CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rombolás építkezés helyett, „keresztelő” suttyomban, döntés-előkészítés a csepeliek kizárásával

2011. május 26. 13:24 - Anzágo

A csepel.blog.hu cikkét változtatás nélkül ismertetjük meg a Csepel újság olvasóival:

„A szerv a javaslat szerint felvenné Tóth Ilona 1956-os szabadságharcos nevét (Idézet a XXI. kerületi fideszes városvezetés egyik mai előterjesztéséből)

 
Miközben Csepelen se szeri, se száma a hangzatos, fellengzős kijelentéseknek a fideszes polgármester sajtótájékoztatóin (a legutóbbi a múlt pénteken volt), e közben a Németh Szilárd vezette önkormányzat csak rombol és rombol az ezerszer megígért és ezért várva várt építkezés helyett. Ráadásként, titkolózások közepette újabb névadási ötleteket gyártanak. A rombolásba már annyira belejöttek, hogy alkalmanként a saját, jól felépítettnek hitt és hirdetett rendeleteiket is rombolni kényszerülnek mint például a mai, 17 órakor kezdődő képviselő-testületi ülésen.
 
Alig három hónappal ezelőtt, február 25-én a tényekkel és a Fidesz-kormány által is szentesített törvényekkel mit sem törődve harsogták: Csepelen ingyenes lett a házasságkötés. Ez, persze már februárban sem volt igaz, az MSZP képviselői ennek megfelelően szavaztak, de a helyi propagandagépezet csak darálta és darálta szünet nélkül a betanított és betanult nótát: „Csepelen ingyenes a házasságkötés”. Budapest Főváros Kormányhivatala azonban egy május 10-i keltezésű törvényességi észrevétellel lefújta a tirádázást, és azt üzente Németh Szilárdnak, hogy ugyan nézze már meg a hatályos törvényi előírásokat, és ahhoz igazítsa a XXI. kerületi rendeletet is. A törvényességi észrevétel azt mutatja, hogy a februári előterjesztés kapkodva került a testület elé. Vagy netán el kellett benne rejteni, hogy a munkaidőn kívüli házasságkötések igenis pénzbe, kemény forintokba kerülnek majd? Most ez már teljesen nyilvánvalóvá vált, a rendeletet ki kell egészíteni. S az emberek általában munkaidőn kívüli időpontokban kötnek házasságot!
 
A következő rombolást ugyancsak a mai képviselő-testületi ülés részvevőinek javasolja Német Szilárd. Előterjesztésének lényege: szüntessenek meg négy önkormányzati alapítású közalapítványt, mert céljaik megvalósítása lehetetlenné vált. A csepeli romboló, vagyis Németh Szilárd olyan közalapítványokat ítélt halálra, amelyek a csepeli vállalkozások fejlesztését vagy a csepeliek művelődését, a csepeli környezetvédelmet, illetve a csepeli közbiztonságot szolgálták. Az indok szerint a kurátorok maguk kérték a közalapítvány megszüntetését. De miért? A feleletet Németh Szilárd egy hanyag mozdulattal átlépi, feleslegesnek tartja. Csak a csepeliek művelődéséért szolgáló közalapítvány kurátorai halk jajkiáltása jut át az előterjesztésen: „ az alapítvány anyagi támogatás hiányában működés- és fizetésképtelenné válik”. Magyarán: a fideszes vezetés nem hajlandó pénzt adni a művelődési közalapítvány céljainak megvalósításához. Nyilván a többi közalapítványnál is hasonló a helyzet, csak az ő jajkiáltásuk – bizonyára terjedelmi okok miatt – nem fért bele az előterjesztésbe….
 
Hálátlan szerepeket osztogat Németh Szilárd Morovik Attila alpolgármesterre. Nem volt elég, hogy az iskolabezárások első felvonását rátestálta, most a Csepeli Egészségügyi Szolgálattal kapcsolatos módosításokat is Morovik Attila nyakába varrja. Elvileg „csak” az alapító okirat módosításáról van szó, és ezt az alpolgármester egy felkészült jogásszal az oldalán meg is oldhatná. Igen ám, de a semmitmondó cím ( alapító okirat módosítás) mögé suttyomban egy sokakat érdeklő keresztelő tervét is eldugták. Morovik Attila ezt írja:
„A szerv a javaslat szerint felvenné Tóth Ilona 1956-os szabadságharcos nevét
Itt még nincs vége, mert aki követni tudta a fideszes városvezetés kőkemény és lázas semmittevését álcázó tér- és utca-átnevezési hullámot, az már sejti a folytatást. Az egykori csepeli SZTK, a későbbi Csepeli Szakorvosi Rendelő, az Egészségügyi Szolgálat pechére az Áruház téren található. Ezt a teret Németh Szilárd átneveztette, lett belőle Görgey Artúr tér, a helyi szóbeszéd szerint csak azért, mert egykor ő a Görgey iskolának volt az igazgatója. Így aztán az okirat-módosítás után az egykori SZTK-nak így hangzik majd a neve: „Költségvetési szerv megnevezése: Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat.
„Székhelye: 1212 Budapest, Görgey Artúr tér 8.”
 
Úgy gondoljuk, joggal mondhatnánk, ez az eljárás felháborító! Nem mondjuk, mert szerintünk önmagában felháborító, ha a csepeliek kizárásával, megkerülésével, trükközésével akarnak meghozni egy egész kerületet érintő döntést a fideszes városvezetők. Felháborodás helyett csak kérdezünk: a „keresztelőről” tudnak-e a Petőfi-szobor szomszédságában lévőintézmény dolgozói? Miért nem beszélték meg a javaslatot a csepeliekkel? A Fideszt, miként az utcanév-változtatásoknál, változatlanul  nem érdeklik a csepeliek?Tóth Ilonának milyen kapcsolódása volt Csepelhez? Ha már mindenképpen nevet akarnak adni az egykori SZTK-nak, a mai Csepeli Egészségügyi Szolgálatnak, akkor miért nem csepeli vagy Csepelhez kötődő orvosról,egészségügyi szakemberről, vagy más csepeli hírességről nevezik el az intézményt?
 
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr512934021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása