CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Teljeskörű lehet Csepel csatornázottsága

2011. július 06. 12:15 - Szerkesztő73

Teljes körű lehet Csepel csatornázottsága, ha elkészül a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep és kapcsolódó létesítményei projekt új eleme, a COL 4 Csepeli főművi rendszer és kapcsolódó öblözetei. A projekt megvalósítására a fővárosi önkormányzat a mai Közbeszerzési Értesítőben tette közzé az ajánlati felhívást. Az ajánlattételi határidő augusztus 15-e, eredményhirdetés október 14-én lesz, a tervek szerint a nyertes ajánlattevővel november 2-án szerződnek. A nettó mintegy 26 mllió euróra becsült beruházást 2012 december 31-ig kell befejezni.

A beruházást az Európai Unió Kohéziós Alapja 65 százalékban, az állam 20 százalékban, a kiíró főváros 15 százalékban együttesen finanszírozza, kifizetése euróban történik.

A fővárosi önkormányzat beruházásában megvalósuló fejlesztéssel lehetővé válik a csepeli, Vas Gereben utcai átemelőtelepen összegyűjtött szennyvizek elvezetése a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepre.

Az előzetes hírek szerint a csatornafejlesztés lakosságot leginkább érintő része a gyűjtőcsatorna-hálózat és a házi bekötőcsatornák kiépítése, amely várhatóan az év végén kezdődik meg, és 2012 végére fejeződik be. A közcsatornákra történő rákötés előfeltétele a Vas Gereben utcai átemelő telep és a szennyvíz-nyomócsőpár próbaüzemének sikeres lezárása.

Forrás: Napi Gazdaság

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr63044173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása