CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kidobott pénz

2011. július 28. 14:58 - Szerkesztő73

Magyarországon egyelőre bárki megkérdőjelezheti, hogy a kormány fejének és tagjainak ki van-e az összes kerekük. Szóljanak, ha ez a helyzet megváltozik, mert akkor majd másképpen fogalmazunk.

Magyarországon kívülről is bárki megkérdőjelezheti, hogy mennyiben felelnek meg a kormány intézkedései a demokrácia alapelveinek, továbbá azoknak a nemzetközi kötelezettségeknek, amelyeket Magyarország szerződésben vállalt. Miért, mit tesz a kormány, hadat üzen mindenkinek, aki kritizálni merészeli? - teszi fel a kérdés mai első oldalas cikkében a Népszabadság. Az előzmény és a folytatás itt olvasható:

Nem igaz, hogy nem érti. Szijjártó Pétert még leghevesebb bírálói sem tartják annyira butának, hogy ne tudná: a magyar kormány felrúgta a demokratikus játékszabályokat.

A miniszterelnök szóvivője az amerikai bírálatokról értesülve azt találta felelni: „Senki sincs abban a helyzetben – sem Magyarországon, sem azon kívül –, hogy megkérdőjelezze a magyar emberek akaratát, márpedig a magyar emberek világosan és egyértelműen kifejezték az akaratukat tavaly tavasszal, amikor az ország megújítására és átszervezésére adtak világos felhatalmazást az országnak”.

Ez nagyon buta reakció. Magyarországon egyelőre bárki megkérdőjelezheti, hogy a kormány fejének és tagjainak ki van-e az összes kerekük. Szóljanak, ha ez a helyzet megváltozik, mert akkor majd másképpen fogalmazunk. Magyarországon kívülről is bárki megkérdőjelezheti, hogy mennyiben felelnek meg a kormány intézkedései a demokrácia alapelveinek, továbbá azoknak a nemzetközi kötelezettségeknek, amelyeket Magyarország szerződésben vállalt. Miért, mit tesz a kormány, hadat üzen mindenkinek, aki kritizálni merészeli?

A szóvivőnek arra kellett volna válaszolnia, hogy „a kormány arra használja fel... kétharmados parlamenti többségét, hogy megszilárdítsa a hatalmát és egyben megkösse a jövőbeli demokratikus kormányok kezét”. Esetleg arra, hogy „egyáltalán szabadon gyülekezhetnek-e Magyarországon azon felekezetek tagjai, amelyek nem szerepelnek a kivételezett helyzetű tizennégy vallás között”. Ez nyilván nem olyan egyszerű, mint megkérdőjelezni a bírálat jogát. No de, Szijjártó Pétert azért fizetik igen jól az adófizetők, hogy értelmesen védje főnökét. Kidobott pénz. (A szerk.)

Forrás: Népszabadság

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr113107254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2011.07.29. 08:38:50

Dajcstompival élve: kija f.a.s.z. az a Szíjártó?
süti beállítások módosítása