CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Válasz a csepeli "keresztapának"

2011. június 01. 21:26 - Szerkesztő73

Az önkormányzat egy fillér támogatást nem ad a csepeli sporttelep fenntartására, a sportolók helyzetének javítására.  A Csepel SC Alapítvány támogatásával 11 egyesület használhatja ingyen az Alapítvány sportlétesítményeit. Ez olvasható többek között abban a közleményben, amelyben a Csepel SC Alapítvány válaszolt az utcanevek átkereszteléséről, átnevezéséről és feljelentgetéseiről elhíresült Németh Szilárd pár órával korábbi sajtótájékoztatós kijelentéseire. A választ a hivatalos csepeli média NEM közölte szerda estig.  A közlemény szerint a Csepel SC Alapítvány

nemcsak egyetért a polgármester azon kijelentésével, hogy újra fel kell éleszteni a városrész sportéletét, nap mint nap dolgozik is érte.

A munka eredményeként jelenleg is van sportélet Csepelen. A csepeli egyesületek sportolói összlétszáma eléri az 1600 főt. Az önkormányzat egy fillér támogatást nem ad a csepeli sporttelep fenntartására, a sportolók helyzetének javítására. A Csepel SC Alapítvány támogatásával 11 egyesület használhatja ingyen az Alapítvány sportlétesítményeit. Az alapítvány, az Indotek Group segítségével tartja életben a csepeli sportot, sőt, néhány területen a nehézségek ellenére javultak a körülmények és bővült a sportolói létszám is. Csaknem száz fővel gyarapodott például a labdarúgás utánpótlása és idén átadták a kajakosok és kenusok felújított Duna-parti szálláshely-épületét is. A Csepel SC alapítvány az Indotek Group-nak is köszönhetően évi 90-100 millió forintot költ a csepeli sportéletre. A Csepel SC olimpikonok kinevelését tűzte ki céljául, ennek érdekében Kozmann György és Kiss Tamás olimpiai érmes kenussal például több évre szóló támogatói szerződést kötött. A volt Csepel SC területének egy része teljesen kihasználatlan, kopár, kiürült terület, ahol soha, semmilyen sporttevékenység sem folyt, viszont a karbantartása évente milliókkal terheli a sportkomplexum kasszáját. A 63 milliárdos sportkoncepció elsősorban ezeket a parlagon heverő vagyonelemeket hasznosítaná a stadion felújítása, sportcsarnokok felépítése és az egyesületek hosszú távú működésének biztosítása érdekében. A beruházás miatt nem csökkenne a zöldfelület, hanem egy élhetőbb, rendezettebb, egészségesebb lakókörnyezet jönne létre. Az alapítvány a fejlesztésben szerepet vállaló cégektől megköveteli a garanciákat a verseny- és tömegsportcélú fejlesztések megvalósítására, valamint az egyesületek hosszú távú működtetésére. Az évtized sportfejlesztése valósulhatna meg Csepelen, mintául szolgálva egy új, a magánszféra és a közérdek együttműködésén alapuló új sportfinanszírozási modellhez.

Németh Szilárd azt a látszatot kelti, mintha az alapítvány sportcélú ingatlanjai eredetileg önkormányzati tulajdonban lettek volna, de ez sohasem volt így. Az egyesületeket működtető Csepel SC magánalapítványt 1991-ben csepeli vállalatok hozták létre, az önkormányzat nem szerepelt az alapítók között. A polgármester állításával ellentétben a Csepel SC Alapítvány alapítói jogai 2005-ben teljesen törvényesen került a Cs.sziget-Invest Kft.-hez Az Alapítvány működését és a CS.Sziget szerepvállalását már 2007-ben is megvizsgálta az ügyészség és, törvénytelenséget nem állapítottak meg. Németh Szilárd az új alapító és Podolák György volt parlamenti képviselő összejátszásáról beszél, ezzel szemben a váltást követően Podolák éppen a Cs.sziget Kft. kezdeményezése nyomán mondott le kuratóriumi tagságáról. A kuratórium nem érti, Németh Szilárd miért ellenzi, hogy Csepel egy új, az eredeti sportfunkciókat megtartó és azokat jelentősen továbbfejlesztő, modern városrésszel gazdagodjon. Új egészségügyi központ, nyugdíjas otthon, lakó- és kereskedelmi ingatlanok épülnének a Béke tér környékén, ráadásul a beruházással számos új munkahely létesülne a kerületben. A nyereségből ezzel párhuzamosan megépülne az új, modern sportterület, amelynek a fenntartása is megoldható lenne így, mindenféle állami és önkormányzati forrás nélkül.

A Csepel SC továbbra sem vitázni szeretne, hanem az együttműködés lehetőségét kínálja a polgármesternek a csepeliek, a sportolni vágyók érdekében.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr312950020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása