CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

PATKÁNY ÉS PAZARLÁS

2011. július 14. 12:02 - Szerkesztő73

A csepel.blog.hu cikke:

A Szent István úton már patkányt is láttak az emberek, a főútvonalakon lévő villanyoszlopokról meg eltűntek a muskátlik… A közpénzek felhasználásának célja nem a CSEVAK drágább működtetése, hanem a létrehozók szándéka, a csepeliek elvárásainak teljesítése: az élhetőbb, rendezettebb kerület megvalósítása. Önök tisztaságot, rendet ígértek! Akkor tegyék! Egyelőre csak beszélnek! Csak beszélnek, és újra csak beszélnek…!” – írja cikkében VOX. Olvasónk véleményét ismét szó szerint közöljük:

 

Olvastam a Csepel újság megszüntetése után megjelentetett önkormányzati lap legutóbbi számában, a CSEVAK tavaly ősszel kinevezett vezérigazgatójával, Werner Péterrel készült riportot. A vezérigazgató úr arról tájékoztatja a csepelieket, hogy a  kinevezése óta eltelt rövid idő alatt „…megszüntettük a közbeszerzési osztályt…”; „…megszüntettük a két vezérigazgató-helyettesi pozíciót és öt igazgatóság helyett három divízióba szerveztük a cég tevékenységét…”; „…néhány alvállalkozót ki tudtunk váltani csevakos alkalmazottal…”; „…az általános igazgatási költségek területén volt még lehetőség megtakarításra…”, azaz – vonom le hozzá nem értően a következtetést –, jelentősen kevesebb közpénzbe kerül ezt követően a CSEVAK működtetése.

 
Na végre! – mondom magamnak, hiszen az egyik alpolgármester is panaszkodott korábban, szintén e lapban, a CSEVAK-ban folyó pazarlásra. Na végre! – folytatom magamban, akkor lesz több pénz a kerület rendjének, tisztaságának javítására, szépítésére. Mert egyre több helyen látok kaszálatlan parkot, elhanyagolt játszóteret, utcai szemétlerakatot. A Szent István úton már patkányt is láttak az emberek, a főútvonalakon lévő villanyoszlopokról meg eltűntek a muskátlik. De – pechemre –, szeretek mindennek utána nézni.
 
És ismét becsapva érzem magam. Becsapva, mert az önkormányzat februárban jóváhagyott költségvetése 2/b.sz. mellékletében, a „Működési célú pénzeszköz átadások államháztartáson kívülre” c. alfejezet 8-17 sz. sorszámaiban felsorolt, CSEVAK-os működési feladatokra átadott majd 400 milliós tétel közel 135 %-a a tavalyinak. A CSEVAK-ra fordított működési célú közpénzek tehát – a vezérigazgató által bejelentett kiadáscsökkentő intézkedések ellenére –, nem csökkentek, hanem nőttek!
 
Érthetetlen! Joggal kérdezhetik tőlem: mi az, ami nem érthető? Csak annyi, hogy a társaság idei üzleti tervében a bevételek 77 %-át a csepeliek adóforintjaiból biztosítják, s ennek közel fele a működésre megy el. De legyen, mondhatják. Hiszen ha több működési támogatást kap a CSEVAK, akkor jobban fog működni. Csakhogy a növekedés a „bonyolítási költségek” emelésében jelent meg, s bonyolításból még nem lesz nagyobb rend. Miközben pl. a parkfenntartás vagy a közutak, hidak, a városüzemeltetési feladatok működési kiadásait tavalyhoz képest csökkentették.
 
Akkor mire fordítja a CSEVAK a költségvetésben megszavazott működési többlettámogatást? Működésre, s nem az elvégzendő feladatra, a tisztább, szebb, gondozottabb kerületre?! Tehát folytatódik a „pazarlás”?!
 
Uraim! A közpénzek felhasználásának célja nem a gazdasági társaság drágább működtetése, hanem a létrehozók szándéka, a csepeliek elvárásainak teljesítése: az élhetőbb, rendezettebb kerület megvalósítása. Önök tisztaságot, rendet ígértek! Akkor tegyék! Egyelőre csak beszélnek! Csak beszélnek, és újra csak beszélnek…!
 
vox
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr833065679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása