CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Farkasfogas kérdés a címeres csepeli zászlóatyának

2011. július 25. 11:01 - Szerkesztő73

Újsághír: „A fővárosban augusztusban ismét tanakodnak és szavaznak a városatyák Budapest lobogójáról. Tarlós István ugyanis önkritikát gyakorolva még idejében felismerte, hogy a háromszögekből álló díszsor a honvédség farkasfogas zászlaján lévőre hasonlít, ezért inkább megváltoztatják.”

Elképesztő, felháborító történeteknek vagyunk fül- és szemtanúi. A fenti Blikk-értesülést több internetes portál mellett az MTI is megerősítette. E szerint a Fővárosi Önkormányzat Közgyűlése által jóváhagyott új budapesti zászlót módosítani kell, mert „…az új zászló szegélyén lévő, háromszögekből álló díszsor a honvédség farkasfogas zászlaján lévőre hasonlít.”
 
De mi lesz a néhány napja, (július 18-án) kék-piros lobogóból fehérre sápasztott csepeli zászlóval? A a fővárosi mintát és példát követve a májusi csepeli lomtalanítás után mikor lesz a csepeli gyorsított (farkas)fogtalanítás? A csepel.blog.hu hasábjain erről fejtette ki véleményét VOX:
 
Egy több mint másfél milliós város  fejlesztése, a világvárosi célok megvalósítása összefogást igényel, s a közösen megoldandó kérdésekben maximálisan figyelembe kell venni a szakma véleményét. Ezt ígérte Tarlós Főpolgármester úr választási kampányában. Az önkormányzati választások előtt mindenhol azt olvashattuk, hallhattuk, hogy Tarlós majd „szakértelmet hoz”, megszűnnek a politikai döntések. A Főpolgármester hosszú ideig volt kerületi polgármester – gondoltam hasznosítja tapasztalatait. A politika „kikapcsolásában” sohasem hittem, de bíztam abban, hogy legalább néhány kérdésben megvalósítják. A Főváros, a fővárosiak érdekében.
 
Azóta sok kérdésről született döntés a fővárosi közgyűlésben. Vannak közöttük elfogadhatóak is. Nem értettem viszont, s ma sem értem, hogy miért kellett a Főváros közel 140 éves lobogóját módosítani. Majd megértem –, mondogattam magamnak. Majd összehívják a szakembereket, lesz javaslatuk, s a közgyűlés egyhangúan, pártállástól függetlenül fog szavazni. Legalább ebben a kérdésben. Ha másban nem, akkor jelképeinkben, s a Főváros zászlója fontos budapesti jelkép, próbáljunk közös nevezőre jutni, megegyezni. De nem így történt, s most nem a fülkeforradalmi többséggel hozott, mindenféle egyeztetés nélkül előterjesztett döntésre gondolok. Arra, hogy a fentiek szerint, az új zászlóra vonatkozó javaslatot nem előzte meg az ilyen esetben elengedhetetlen szakmai egyeztetés. A szakma ugyanis ezt „nem engedhette volna el!” Lehet, hogy közülük senkit sem kérdeztek meg? Igaz az a pletyka hogy „a főpolgármester tervezte”? A szakmának pedig semmi köze nem volt az ügyhöz? Egy biztos: a „tervezőnek”  fővárosi zászló tervezésében nem volt gyakorlata.  Kár! Vagy inkább szégyen?! Kinek a szégyene? Nem a fővárosiaké. Mégis sokan szégyenkezünk miatta.
 
A Főpolgármesternek azonban csepeli követői is vannak. Akik – talán pártutasításra, talán, mert ők is „tervezőnek” gondolták magukat, vagy csak egyszerűen nem akartak lemaradni a múlt jelképeinek megsemmisítésében a felsőbb vezetőktől, a júliusi önkormányzati képviselő-testületi ülésen „áttervezték” a csepeli jelképeket. A közel 300 éves címer helyett újat fogadtak el. Koronával! Talán az hiányzott?! A csepeli zászló kék-piros színe pedig fehér lett –, mint Tarlós zászlója. A farkasfogakat is átvették. Igen! Most már a Fővároshoz tartozunk! Egyébként, ha jól emlékszem, 1993-ban az akkori fideszes többségű önkormányzati képviselő-testület kezdeményezte Csepel kiválását a Fővárosból. A népszavazási kezdeményezést és a következő évi választást is elbukták!
 
Csepeli „tervező” urak! Akkor most Önök is újratervezik a csepeli zászlót? Hogy fogják megélni, túlélni? Nem tudom. De egy biztos: Csepellel, a csepeliekkel kellene már foglalkozni!
 
vox
Forrás: csepel.blog.hu
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr243095605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása