CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kettős gyilkosság: megszólalt Kun Tamás

2011. június 01. 00:16 - Szerkesztő73

 A  keddi tárgyaláson az eddig mélyen hallgató és vallomást nem tevő, a gyilkosság elkövetésével vádolt Kun Tamás több észrevételt tett az eddigi tanúvallomásokkal kapcsolatban. A legfontosabb megjegyzése az volt, hogy kijelentette: „Egy szó sem igaz abból, hogy a gyilkosság helyszínén és idején Deme Gábor térden állva könyörgött volna nekem, hogy ne lőjem le. Ugyan már!” Kun ezzel a vallomásával ellentmondott Demének, akinek a védelme éppen arra épít, hogy a volt iskolaigazgatót is rettegés fogta el a gyilkosság pillanatában, s attól tarthatott, hogy vele is végeznek. „Demének nem volt oka a félelemre” – tette hozzá Kun. Mi pedig annyit tehetünk hozzá: ha ezeknek az állításoknak az igazsága bebizonyosodik a bíróságon, akkor új fordulatot vehet a büntető per, amelynek legutóbbi fejleményeiről a csepel.hu – ban Csarnai Attila többek között így számolt be:

 
„Remélem, nem fogják rám nyomni az egész ügyet” – közölte Kun Tamás, a csepeli kettős gyilkosság elsőrendű vádlottja a Fővárosi Bíróságon folyó per kilencedik tárgyalási napján. Az emberöléssel gyanúsított egykori biztonsági őr azt is nyomatékosan közölte, hogy Deme Gábornak nem kellett félnie tőle, s a volt igazgató a gyilkosság helyszínén és idején sem rettegett senkitől.
Meglepő volt a keddi tárgyaláson, hogy az eddig mélyen hallgató és vallomást nem tevő Kun Tamás több észrevételt tett az eddigi tanúvallomásokkal kapcsolatban. A legfontosabb megjegyzése az volt, hogy kijelentette: „Egy szó sem igaz abból, hogy a gyilkosság helyszínén és idején Deme Gábor térden állva könyörgött volna nekem, hogy ne lőjem le. Ugyan már!” Kun ezzel a vallomásával ellentmondott Demének, akinek a védelme éppen arra épít, hogy a volt iskolaigazgatót is rettegés fogta el a gyilkosság pillanatában, s attól tarthatott, hogy vele is végeznek. „Demének nem volt oka a félelemre” – tette hozzá Kun.
 
Ki az amnéziás?
 
A gyilkosság utáni percekről azt vallotta, hogy valóban több személyt felhívott telefonon. Köztük rendőröket, és magát Cs. Mihály akkori csepeli rendőrkapitányt is. Cs. Mihály telefonszámát elmentve tárolta „A. Misi” néven a mobiltelefonjában. Azért hívta fel sürgősen az ismerős rendőröket, vallotta, hogy minél hamarabb kiérjenek a helyszínre. Amikor megérkezett a mentő, az ápolószemélyzettel állítólag közölte, hogy az iskola épületében sérültek vannak. (A tanúvallomást tevő zöldségkereskedő, aki a sérült kezű Kun segítségére volt, határozottan állította, hogy Kun nem tett említést a sérültekről.)
Kun több ponton megcáfolta Cs. Mihályt, aki korábban tett tanúvallomást a bíróságon. Állítása szerint évek óta ismerték egymást, és a volt rendőrkapitány ajánlotta be egy korábbi munkahelyre is, ahol néhány hónapot dolgozott. A csepeli iskolába szintén Cs. Mihály javaslatára került, tehát szerinte nem igaz, hogy három jelölt közül választották ki. A rendőrkapitány hivatali szobájában beszélték meg a részleteket. Kun megjegyezte: „Sajnálom, hogy Cs. Mihály amnéziás lett”. Néhai Takács József mutatta be neki Deme Gábort, aki iránt – ahogy fogalmazott – nem érzett imádatot, de felettese lévén követte az utasításait. Szerinte más beosztottak is hasonlóan viselkedtek, ez pedig nem nevezhető „imádatnak”.
A bíró felszólítására, hogy mindezt miért nem mondta el eddig, Kun azt felelte, most jött el a pillanat, hogy észrevételeit megtegye. A vádlott ezt követően elég zavarosan beszélt a tragédia pillanatairól, s alighanem az ő esetében is joggal vetődik fel az „amnézia” kérdése. Szerinte rossz irányban haladt a nyomozás, mert „azt kéne vizsgálni, hogy meghalt két kolléga”. „Józsit szerettük, mindannyian szerettük” – tette hozzá Takács Józsefre emlékezve. Majd újból leszögezte, hogy ártatlan, s nem igaz, hogy ő lövöldözött. „A hangfelvétel is engem igazol, erre rá fog jönni a tisztelt bíróság” – bizonygatta. Szerinte már szabadon kellett volna őt engedni, mire a bíró közbevetetette, hogy ez csupán Kun verziója, a bíróság olvasata azonban más.
 
Megfejthetetlen kapcsolat
 
Stiller Magdolna, Kun Tamás kirendelt védője azt mondta lapunknak, hogy számára a mai napig megfejthetetlen, milyen kapcsolat kötötte össze Kunt és Demét. Kunnak nem állt érdekében a kettős emberölés elkövetése, márpedig a motiváció lényeges tényező. „Szeretném, ha Kun vallomást tenne, és túltenné magát azon, hogy iszonyúan makacs ember” – fűzte hozzá az ügyvédnő.
Tanúvallomást tett W. Andrea is, aki az alapítványi iskola könyvelését végezte 2007-től. Elmondta, hogy könyvelőként nem volt rálátása és feladata a számlák eredetiségét vizsgálni. A számlákat K. Ildikó harmadrendű vádlottól kapta meg, aki gazdasági vezetőként dolgozott az iskolában. A házipénztárt is K. Ildikó kezelte, és a tudomása nélkül senki nem nyúlhatott hozzá. December elején, egy rovancs során derült ki, hogy mintegy 1,1 millió forint hiányzik a házipénztárból. Ezt követően Demére terelődött a gyanú, hogy vélhetően a gazdasági igazgató okolható a hiányzó pénzösszegért. A tanú szerint 2008. december 28-án Takács József is bemutatott neki több olyan számlát, amit hamisan állítottak ki, és lekönyvelték. Az intézményvezető állítólag kérdőre vonta, de könyvelőként azt tette, amire K. Ildikó és Deme Gábor megkérte.
 
 
Forrás: Csarnai Attila – Csepel.hu
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr372947599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása