volt”. De nem volt „eltapsolva, nyomtalanul elköltve”. Az MSZP képviselők talán egyszer majd azt is leírják, hogy a ~ 5,6 mdFt-ból mit fejlesztettek a kerületben. Könnyű dolguk lesz. Talán még sokan emlékeznek rá a kerületben. A március 17-i KT ülés tájékoztató anyagai között pedig szerepel a részletes, több mint 100 megvalósult beruházást /fejlesztést, felújítást/ tartalmazó tájékoztatás.
2) S, hogy mi van a március 17-i testületi ülés idézett tájékoztatójában?  A 2010. december 31-i állapot. Eszerint december 31-ig ténylegesen kifizetésre került: 6.386.453 eFt,
                                                      banki betétben volt:                         2.200.000 eFt, míg
                                                      finanszírozásba lett bevonva:             509.659 eFt.
 
Ezek tehát – a nem eltapsolt – tények!  Ezek – az október 3-a óta hatalmon lévő, azóta az északi pénzek további felhasználásáért, az ezzel kapcsolatos korábbi döntések módosításáért, végrehajtásáért is felelős –, polgármester, az alpolgármesterek és a testület valamennyi tagja által is ismert tények. De nem csak ők ismerik. A csepeliek nagy része is ismeri. Ők nem felejtik el! Sőt! Emlékezni is fognak: a hazugságokra és a tényekre egyaránt.
 
Budapest, 2011-03-27
 
VOX
 
 
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr342781786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fecske07 2011.03.30. 15:13:39

"Emlékezni is fognak: a hazugságokra és a tényekre egyaránt."
Optimista vagy Vox. A csepeliek ezekre szavaztak, és a közvéleménykutatások szerint akármekkora galádságokat követnek el, a többség még "lájkolja" őket. Lelkük rajta..:(

Szocivédő fideszkapkodó 2011.04.11. 11:24:24

Olvastam a kis pöcs nyilatkozatát.. Elég gáz. Miért nem a saját ügyeiről beszél? Vagy ő már nincs feljelentve? És a Csepel Újság miért nem megy jobban utána a dolgoknak?
Holvan Orosz, hol van Tóth? Miért hallgatnak? Igaza van az alpolgármesternek? Vagy ha nincs, miért nem cáfolnak?
Annyira már még sem lájkolják őket. Zuglóban is csak 9 %-kal tudott nyerni a fideszes jelölt a szoci előtt... A tavaszi napsugárral a 2/3 is elolvadt? :o)

mesztic 2011.04.12. 11:17:27

@Szocivédő fideszkapkodó: Miközben értékelem, amit a CSÚ produkál, én is ezt kérdezem: a Csepel Újság miért nem megy jobban utána a dolgoknak? Érdekelne, hogy mi van a Fidesz-hazugságok mögött!!!
süti beállítások módosítása