CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Riasztó hőség: vasárnap már 38 fok - A csepeli kijelölt klimatizált helyek

2011. július 09. 12:32 - Szerkesztő73

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint Budapesten a következő helyeken találhatók NYILVÁNOS, légkondicionált helyiségek: A TELJES LISTA INNEN LETÖLTHETŐ vagy itt megtekinthető A hatóság Csepelen a következő, ugyancsak nyilvános, klimatizált helyiségeket jelölte ki a hőség ellen menedéket keresőknek:

Kerületi önkorm.
ügyfélszolgálata

Művelődési házak,
intézmények

Közkönyvtár

Áruházláncok

Bevásárló
központok

1211 Petz Ferenc u. 1-3.

Királyerdei Művelődési Ház
Szent István út 230.

Szabó Ervin Könyvtár,
Szent István út 230.

TESCO Csepel
II.Rákóczi Ferenc. u. 191.

Csepel Pláza
II. Rákóczi út 154-170.

 

Csepeli Általános Művelődési Központ
Simon Bolivár stny. 4-8.

Szabó Ervin Könyvtár,
II. Rákóczi F. út 106.

Match Áruház
Deák F. tér 3.

 

 

 

Szabó Ervin Könyvtár,
Vénusz u. 2.

SPAR
Zrínyi u. 1.

 

 

 

 

BauMax
Rákóczi út 277.

 

 

 

 

KAISERS
Görgei tér 7.

 

 

 

 

Match Áruház
II. Rákóczi ferenc út 119.

 

 

 

 

Match Áruház
II. Rákóczi ferenc út 154. (Csepel Pláza)

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a várható időjárás az országyancsak  területén vasárnap estig a követekezőként alakul: Az ország nagyobb részén túlnyomóan derült időre számíthatunk, de északon, északkeleten helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, és zápor, zivatar is kialakulhat. Ma napközben a déli, hajnaltájt az északnyugati szél a Kisalföld környékén megélénkül, egyébként többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, csak zivatar környezetében lehetnek erős vagy viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 33 és 38 fok között várható. 

Az UV-B sugárzás nagyon erős lesz, átlaga várhatóan - a 7,5-ös riasztási szintet meghaladva - a 7,9-es értéket is eléri. Az országos tiszti főorvos  hétfő éjfélig hőségriadót rendelt el. A mentők tapasztalatai szerint hőségriadó idején 20-30 százalékkal nő a rosszullétek száma. Ezek megelőzése érdekében számos intézkedést hoztak országszerte: a mentőszolgálatok teljes kapacitással dolgoznak, a katasztrófavédelem közzétette a klimatizált épületek listáját, több helyen vizet osztanak, éjjel-nappal mossák és hűtik Budapest utcáit, s a hétvégére felfüggesztették a kamionstopot.

 A Csepeli strand este 9 óráig fogadja a vendégeket.

Hogyan védekezzünk a hőség ellen? 

Forrás: OMSZ és MTI, ÁNTSZ, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr703052582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása